Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χιόνι σε Κοζάνη και γύρω περιοχές: Στα «λευκά» και με θερμοκρασία στους -4°C

Τι κι αν στη Βέροια έχει σήμερα ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Χιόνι «έκπληξη» λοιπόν, σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Στα «λευκά» και με τη θερμοκρασία στους -4°C ξύπνησαν στη Βλάστη Εορδαίας. Σημειώνεται πως επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, καθώς ψυχρό «κύμα» πρόκειται να επηρεάσει σημαντικό τμήμα της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη Βόρεια Ελλάδα, με αρνητικές θερμοκρασίες να σημειώνονται στα ορεινά και στη δυτική Μακεδονία. 

Ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης - Χιόνια και στα βουνά της Ημαθίας

Λευκές νιφάδες χιονιού είδαν πρωί – πρωί και με το ημερολόγιο να δείχνει 8 Απριλίου, κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές, όπως το Πανόραμα, το Ασβεστοχώρι, ο Χιορτάτης και ο Σοχός, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Στα «λευκά» ντύθηκαν επίσης ο Πολύγυρος και η Αρναία, στα ορεινά της Χαλκιδικής, ενώ χιόνια έπεσαν σε περιοχές με υψόμετρο στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς και Πέλλας.

Τα φαινόμενα πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να εξασθενίσουν έως το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ