Quantcast

http://picasion.com/

Βγαίνουν στους δρόμους οι Αγρότες της Νάουσας

«
Στα λόγια έμειναν οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ»
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας « Μαρίνος Αντύπας» με επίσημη ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα την Τετάρτη 16 Ιούνη και ώρα 19:30 μ.μ. στη διασταύρωση της Νάουσας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Αγρότες:

«Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν στην παραγωγή μας οι παγετοί και το χαλάζι, καμιά συγκεκριμένη και ουσιαστική απάντηση δεν είχαμε στα δίκαια αιτήματα μας από την Κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ.

Οι «οδικοί άξονες» που ανακοίνωσε ο υπουργός , που αφορούν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές είναι γνώριμοι στους αγρότες , έχουν πολλά εμπόδια και αναχώματα, οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή, και στο πετσόκομμα των αποζημιώσεων.

Στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, ότι θα μας «αιφνιδίαζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε τη παραγωγή μας.

Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερύκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανένα «ευχάριστο αιφνιδιασμό».

Επειδή χορτάσαμε χρόνια τώρα από λόγια από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις , Υπουργούς , Περιφερειάρχες και άλλους παρατρεχάμενους δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά ο δρόμος του αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών μας και τη συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας .

Καλούμε σε συλλαλητήριο – συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 19:30μμ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση της Νάουσας. Απαιτούμε:

· την άμεση προκαταβολή για τις ζημιές .
· Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ
· με τις αποζημιώσεις .
· Αλλαγή του κανονισμού , ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
· Κατάργηση του άρθρου 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
· Στελέχωση με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΛΓΑ .
· Δημόσιος Φορέας ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση .
· Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτική παραγωγή. Καμία αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
· Να γίνουν έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από τα φυσικά φαινόμενα , αντιχαλαζική προστασία , ανεμομείκτες για την προστασία από τον παγετό , αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα.
· Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ , να παγώσουν τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και αλλού».

11 σχόλια:

  1. Αγρότες.....!!!! οι δρόμοι ανήκουν σε όλους..... δεν είναι δικοί σας.... εσείς είστε αυτοί που ποτε δεν πληρώσατε κάτι να γίνουν οι δρόμοι..... βρείτε αλλους τροπους διαμαρτυρίας.... η υπόλοιπη κοινωνία που πλήρωσε πολλες φορές με βαρύ κόστος το κλείσιμο των δρόμων από μέρους σας δεν σας φταίει κάπου και σε κάτι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα μπορούσα να μη συμφωνήσω απόλυτα, φτάνει αυτό το έθιμο, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει στην υπόλοιπη κοινωνία, ταλαιπωρία, νεύρα, ας βρουν άλλο τρόπο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
    2. Φίλε σβήσε τη βλακεία που εγραψες.. γελάει ο κόσμος

      Διαγραφή
    3. Με το μπαρδον αλλά είσαι ηλίθιος. Από έναν που δεν είναι αγρότης και στο λέω, όχι για να σε μειώσω αλλά να σε κάνω να σκεφτείς τις επιλογές τους.

      Διαγραφή
  2. Γίνε κ εσύ αγρότης να δεις πως είναι τα πράγματα άσχετα που δεν πληρώσαμε για τους δρομους κ πλήρωσες εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζήτω η νουδου!Βελάξτε δυνατά τώρα!Κερνάει σανό ο Κούλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε τον Αλέξη να καταργήσει τον Κορονοιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. Έρχεται η ημέρα που ο μέγας διαπραγματευτής θα χτυπά το νταούλι και θα φυσά τον ζορνά και τα μικροσωματίδια του ιού θα χορεύουν τον ρυθμό στο Σύνταγμα. ΜΠεεε

      Διαγραφή
    2. Είπα και εγώ δεν μπορεί να είναι νοήμων όν, και δεν έπεσα έξω στο τέλος εκδηλώθηκες με το μπε. Αλλά τι μπε, φιλελεύθερο δεξιουλη χωρίς μνήμη ,που ο μέγας Άξιος του είπε ότι αυτό και τα πολλά όμοια του είναι προϊόν παρθενογένεσης.

      Διαγραφή
  4. ...xρησιμοποίησα τον όρο « ψευδο – δημοκρατία », διότι ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω ότι η λεγόμενη « αντιπροσωπευτική δημοκρατία » δεν είναι αληθινή δημοκρατία. Οι αντιπρόσωποι της ελάχιστα αντιπροσωπεύουν τους εκλογείς. Κατά κύριο λόγο, αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους, ιδιαίτερα συμφέροντα, λόμπυ, κ. λπ.
    Όταν λέμε ότι κάποιος με αντιπροσωπεύει για τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχω τη δυνατότητα ανάκλησης του, αυτό σημαίνει ότι απεκδύομαι της κυριαρχίας μου. ( Ο Ζαν – Ζακ Ρουσσώ το έχει πολύ καλά διατυπώσει : « οι Άγγλοι νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, επειδή εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους κάθε πέντε χρόνια, πλην όμως είναι ελεύθεροι μόνον μία ημέρα κάθε πέντε χρόνια – την ημέρα των εκλογών ».) Το πρόβλημα δεν είναι μήπως στις εκλογές γίνει νοθεία και αλλοιωθούν τα αποτελέσματα. Αλλού έγκειται το πρόβλημα. Οι εκλογές είναι υπονομευμένες, διότι οι επιλογές των ψηφοφόρων έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων.
    Kastoriadis K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε να ταλαιπωρήσετε τους πολίτες για την πάρτη σας ΞΑΝΑ. Τα σπίτια των πολιτικών ξέρετε που είναι. Τραβάτε τέλος πάντων σε αυτούς που σας θίγουν και όχι στον κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανταλλάσεις το μισθό σου με έτοιμα χωράφια; ή μόνο να γράφεις ό,τι σου κατέβει στο μυαλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ