«Εκατό χρόνια συνειδητής προσβολής της μνήμης, προβολής, αλλά και προπαγάνδας της κατασκευασμένης ιστορίας είναι πολλά. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια αναβολής. Ήρθε η ώρα που πρέπει να σκύψουμε με προσοχή πάνω στα κεφάλαια της. Ήρθε η ώρα να ιδρύσουμε το δικό μας Ποντιακό Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο Τεκμηρίωσης της Γενοκτονίας, αλλά και της Ιστορίας και του πολιτισμού.
Η κυρία Όλγα Ανδρεάδου, μαζί με την υπογραφή της για το μουσείο μου έστειλε το παρακάτω κείμενο: «κ. Φωτιάδη, μοιράζομαι μαζί σας την σκέψη που μου δημιουργήθηκε, πως κάθε email ενημέρωσης που αποστέλλω για την ίδρυση του Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου, γίνεται ένα στεφάνι στον βωμό θυσίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Ομοίως, και κάθε υπογραφή που συλλέγεται, γίνεται ένα κόλλυβο στην μνήμη των άφωνων ψυχών που έμειναν πίσω και περιμένουν, γι΄αυτό σας ευχαριστούν. Το καλύτερο δώρο για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας (19ης Μαΐου) θα είναι οι υπογραφές που θα έχετε συλλέξει.
Το ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να συγκροτήσει διακοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα αντίστοιχα διεθνή ερευνητικά κέντρα γενοκτονιών και με την ισότιμη συμμετοχή και άλλων λαών της Μικράς Ασίας, που υπέστησαν και υφίστανται ανάλογες γενοκτονίες, να φέρουν αντικειμενικά στο φως τα πορίσματα των ερευνών και να προωθήσουν το ζήτημα της αναγνώρισης των γενοκτονιών.
Η γραμμή της ελληνικής αντίστασης στο σύγχρονο τουρκικό επεκτατισμό αρχίζει από την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας».
Σε κάποια χρόνια θα ιδρυθεί ίσως και απ' τους λίγους εναπομείναντες Έλληνες μουσείο για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ από τα φασιστικά επιβαλλόμενα εμβόλια για την ψευτοπανδημια.
ΑπάντησηΔιαγραφή