Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια - Τρίγλια 0-0: Κερδισμένοι οι μπλε!

Match Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Είναι ο πρώτος αγώνας που η Τρίγλια παίρνει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, με αντίπαλο ένα από τα μεγάλα φαβορί της Football League για την άνοδο. Ίσως το μεγαλύτερο και πιο διαφημιζόμενο συνάμα. Τη Βέροια! Είχαμε γράψει πως εντός έδρας μπορεί.... Εκτός όμως μπορεί; Να που μπορεί τελικά! Ή μήπως η γηπεδούχος δεν μπόρεσε να κερδίσει; Αναλυτικότερα μην χάσετε την μάχη των πάγκων μεταξύ Δερμιτζάκη - Γεωργιάδη Κ. στον «Βεροιώτη»... Θα έχει πολύ ζουμί!

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τί συνέβη...

Α' Ημίχρονο

* Στο 4' και ύστερα από pressing στο 1/3 της Βέροιας , η Τρίγλια έκλεψε την μπάλα, δεν επέτρεψε στη Βέροια το build up 1ης φάσης και ο πανέμπειρος Brito σούταρε βρισκόμενος εκτός περιοχής, αλλά το σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

* Η Τρίγλια συνεχίζει να αιφνιδιάζει την γηπεδούχο Βέροια πιέζοντας και πάλι ψηλά. Έτσι στο 15' έπειτα από ωραία πάσα του Μανώλη Παπαστεριανού, σούταρε δυνατά ο Βοσκόπουλος, αλλά απέκρουσε με υπερέκταση κορμού ο Βελλίδης.

-Από το 15' μέχρι και το 25', η Βέροια χαμήλωσε κατά πολύ τον ρυθμό καθώς η Τρίγλια έκοβε είτε στον 1ο είτε στον 2ο χρόνο τις πάσες της Βέροιας κατά το 2ο build up και έφευγε μπροστά με counter attack υπεραριθμιών 5 vs 4 και αν και δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία, έδειξε πως στο γρήγορο επιθετικό transition είναι μανούλα κι αυτό απέφερε προβλήματα στη Βέροια κατά την αμυντική της ανισορροπία.

* Στο 26', ο Brito έκανε πολύ όμορφη υποδοχή και καταπληκτική γυριστή μεταβίβαση αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Βέροιας, αλλά το δυνατό σουτ του Totska, βρήκε και πάλι φρουρό τον τερματοφύλακα της Βέροιας, ο οποίος απέκρουσε.

* Η Βέροια στο 28' αρχίζει να ξυπνάει και μάλιστα με ωραίο τριγωνάκι αυτοματισμού σε υπεραριθμία 3 vs 2 με Παπαχρήστο, Πασά και Πόζογλου, αλλά η επικίνδυνη χαμηλή πάσα του τελευταίου μέσα στην καρδιά της περιοχής, εκδιώχτηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων .

* Στο 30' και πάλι η Τρίγλια απείλησε αλλά όχι αποτελεσματικά. Ο αριστερός πλάγιος μπακ Σεγκέργκης, αδειάζει στο 1vs1 τον Μπουκουβάλα, σέντραρε επικίνδυνα, αλλά ο Βελλίδης βγήκε στον αέρα και μπλόκαρε.

* Στο 33' ακολούθησε υποψία φάσης για τη Βέροια. Ο Οικονόμου έκλεψε ψηλά, μεταβίβασε την μπάλα στον Λουκίνα δεξιά στην πτέρυγα κι αρκετά μακριά από την περιοχή του Παλαβράκη, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε, μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον keeper των μπλε.

- Η Βέροια για άλλη μια φορά προσπαθεί να χαμηλώσει τον ρυθμό του αγώνα, να ηρεμήσει και να ανακόψει την ένταση και τα τρεξίματα που έβγαζαν οι μπλε στην αντεπίθεση... Αλλά μάταια. Το παιχνίδι έγινε αρκετά δυναμικό στα τελευταία λεπτά με μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

* Αλλά η Βέροια στο 37' ανέβασε ψηλά το χτίσιμο παιχνιδιού κι έτσι ο Πεταυράκης έκανε καλή Πάσα προς τον Λουκίνα ο οποίος κινήθηκε μέσα στην περιοχή της Τρίγλιας, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκεί και απεσώβησε το τελείωμα του φορ της Βέροιας με τα πόδια.

* Στο 38', ο διαιτητής Τάσης, δίνει ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ των φιλοξενούμενων, όπου ο επιτιθέμενος έπεσε με την μύτη του παπουτσιού του επάνω στο πόδι του αμυνόμενου. Στην ουσία το κέρδισε με πονηριά και θα έπρεπε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Τρίγλιας.

* Στο 40' εκτέλεσε το πέναλτι ο Brito, έπεσε σωστά ο Βελλίδης κι η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι! Το χαμένο πέναλτι ήταν και η θεία δίκη του λανθασμένου σφυρίγματος σε μια καθόλου δύσκολη φάση, όπου ο Τάσης όμως δεν είχε καλό οπτικό πεδίο και στεκόταν σε λάθος σημείο .

* Στο 43', σε αντεπίθεση της Βέροιας, ο Πόζογλου με τον Πασά ταλαιπωρούν τους αντίπαλους αμυντικούς, σουτάρει ο Μπουκουβάλας λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Παλαβράκης αποκρούει και πάλι.

Β' Ημίχρονο


- Μέχρι το 55' περίπου και οι 2 ομάδες προσπαθούν να ελέγξουν τη ροή του αγώνα με την χρήση positional και passing ball distribution, χωρίς δημιουργία και τελικές προσπάθειες.

* Στο 58' προσπάθησε να βγάλει τελική η Τρίγλια με μια απειλητική σέντρα του Σεγκέργκη από τα αριστερά, αλλά απομάκρυνε στον αέρα ο Σκόνδρας.

- Για ακόμα πάνω από 10 λεπτά το ματς εξελίσσεται άσχημα για τον μέσο θεατή, κατακτώντας το βραβείο του Χρυσού Βατόμουρου.... Η Τρίγλια έδωσε λίγα μέτρα στη Βέροια, αλκά η γηπεδούχος ομάδα ζοριζόταν να δημιουργήσει..

* Στο 76' μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια με τον Πασά, αλλά βγήκε εξαιρετικά ο Παλαβράκης και μπλόκαρε.

* Στο ίδιο λεπτό μετά από πίεση της Βέροιας και ωραία συνεργασία μεταξύ Μπουκουβάλα, Πόζογλου και Καραγιάννη, υπάρχει μια υποψία για εκούσιο χέριτων μπλε εντος περιοχής, αλλά η φάση είναι δύσκολη. Κι εύκολη να ήταν, ο Ηπειρώτης referee δε νομίζω να ήταν ικανός να το εντοπίσει...Το ίδιο και οι βοηθοί.

- Το ματς συνεχίστηκε με τη Βέροια να έχει ανέβει ψηλά, αλλά να προσπαθεί με ποδόσφαιρο στατικού τύπου χωρίς κίνηση να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να σκοράρει και να μην τα καταφέρνει. Η Τρίγλια συνεχίζει να αμύνεται, να χρησιμοποιεί τεχνάσματα υποκριτικής από τα Spaghetti Western, με κάποιους παίκτες της να βρίσκονται αδικαιολογήτως μόνιμα στο έδαφος.. Πάντως η Βέροια δεν κατάφερε μέχρι το 95' να σκοράρει κι αυτό ειναι που έχει σημασία.

Διαιτητής - Βοηθοί / Τάσης, Διαμάντης, Αναστασίου σε κακή ημέρα με αρκετά λάθη κι αργοπορημένες τοποθετήσεις. Εκτός από τις 2 κίτρινες και την αποβολή του Σεγκεργκη που ήταν σωστή, δεν έδωσε ακόμη 2 πασιφανέστατες κίτρινες στην ομάδα της Τρίγλιας και 1 για τη Βεροια. Επίσης, έδωσε λανθασμένο offside ο βοηθός Διαμάντης εναντίον της Βέροιας σε προσπάθεια του Πόζογλου ο οποίος ξεκίνησε καθαρά 2 μέτρα πισω από τον αμυνόμενο, καθώς βρισκόταν όχι στη νοητή ευθεία, αλλά 7-8 μέτρα πίσω από την φάση.

Βαθμολογία διατησίας: 3

★ Ποδοσφαιριστές Τρίγλιας με αξιόλογη απόδοση:

- Ο τερματοφύλακας Παλαβράκης. Βαθμός: 7

- Ο πλάγιος wingback δεξιά Πανάγου. Βαθμός: 6,5

- Ο έταιρος πλάγιος μπακ Σεγκέρκης που αν και αποβλήθηκε στο τέλος, ήταν καλός, ειδικά στο α' μέρος. Βαθμός: 6,5

- Ο πολύ έμπειρος Brito, ο οποίος γυρνούσε το κορμί του θαυμάσια εκτός της αντίπαλης περιοχής, έδινε ωραίες τελικες πάσες και είχε αξιοζήλευτη αντοχή για την ηλικία του. Έχασε μεν το πέναλτι, αλλά συνολικά είχε καλή απόδοση. Χειροκροτήθηκε κι από τους παρεβρισκόμενους φίλους και από την διοίκηση της γηπεδούχου στην κερκίδα. Βαθμός: 7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ