Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αστυνομικοί της Ημαθίας «έπιασαν στα πράσα» δύο άνδρες με παράνομα φυτοφάρμακα

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 14 Ιουνίου στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ημαθίας, ένας 60χρονος Βούλγαρος και ένας 59χρονος Έλληνας, για εισαγωγή στη χώρα φυτοφάρμακα χωρίς την νόμιμη άδεια. Οι δύο άνδρες είχαν κρύψει επιμελώς τις 179 συσκευασίες των φυτοφαρμάκων σε δύο φορτηγάκια κλειστού τύπου που οδηγούσαν, τις οποίες όμως οι Αστυνομικοί της Ημαθίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες.

2 σχόλια:

  1. Οταν η ίδια δραστική ουσία στο εξωτερικό πωλείται 40 ευρω η συσκευασία για τρεις ψεκασμούς και στην ελλάδα 70 για έναν τότε το κράτος βαφτίζει παράνομα τα εισαγώμενα φυτοφάρμακα και νόμιμη την αισχροκέρδια εις βάρος των ελλήνων παραγωγών...Αν θέλετε να σταματήσετε το παρεμπόριο δουλέψτε λίγο σοβαρά εκεί στα υπουργεία πριν ξαναπάρετε σβάρνα τα καφενεία λίγο πριν τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μένει να διευκρινιστεί αν τα σκευάσματα ήταν όντως για πράσα ή για άλλα ζαρζαβατικά. Το οικονομικότερο σκεύασμα δεν είναι απαραίτητα και ασφαλές, τόσο για τον αγρότη που κάνει την εφαρμογή, για τους περίοικους, αλλά και για τον καταναλωτή ως τελικό αποδέκτη του προϊόντος. Αν η διαφορά στην τιμή προέρχεται από πιστοποιημένη δραστική ουσία με πρωτόκολλα ελέγχου τότε είναι δικαιολογημένη. Αν πάλι είναι θέμα διαφορετικής φορολόγησης, τότε υπάρχει νόμιμος τρόπος να το προμηθευτείς από άλλη χώρα πληρώνοντας τα έξοδα αποστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ