Quantcast

http://picasion.com/

Η παραλία με το γλυκό νερό απέχει 3 ώρες από τη Βέροια

Όσο ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, τόσο ανακαλύπτουμε άγνωστες γωνιές και αξιοθέατα που δεν τα είχαμε ξανακούσει. Αυτό συμβαίνει έντονα και με τις ελληνικές παραλίες. Είναι αναρίθμητες και η καθεμία έχει τη δικιά της ομορφιά και κάποιες φορές κάτι ξεχωριστό. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την ελληνική παραλία με το… γλυκό νερό! Δεν είναι μια γνωστή στους πολλούς παραλία μιας και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη Βέροια και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο. 

Μιας και η Πάργα αποτελεί έναν όλο και περισσότερο αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό για τους Βεροιώτες, είναι ευκαιρία να γνωρίσεις και αυτή την ιδιαίτερη ελληνική παραλία. Είναι ο κόλπος του Αϊ Γιαννάκη. Η παραλία με το γλυκό νερό είναι στην πραγματικότητα μια όχι και τόσο μεγάλη αμμουδιά σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πάργα. 

Μπορείς εύκολα να την εντοπίσεις στο χάρτη του Google. Θα σε βοηθήσουν, ωστόσο, σίγουρα και οι ντόπιοι αν τους ρωτήσεις. Ποια είναι η ιδιαιτερότητα που έχει όμως αυτή η παραλία; Η συγκεκριμένη αμμουδιά με τα ρηχά και πεντακάθαρα νερά έχει μια πηγή γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του κόλπου στην οποία βρίσκεται. Πώς γίνεται αυτό; 

Στην πραγματικότητα το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα». Το τοπίο που θα συναντήσεις είναι μοναδικό και θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο. Η παραλία είναι γεμάτη βότσαλα και τα νερά της είναι πάντα δροσερά και φυσικά πεντακάθαρα λόγω της πηγής. 

Την παραλία θα βρεις σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την Πάργα, με εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο. Ιδανική για όσους θέλουν πιο ήσυχα και λιγότερο κοσμοπολίτικα πράγματα.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ