Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο 13,7% η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους υπουργούς
Συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος, αποτυπώνεται στο βαρόμετρο της GPO, γεγονός που φαίνεται να καρπώνεται οριακά η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,9% (κερδίζοντας μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου) με τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 13,7%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 23,2% σημειώνοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,3%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ25 με 3,2% (3,4%).

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης


Η προοπτική εξόδου της χώρας από την πανδημία φαίνεται να δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για τον Πρωθυπουργό καθώς η «ψαλίδα» ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα διαχείρισης της κρίσης ανοίγει με οριακή αύξηση των ποσοστών του την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίζει κάμψη στους αντίστοιχους δείκτες. Το άνοιγμα της διαφοράς ανάμεσα σε Μητστοτάκη και Τσίπρα έχει τη δική του σημασία καθώς μεσολάβησε τόσο η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος «Ελλάδα 2.0» όσο και της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους υπουργούς

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα φαίνεται να έδωσαν ώθηση τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%. Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).

16 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι τι κακό όνομα θάχουμε βγάνει στο σύμπαν.
    Θ’ ακούν “γήινος” και θα κουμπώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μονη αξιοπιστη ερευνα ειναι το ευρωβαρομετρο. Τα υπολοιπα πληρωμενα κολπα δεν πειθουν κανεναν. Βεριωτη καλη προσπαθεια αλλα...

      Διαγραφή
  2. Τριτο κομμα ειναι οι "Ελληνες για τη Πατριδα" Κασιδιαρης κ αφηστε τα αυτα,που ολο τα κρυβετε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναγωνιστή το Έλληνες Γ.Τ.Π. είναι πρώτο!! Μας το κρύβουν!!!

      Διαγραφή
  3. Μα γιατί;
    Αφού τώρα με τον Κορονοιο η Αχτσιόγλου λέει πως είναι ευκαιρία να αναλάβουν την εξουσία.
    Αφού ο Κοκκαλης είπε να μην πατήσει πόδι τουρίστας.
    Αφού ο Αλεξιάδης λέει πως οι φόροι πρέπει στην Ελλάδα να αυξηθούν πάνω από τον μέσο όρο της εε.
    Αφού η Καφαντάρη εν μέσω φονικότατης παγκόσμιας πανδημίας καλεί σε διαδηλώσεις για τα εργασιακά ενώ παραδέχεται πως δεν έχει καν δει το νομοσχέδιο των εργασιακών.
    Αφού ο Αλέξης είπε πως αναλαμβάνει την ευθύνη όσων νοσήσουν και πεθάνουν λόγω των διαδηλώσεων.
    Αφού τον αρχιεκτελεστή-δολοφόνο πάλεψε σύσσωμος ο Σύριζα να τον ξεπλύνει.
    Δηλαδή γιατί πέφτουν τα ποσοστά μας; Εμείς πότε θα ξανά δούμε καρέκλα; Πότε θα ξανά στήσουμε χορούς στο σύνταγμα; Πότε θα λαϊκίσουμε με δημοψηφίσματα που την ερώτηση δεν θα την καταλαβαίνουν ούτε οι βουλευτές μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντήσει ο κόσμος σε λίγο, θα λείπουν βέβαια οι 11000!

      Διαγραφή
  4. XRHSTOS ANESTH,,,, TA GKALOP EINE APO THN KYBERNHSH,,,O NOON NOHTO,,,,, NEA TROMOKRATIA 23,6 KAI EPETE SYNEXIA ,,PERASTHKA TOUS,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O MHXALAKHS XANH THN THESH TOU ,,TON EKAPSE OSO EPREPE ANTE GIA TORA,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΡΧΣΤΟΣ ΑΝΧΣΤΧ,,,,ΤΑ ΓΚΚΑΛΟΠ ΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΧΝ ΚΥΜΠΕΝΧΣΧ,,,Ο ΝΟΟΝ ΝΟΧΤΟ,,,,,ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 23,6 ΚΑΙ ΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΞΙΑ ,,ΠΕΡΑΣΤΧΚΑ ΤΟΥΣ ,,,
      Ο ΜΧΞΑΛΑΚΧΣ ΞΑΝΧ ΤΧΝ ΤΧΕΣΧ ΤΟΥ ,,ΤΟΝ ΕΚΑΠΣΕ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΕ ΓΚΙΑ ΤΟΡΑ,,,
      Και η αμορφωσιά, τελειωμό δεν έχει.....
      Α' Δημοτικού γρήγορα!!!

      Διαγραφή
  6. Άξια δημοσκοποιση, παραγγελία αξιων,πληρώνοντας αδρά εν μέσω πανδημίας την αξια GPO, να μας πει ότι είναι ΑΞΙΑ η κυβέρνηση. Αδικούν τους εαυτούς τους η διαφορά είναι 73,7% μάλλον με το κόμμα της αντιπολίτευσης μόλις μετά βίας μπαίνει στη Βουλή και τα άλλα είναι μεταξύ 1% και2,5% άμα είσαι να είσαι όχι αστεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το φασιστικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα σούπερ μάρκετ που τα εχει ολα: ακροδεξιούς φασιστες-ΑΝΕΛ, ακροαριστερούς φασιστες-Ρουβικωνες και υμνητές του Κουφοντινα, πρωην πασοκικα παράσιτα, Μπιμπο-Grannies, ψυχασθενείς και πρωτόγονους τσοπάνηδες, κρατικοδίαιτους επαγγελματιες κουλτουριάρηδες, Σλαβοφασιστες ανθέλληνες και γενικά καθε καρικατουρα που εχει σηκώσει οποιαδήποτε ιδεοληπτικη σημαία. Με βάση αυτο το μωσαϊκό δουλεύουν και τους Ελληνες: βγαίνει ενας πρωτόγονος τσοπάνης που γρυλίζει και αλυχταει, μετα ερχεται ενας γλυκανάλατος δήθεν μορφωμένος να τον κριτικάρει απαλά.. Έτσι πορεύτηκαν μεχρι τωρα κοροϊδεύοντας τους Ελληνες. Καταλάβετε οτι ολοι τους ειναι ίδιοι: φθηνά ανθρωπάκια χωρις ένσημα που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την καρέκλα και το ίδιο μίσος για τους πολιτες λογω των σταλινοφασιστικων τους ιδεοληψιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα μολις βγηκες απο εκκλησια οπου εδωσες το φιλι της αγαπης...

      Διαγραφή
  8. Ο Σύριζα έχει χάσει τον (πρότερο έντιμο πολιτικό βίο), δημοψήφισμα, νταούλια και αγορές, μνημόνιο, Βόρεια Μακεδονία κλπ.
    Με τα παρόντα πρόσωπα και τις ίδιες αντιευρωπαϊκές απόψεις δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Η μόνη λύση είναι, νέα πρόσωπα με Ευρωπαϊκή πολιτική εμπειρία, Ελληνοευρωπαϊκή παιδεία, Ευρωπαϊκή εργασιακή εμπειρία και κατεύθυνση σε μία Ευρωπαϊκή κεντροαριστερά μαζί με άλλα πολιτικά σχήματα της ΕΕ, ενώ κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός Ελληνοευρωπαϊκού πολιτικού Μανιφέστου.
    (πάταξον μεν, άκουσον δε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κεντραριστερα στην Ευρώπη είναι πλέον παρακολούθημα της πιο σκληρής Δεξιάς. Μόνος καταλύτης εξελίξεων μπορεί να γίνουν οι σοσιαλιστικές,αριστερές και οικολογικές δυνάμεις προς όφελος των λαών. Όσο έχουμε τις ψευδαισθήσεις για light παρεμβάσεις και μερεμετια του συστήματος δυστυχώς θα βουλιάζουμε καθημερινά.

      Διαγραφή
    2. στον (Ανώνυμος12 Μαΐου 2021 - 11:18 π.μ.)
      Εσύ πιστεύεις ότι στο κοντινό και μέσο μέλλον υπάρχει πιθανότητα σοσιαλιστικές, αριστερές και οικολογικές δυνάμεις, μπορούν να πλειοψηφήσουν στο σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών ;
      Νομίζω ότι αυτή είναι μια λάθος εκτίμηση. Ο Καπιταλισμός είναι πολύ καλά εδραιωμένος στην ΕΕ και σε όλη τη δύση για να υποχωρήσει τόσο εύκολα. Το ίδιο και οι λαοί στην ΕΕ, είναι βολεμένοι. Εδώ οι Ρώσοι και όλοι οι πρώην ανατολικοί απομακρύνθηκαν και εσύ ελπίζεις σε αριστερές επανεμφανίσεις; Οι βολεμένοι δεν κάνουν ανατροπές, διορθώσεις κάνουν. Ανατροπές κάνουν οι εξαθλιωμένοι και μετά τραβάν τα μαλλιά τους για αυτούς που έφεραν. Αν σου θυμίζει κάτι αυτό. Το κατόρθωμα θα είναι να βελτιώσουμε αυτήν την Ευρώπη, δίνοντάς την ανθρώπινο πρόσωπο. Κάνοντάς την Ευρώπη των λαών και όχι λαϊκή Ευρώπη.
      (πάταξον μεν άκουσον δε)

      Διαγραφή
  9. Αυτή η Ευρώπη ,με αυτές τις πολιτικές που ακολουθεί( σέρνεται πίσω από την Γερμανία),,δεν έχει κανένα μέλλον για τους λαούς της ,παρά μόνο για τους ολιγαρχες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ