Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσίπρας σε Ζάεφ: Όσοι μας κατηγορούσαν, αντιλαμβάνονται τώρα, τη σημασία της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία ιστορική συμφωνία, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, ακόμα και αυτοί που μας κατηγορούσαν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το βήμα αυτό άλλαξε την περιοχή και πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική που δημιούργησε για τη σταθερότητα και την ενταξιακή διαδικασία», προσθέτοντας τη σημασία που έχει η ενεργή στήριξη της Ελλάδας στην πραγματοποίηση Διακυβερνητικής Διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν . «Πιστεύω ότι είναι καιρός να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διμερή συνεργασία με πραγματοποίηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και πρόοδο σε σχέση με τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα», τόνισε.

Ζάεφ: Η Συμφωνία άλλαξε τα Βαλκάνια

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως «έρχομαι από τις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη και όλοι μιλάνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, διότι βρήκαμε έναν ξεχωριστό τρόπο να σκεφτόμαστε και να συνεργαζόμαστε», προσθέτοντας πως «αυτή η Συμφωνία άλλαξε πραγματικά τα Βαλκάνια».

Επιπλέον, επεσήμανε πως «σήμερα πλέον, η κυβέρνηση είναι πολύ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό», τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά θετικά που έγιναν και θα γίνουν λόγω αυτής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή για τα βιβλία έχει συγκληθεί 6 φορές και θα συγκληθεί και έβδομη, ενώ τόνισε πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα από τους ειδικούς. Αναφερόμενος στα τρία μνημόνια συνεργασίας, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για «υπόσχεση» από τον κ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη χώρα μου φέρνουν μόνο χαρά. Το ένα είναι για την επιτήρηση του FIR της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο είναι για την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και το τρίτο είναι για την οικονομική συνεργασία. Άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μία στρατηγική εταιρική σχέση». Πρόσθεσε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο επίλυσης διαφορών, διότι αποδεικνύει πώς άνθρωποι που κοιτούν στο μέλλον, μπορούν να προχωρήσουν αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι δύο πολιτικοί, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διμερής συνεργασία να μην περιοριστεί στην οικονομία αλλά να αποκτήσει στρατηγική διάσταση, να κυρωθούν τα μνημόνια άμεσα, να πραγματοποιηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας και να υπάρξει πρόοδος ειδικά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία, καθώς εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2019, οι αλλαγές ειδικά σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ υπερθεμάτισε για την ανάγκη υλοποίησης των μνημονίων για τα οποία η Κυβέρνησή του, έχει ήδη κάνει συγκεκριμένα βήματα. Τόνισε παράλληλα, ότι εάν δεν προχωρήσει η ενταξιακη προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη σταθερότητα όλης της περιοχής.

14 σχόλια:

  1. Μόνο ενας ηλίθιος βλέπει την πολιτική ως "τώρα". Η πολιτική ειναι κυρίως το "μετά". Το βάθος χρόνου. 'Οτι κάναμε κάποια χρόνια πρίν, τα τρώμε τώρα και μας ερχονται βαριά. Όταν τα κάναμε τότε όμως, όλοι ήμασταν στα ζήτω και η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες. Σήμερα, πόση Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες; Μπρόκολα να φυτέψεις, "τώρα" δεν πρόκειται να φας τίποτε. Μήνες θα περάσουν για να φας. Αυτος που στην πολιτική χρησιμοποιεί το "τώρα", ουτε για μπρόκολα δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είδα κανένα όψιμο μακεδονομάχο (ντροπή των ηρωικών μας Μακεδονομάχων) έξω από το φόρουμ. Τι έγινε ρε παιδιά"γαργαρα"δεξιά,τα κόλπα του υπεραξιου έπιασαν,οι λυκοι των συλλαλητηρίων αρνάκια φρόνιμα στο μαντρί. Τι έγινε με την προδοσία των ντεμεκ αριστερών,αγκαλιές και φιλιά των δεξιών ή στην προδοσία έχουν δικαίωμα μόνο οι δεξιοί που έχουν εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ, ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ, ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΥ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ... Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή
  3. Το μόνο που ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους είναι αν υπήρξε χρήσιμος ο πρωθυπουργός. Αν η θητεία του, τώρα που φθάσαμε στην ώρα του απολογισμού, ήταν θετική για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κι εδώ, υποθέτω, με εξαίρεση πάλι τη Θεανώ Φωτίου και τους λοιπούς οπαδούς του "Αλέξη που είναι ηγέτης", όπως μας τραγουδάει μελωδικά  η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, όλοι συμφωνούν πως η κυβερνητική θητεία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε καταστροφική. Και για τη Δημοκρατία, και για τους Θεσμούς, και για την οικονομία, και για τις πολιτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις. Ή, για να το πούμε σε άψογα πασοκικά, η κυβερνητική του θητεία ήταν ένα μεγάλο "πισωγύρισμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΕΙΑΡΧΙΑΣ...ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...

      Διαγραφή
    2. Στο δια ταύτα απάντηση unknown αν φυσικά έχεις?

      Διαγραφή
  4. Αλέξη, εμείς καταλάβαμε τη σημασία αυτής της συμφωνίας, για αυτό και σε ρίξαμε από την εξουσία. Εσύ όμως δεν βλέπω να κατάλαβες τι έκανες, τι επαθες και πως θα μείνεις στην ιστορία. Όσο για το κόμμα σου, ξέχνα εξουσίες κλπ, ο κόσμος σας τοποθέτησε όπου σας αξίζει. Το θέμα είναι ότι το κακό το κάνατε και μάλιστα πρόθυμα, όπως ακριβώς το σχεδίασαν αυτοί που σας ανέβασαν στην εξουσία.
    Τελικά η αριστερά στην Ελλάδα είναι πάντα για να υπογραφεί ντροπιαστικές συμφωνίες, βλέπε τη Συμφωνία της Βάρκιζας, τη συμφωνία των Πρεσπών. Κάθε 70 χρόνια θα σας χρησιμοποιούν για να υποηράφετε πρόθυμοι τις χειρότερες συμφωνίες. Αυτές που δεν πρέπει να υπογράψει η δεξιά. Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν (πρόθυμους και χρήσιμους ηλ.. θιους). Δεν γνωρίζω αν είναι έτσι, αλλά ο λαός μας λέει (Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...)
    Τ' άκουσες Αλέκο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ, ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ, ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΑΕΦ;;; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΓΕΝΕΩΝ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΚΤΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Ρε ντροπή των Μακεδονομάχων άσε τι έκανε ο Αλέξης αυτός κρίθηκε εσείς τι κάνετε? Όσο για προδοσίες αν αναφέρεις δύο κάποιος αριστερός"Αλέξης"μπορεί να αναφέρει τριάντα δύο για τους κυβερνώντες τη χώρα 100 χρόνια τώρα και ήταν όλοι ΔΕΞΙΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Α ρε Τσαουσέσκου! Σε λάθος χώρα γεννήθηκες. Να μας διδάξεις λίγο δικαιοσύνη,ανθρώπινες ελευθερίες, ανάπτυξη, ελευθεροτυπία, ενάντια σε κάτι φιλελε που κυβερνάνε.Α ρε Ζίβκοβ γείτονα, κάνε ενα βήμα παρακάτω για να μας λευτερώσεις απο τους φιλελε.

      Διαγραφή
  5. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Μ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΔΊΩΞΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΗΜΙΟΥΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπέλτης είναι η δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο της Siemens με πολύ σημαντικές αποκαλύψεις να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

      Έτσι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρεία.

      Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, ύστερα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, αλλά η καθαρογραφή της, μεγέθους 4.000 σελίδων, χρειάστηκε ενάμιση χρόνο και είναι αποκαλυπτική σχετικά με τις δοσοληψίες της γερμανικής εταιρείας με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τη μεταπολιτευτική περίοδο.

      ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ;;;;ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ

      Διαγραφή
    2. Ας πούμε αντιπολιτευτικό κόμμα με αρχηγό ενάντια στη φιλελε δεξιά τον Μπακογιάννη,και ένα τρίτο της ελλασονως αντιπολίτευσης το Κώστα τον νεότερο που μόλις απολύθηκε από φαντάρος. Αυτό είναι δημοκρατία όχι χαζομάρες και αριστερά.

      Διαγραφή
  6. Ουστ ρε τσογλανι ! ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΉ 🇬🇷❗
    Αυτοί πάλι θα είναι μια ζωή Σκόπια! Ανιστόρητοι..θέλετε να λέγεστε Έλληνες! Κυβέρνηση της ανεργίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ