Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δικηγόρος του ιερέα: «Είναι ψυχικά ασθενής»

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η επίθεση με βιτριόλι που έκανε ο εγκαλούμενος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας σε βάρος των επτά Μητροπολιτών του Συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό συνολικά δέκα ατόμων. Ο ιερέας θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων του ιερέα, ανέφερε πως ο πελάτης του είναι ψυχικά ασθενής. 

«Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά άτομα. Θα ζητήσουνε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από το θύμα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη "χημική ουσία" έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Το παρελθόν του ιερέα

«Ήταν συνέχεια προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας αναφερόμενος στον 37χρονο ιερωμένο. Όπως ανέφερε «είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία έδω και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει».

Πρόσθεσε πως η Μητρόπολη του έδειξε κατανόηση και αγάπη, πως τον πήγε άλλου αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα. Όπως εξήγησε ο πατέρας Νεκτάριος, ο 37χρονός εκβίαζε τον ιερέα που τον αντικατέστησε κατηγορώντας τον ότι αυτός φταίει που έχει γίνει αυτή η κατάσταση και απειλώντας τον μέσω τηλεφώνου μέχρι και με θάνατο.

«Όταν ακούσαμε για το περιστατικό στην Αθήνα κατευθείαν καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο παππά» σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε πως για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την Μητρόπολη και τον παρέπεμψαν στην Σύνοδο. «Τιμωρήθηκε στο πρώτο δικαστήριο και καθαιρέθηκε από κληρικός. Έκανε το δευτεροβάθμιο και τώρα ήταν η εκδίκαση του δευτέρου δικαστηρίου για να επικυρώσει την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Κάτοικοι από το Καλοχώρι Ημαθίας, χωριό στο οποίο υπηρετούσε ο ιερέας, μίλησαν στην εκπομπή για το παρελθόν του. Ο Ζήσης Πατσίκας, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Καλοχωρίου Ημαθίας ανέφερε: «Ήταν γνωστή η περίπτωση του». Ο κοινοτάρχης δήλωσε ότι ο ιερέας δημιουργούσε προβλήματα. «Έπαιρνε λεφτά από τους πιστούς με διάφορα προσχήματα».

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το Συνοδικό Δικαστήριο είχε ως αντικείμενο την καθαίρεση του 37χρονου αρχιμανδρίτη από τη Βόρεια Ελλάδα, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών. Την ώρα της συνεδρίασης ο δράστης αιφνιδιάζοντας τους πάντες έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να επιτίθεται σε όσους βρίσκονταν στον χώρο. Προσπάθησε, μάλιστα, να διαφύγει αλλά τον σταμάτησε ο φρουρός της Μονής και έτσι συνελήφθη.

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατα τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ