Quantcast

http://picasion.com/

Τουμπουλίδης: «Η Ρωμανία κι’ αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι’ άλλο»

Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Νίκος Τουμπουλίδης ανακοίνωσε τα εξής: «Η ιστορική διαδρομή των Ελλήνων του Πόντου που αρχίζει με το μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας πριν 3000 χρόνια τελειώνει με τον ξεριζωμό των προγόνων μας πριν από 100 περίπου χρόνια, μετά από άνιση μάχη με την τουρκική θηριωδία, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις από τον αλύτρωτο και αλησμόνητο Πόντο.

Αυτός είναι ο λόγος που η 19ηΜαϊου στην Τουρκία είναι εθνική γιορτή, ιδιαίτερα της παιδείας τους, αλλά στην Ελλάδα είναι ημέρα πένθους και μνήμης. Είναι χρέος και ηθική υποχρέωσή μας, προς τους χιλιάδες άταφους νεκρούς μας που μαρτύρησαν για την πατρίδα και την Ορθοδοξία.

Αυτές τις ημέρες πρέπει να πρυτανεύσει η συλλογική προσπάθεια όλων μας φέρνοντας στο νου μας τα δίσεκτα χρόνια του ξεριζωμού και με πράξεις να δώσουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση «Η Ρωμανία κι’ αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι’ άλλο».

Είναι σταυρός μαζί και ευθύνη να υπηρετήσουμε και να αναδείξουμε τη γενοκτονία των παππούδων μας αλλά και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας από τους Τούρκους, με τη διεθνή αναγνώριση της από όλους.

Σας καλούμε για άλλη μια φορά ας είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι υψηλές ιδέες και αξίες που μας ενώνουν είναι ποτισμένες με αγώνες και αίμα».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ