Quantcast

http://picasion.com/

Μητσοτάκης από αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Tαξιδεύουμε πιο ψηλά την χώρα, χωρίς να πετάμε στα σύννεφα

Στα 100 εκατ. η επένδυση της Fraport - 10 εκατ. επιβάτες ετησίως

Μηνύματα εξωστρέφειας, προσήλωσης στις επενδύσεις και επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφάλεια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το αεροδρόμιο Μακεδονία, στα εγκαίνια του νέου τέρμιναλ. Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός. «Το αεροδρόμιο Μακεδονία διπλασιάστηκε και ανανεώθηκε στο σύνολό του, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια που ανανεώθηκαν στο σύνολό τους. 

Δεν φτάσαμε εύκολα μέχρι εδώ, υπήρξαν αντιστάσεις, αναταράξεις και κενά αέρος στην τότε επιλογή του κ.Σαμαρά να συνεργαστούν ιδιωτικός και δημόσιος τομέας. Σήμερα ευτυχώς ελάχιστοι αμφισβητούν την ανάγκη αξιοποίησης ιδιωτικών πόρων για την αναβάθμιση δημόσιων υποδομών. Η επένδυση της Fraport στην Θεσσαλονίκη αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ ενώ το αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες», σημείωσε.

«Η επένδυση αυτή είναι ένα άκρως επιτυχημένο παράδειγμα της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τέτοια θετικά μηνύματα από συμπράξεις κράτους ιδιωτών φτάνουν από όλα τα πεδία. Είναι καιρός ο καθένας στην χώρα να βρει τον ρόλο του. Η επένδυση της Fraport διπλασίασε την απασχόληση κα συνεισέφερε σημαντικά στο ΑΕΠ, πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο. 

Προσβλέπουμε σε μία καλύτερη τουριστική σεζόν, χαίρομαι που βλέπω περισσότερα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά μας», επεσήμανε. «Βαδίζοντας προσεκτικά στην έξοδο από την υγειονομική κρίση, τα αεροδρόμιά μας γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι καθώς έχουν πιστοποίηση από τον διεθνή οργανισμό αεροδρομίων για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

7 σχόλια:

  1. Τελικά θα το πούνε "Νίκος Γκαλης" το αεροδρόμιο; το "Μακεδονία" είναι κάπως passe για τους Μητσοτάκηδες. Και το "Γιώργος Κουδας" δεν είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Λευκό Πύργο πότε θα τον εγκαινιάσουμε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε ο Πατακος τόσα εγκαίνια, σπάει ρεκόρ εκατονταετίας Ο ΑΞΙΟΣ. Το ΦΠΑ του κύκλου εργασιών από ποτέ θα αρχίσει να το αποδίδει η Fraport ,από ότι ξέρω τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχουμε δεί ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριάκος!!! Σε λίγο θα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ