Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκίνησαν το Σάββατο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα στη Νάουσα

Πανηγυρικός εσπερινός και δέηση στους Αγίους Ναουσαίους Νεομάρτυρες

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 Μαΐου το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ναούσης πραγματοποιήθηκε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν το 1822. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.


Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού Πανοσ. Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας, οι Βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.


Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε ή μεγαλοπρεπής λιτανεία προς τον χώρο του μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου τελείται η αρτοκλασία. Ωστόσο μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού οι Αρχιερείς, ο κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκε στον χώρο του μαρτυρίου, όπου τελέστηκε δέηση και ευλογήθηκε το κόλλυβο των Αγίων.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ