Μια πολύ διάσημη και δροσερή σαλάτα. Προέρχεται από το Λίβανο και τη Συρία αλλά καταναλώνεται σε όλη την Ανατολική μεσόγειο και φυσικά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια σαλάτα μαϊντανού κατά πρώτο λόγο και όχι πλιγουριού. Η σαλάτα ταμπουλέ ταιριάζει τέλεια και με κρέας και με όλα, αλλά στέκεται και μόνη της ως ένα, ελαφρύ και δροσερό πιάτο. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την αρωματική αυτή σαλάτα. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
• 2 ματσάκια μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
• 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
• 5-6 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 αγγούρι (με την φλούδα πλυμένο)
• 4 ντομάτες
• 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1½ φλ. πλιγούρι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε το πλιγούρι να ρουφήξει το υγρό για 15-30'.
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και το αγγουράκι και ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι (ή το λεμόνι).
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.