Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η μάχη των Πάγκων: Έτσι έριξε την τριάρα ο Δερμιτζάκης

Επιστροφή στις νίκες για τη «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία κέρδισε εκτός έδρας τον Απόλλων Πόντου με 0-3. Η Βέροια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια πήρε μια νίκη που την φέρνει μια ανάσα από την πρωτοπόρο Καβάλα. Ο Βασίλης Αλαμπορινός αναλύει τους δύο τεχνικούς, στην μάχη των πάγκων που τελικό νικητή είχε τον Παύλο Δερμιτζάκη. Διαβάστε αναλυτικά:

★ Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Το 4-4-2 double 6 που δεν αλλάζει ο προπονητής του Απόλλωνα, αποδείχθηκε λίγο.... Πολύ λιγο για να κόψει τις προσπάθειες ενός αντίπαλου όπως η Βέροια, που αν βρεθει σε καλή φυσική και ποιοτική κατάσταση, θα σε βάλει μέσα στα δίχτυα, όπως κι εγινε.

Κατά την οργανωμένη επίθεση ο σχηματισμός στα πρώτα λεπτά έγινε 4-3-3, έγινε όμως και του «Κουτρούλη ο γάμος» στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι έτσι το ατυχές αυτό πλάνο μαζεύτηκε ξανά στο 4-4-2. Δεν μπόρεσε η ομάδα του coach του Πόντου να δημιουργήσει τίποτα.

Αυτό που μου προκάλεσε αρνητική εκ των πεπραγμένων εντύπωση, ήταν ο ρόλος του Αμαραντίδη. Ακόμα και εγώ που απ' ότι μου λένε αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα, δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ήταν προσωπική πρωτοβουλία ή αν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης του έχει δώσει το ελεύθερο να κινείται μ' αυτόν τον τρόπο, σ' αυτούς τους χώρους..

Αριστερό πλάγιο μπακ που κατέβαινε σε στατικές φάσεις στον άξονα ως επιτελικός μέσος (και το μοναδικό τελείωμα της ομάδας της Καλαμαριάς έγινε έτσι) αλλά και ταυτόχρονα σκούπα κεντρικός αμυντικός που να βοηθάει τον ανήμπορο Καλογέρη. Έκοψε έτσι και τον Λουκίνα, αλλά εκτός από αυτές τις 2 περιπτώσεις, έδειχνε να τα έχει χαμένα και να μην ξέρει τί πρέπει να κάνει.

Επίσης ο κύριος Καλαϊτζίδης, θα πρέπει να εμπλουτίσει την γνώση του στις επί τόπου οδηγίες κατά τη διάρκεια του ματς, διότι το ποδόσφαιρο το γνωρίζει και είναι άδικο για τον εαυτό του να αναλώνεται στα: μπροστά, πίσω, τρέχα Αλέξανδρε ή να "κοσμεί " με διάφορα επίθετα τους παίκτες του, χωρίς νόημα.

Δεν προσπάθησε να αλλάξει τον τρόπο μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση, παρ' όλο που όλοι είδαμε πως η ομάδα του στην 2η μεταβίβαση κοβόταν στα 2. Ο coach του Απόλλωνα όμως το είδε;

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο σχηματισμός οργάνωσης θέσεων ήταν φυσικά το 4-2-3-1 που σε κάποιες στιγμές σε επιθετική φάση γινόταν 4-2-4 αλλά και στο προσφιλές 3-4-2-1 με τον οργανωτή Βεργώνη ή και τον Μπλέτσα ορισμένες φορές ανάμεσα από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς. Η 3άδα στο χτίσιμο, κρίθηκε απαραίτητη για να δημιουργηθούν ρήγματα στον αντίπαλο.

Το αμυντικό block οργανώθηκε πολύ ψηλά για τα περισσότερα λεπτά του αγώνα σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο του ασφυκτικού pressing, έγινε 4-5-1 αλλά και πάλι αρκετά ψηλά.

Η τακτική του προπονητή της Βέροιας, ήταν να πρεσάρει ψηλά και να αναχαιτίσει τον αντίπαλο στο δικό του 3ο, όπως κι έγινε. Είδαμε αυτοματισμούς με τριγωνάκια, overlaps, ατομικές ενέργειες... Ο αντίπαλος βέβαια ήταν τόσο κακός, που όλες οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Καβαλιώτη τεχνικού έγιναν πράξη με επιτυχία από τους παίκτες του. Βέβαια, οι εναλλακτικές λύσεις του πάγκου είναι ένα θέμα, που είπαμε πρέπει να λύσει στα επόμενα ματς το τεχνικό team ή να δούμε ποδοσφαιριστές με ελάχιστη ή καμία συμμετοχή, τι μπορούν να προσφέρουν κι αυτοί.

Ανεξαρτήτως όμως της προπονητικής οντότητας που λέγεται Παύλος Δερμιτζάκης που έχει ένα επίπεδο που εγώ δεν είμαι ίσως σε θέση να κρίνω αυτήν την στιγμή, στο σύνολό της τουλάχιστον, αλλά είμαι σε θέση να ασκώ κριτική βάσει των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων, αυτό που με κερδίζει όσο περισσότερο τον παρακολουθώ είναι ο αξιοζήλευτος τρόπος με τον οποίο απευθύνεται από τον πάγκο στους ποδοσφαιριστές του.

Ακόμα και να εκνευριστεί και να φωνάξει, το επαγγελματικό του επίπεδο είναι top στην χρήση της προσωπικότητας του διαχειριστή μιας ομάδας. Τέτοιο ώστε αποφεύγει τις απαξιωτικές και ερασιτεχνικές εκφράσεις που χρησιμοποιούν άλλοι προπονητές , δείχνοντας πραγματικά ένα κοινωνικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο πλέον σε όλες τις ειδικότητες του ποδοσφαίρου σε ένα τεχνικό team.

Δεν ξέρω αν θα με κερδίσει ποδοσφαιρικά σε ποσοστό 100%, αλλά με έχει κερδίσει 100% η προσωπικότητά του και η γενικότερη παρουσία του στον πάγκο.

1 σχόλιο:

  1. Με χαρά βλέπω σαφή βελτίωση του αναλυτή κυρίου Αλαμπορινού και οφείλω να το σημειώσω.Έχει μειώσει ικανοποιητικά τη χρήση αγγλικών λέξεων.Με λίγη ακόμη προσπάθεια θα τις εξαλείψει εντελώς.Μπορεί να το καταφέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ