Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μάχη των Πάγκων: Δερμιτζάκης Vs Γεωργιάδης

Στο 0-0 έμειναν Βέροια και Τρίγλια για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Με αυτό το αποτέλεσμα η «Βασίλισσα» βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Καβάλα. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τακτική των δύο προπονητών, αλλά και το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων που θα άλλαζε άρδην τις ισορροπίες. Ο Βασίλης Αλαμπορινός αναλύει την μάχη των πάγκων μεταξύ Παύλου Δερμιτζάκη και Κώστα Γεωργιάδη.

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο σχηματισμός βασικής οργάνωσης θέσεων που ακολούθησε για ακόμη μια φορά ο Μακεδόνας τεχνικός ήταν 4-2-3-1, που κατά τον σχηματισμό οργανωμενης επίθεσης γινόταν ή 3-4-2-1 με τον Βεργώνη ή τον Οικονόμου ως deep lying playmaker ανάμεσα από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς για build up από πίσω, ή γινόταν απλή μεταφορά του βασικού σχηματισμού με 4-2-3-1. Η άμυνα στην κατάσταση ισορροπίας και οργάνωσης, είχε σχηματισμό το κλασσικό 4-4-2.

Αλλά όπως είπαμε και στο match summary, έχοντας τον αρχηγό της Βέροιας με τον Οικονόμου στην ίδια οριζόντια ευθεία και σε μια απόσταση των περίπου 15 μέτρων δεν πας πουθενά. Έτσι, η Βέροια δέχθηκε αρκετές αντεπιθέσεις από την ομάδα της Χαλκιδικής, ειδικά στο 1ο ημίχρονο. Οπότε ο Δερμιτζάκης αναγκάστηκε για αρκετή ώρα και προκειμένου να ισορροπίσει τον άξονα, να μετατρέψει την οργανωμένη άμυνα σε σχηματισμό 4-1-3-2, στον άσσο με τον Βεργώνη και τον Οικονόμου όχι δίπλα του, αλλά μπροστά του σε 3άδα, ως δικλείδα ασφαλείας.

Γενικά σήμερα ο προπονητής της Βέροιας εκτός από αυτήν την διορθωτική κίνηση που κάπως έπιασε, δεν βρισκόταν σε καλή φόρμα. Το κέντρο ήταν ασύνδετο με την άμυνα αλλά και την ανύπαρκτη επίθεση. Στο τέλος, ανέβασε την ομάδα ψηλά για να πιέσει επιθετικά όπως κι έκανε την Τρίγλια, αλλά χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς κίνηση και με άξονα ξεχασμένο...

Πλαγιοκόπηση ειδικά με την χρήση του Μπουκουβάλα ο οποίος το έπραξε καλά, αλλά με ανήμπορους συμπαίκτες να κερδίσουν στον αέρα και να σκοράρουν. Επίσης, μου δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτηματικά, παρακολουθώντας την διαχείριση της ομάδας...

1) Οι πολλές χαμένες μονομαχίες κατά το physical game στον χώρο του κέντρου στο α' ημίχρονο σε τι οφείλονταν;

2) Ο Πασάς ως σέντερ φορ και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο ρόλο και καθήκοντα; Σαν να λέμε... "Παίξε εκεί Γιάννη, έλα μωρέ κάτι θα γίνει;" Από το 57' και μετά για όλο το ματς σ' αυτήν τη θέση; Ενώ ακόμα και τα δικά μας άπειρα μάτια όπως και όλη η κερκίδα, είδαν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε ψοφήσει από το 55'; Σε κάλεσμα του cοach για pressing ψηλά, ο Πασάς δεν έκανε καν κίνηση για αρκετά λεπτά με αποτέλεσμα να ακούσει και τις παρατηρήσεις. Το αποτέλεσμα αυτού; Τίποτα. Έμεινε στη θεση αυτή και μάλιστα για ολόκληρο των αγώνα!

3) Σε άμεση σύνδεση με το προηγούμενο... α) Ήθελε ο Δερμιτζάκης να πάρει την ισοπαλία από την επικίνδυνη Τρίγλια; β) Σχηματισμό δεν μπορούσε να αλλάξει; Να παίξει ας πούμε με 2 φορ; γ) Γιατί ο Πασάς με μετριότατη απόδοση και χωρίς δυνάμεις έμεινε για 95' λεπτά μέσα στο παιχνίδι; δ) τί γίνεται με την πληρότητα της ομάδας στη θέση του κεντρικού επιθετικού; Γύμνια χωρίς λύσεις;

Αν κάποιος διαβάσει τις προηγούμενες παρουσιάσεις μας, θα κατανοήσει πλήρως, πως εμείς ακόμα και μετά από νίκες, τονίσαμε κάποια πράγματα που δεν είχαν θετικό πρόσημο.

★ Κώστας Γεωργιάδης

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά... Ψύχραιμος έδινε τις οδηγίες του στους παίκτες του, αδιαφορώντας για τη... φιλοξενία της κερκίδας των καλεσμένων της Βέροιας και κάνοντας τα πάντα για να κερδίσει έστω κι εναν βαθμό. Όπως κι έκανε!

Ο coach της Τρίγλιας, επέλεξε ως βασικό σχηματισμό το 4-4-2, αλλά στα πρώτα 15 λεπτά για να μην απειληθεί όπως κι έγινε, έστησε ένα 3-5-2 με τον Πανάγου ως 3ο κεντρικό αμυντικό, μπούκωσε με 5άδα το κέντρο κι έκλεψε μπάλες ψηλά, φεύγοντας στην αντεπίθεση γρήγορα με 2-3 direct πάσες. Δουλεύει πολύ καλά την φάση μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση. Στην αμυντική του ισορροπία γινόταν 5-3-2 και στην επιθετική του οργάνωση εστω των λίγων λεπτών κατοχής, γινόταν 4-1-3-2. Έπειτα, με την είσοδο του Σμυρλή στο γήπεδο, ο σχηματισμός οργάνωσης άλλαξε σε 4-4-2 και πάλι και μάλιστα για 10 λεπτά!

Έτσι, ο Γεωργιάδης μου εδειξε κότσια... Ότι ήθελε να χτυπήσει και να πάρει το τρίποντο, αλλά δεν τα κατάφερε. Πήρε όμως, τον σημαντικό για την ομάδα του βαθμό της ισοπαλίας, εφαρμόζοντας την μέθοδο Park the Bus στα τελευταία λεπτά, αλλά και τα τεχνάσματα Νίκου Αναστόπουλου...

Κι από την άλλη η Βέροια του Δερμιτζάκη, χωρίς καμία αλλαγή ανάπτυξης, σχηματισμών ή τρόπου διεμβολισμού... Χωρίς σέντερ φορ, χωρίς επιτελικό μέσο που να δημιουργήσει κάτι... Βλέπω τον καημένο τον Μπουκουβάλα και 10άρι από το επόμενο ματς .... Μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ