Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκίνησε η διάθεση των self tests στα Φαρμακεία της Ημαθίας

Ρεπορτάζ του veriotis.gr σε φαρμακείο της Βέροιας
Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου σε όλα τα φαρμακεία της Ημαθίας η διάθεση των δωρεάν self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Η διάθεσή τους σε πρώτη φάση θα γίνεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου 16-18 ετών, προκειμένου να επιστρέφουν στα θρανία την Δευτέρα 12 Απριλίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείου Παιδείας, το τεστ θα είναι απαραίτητο για την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και καλό είναι να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που προβλέπεται, όπως είπε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως.


Τα φαρμακεία της Ημαθίας εφοδιάστηκαν χθες και σήμερα τα self tests, σε κουτιά με συσκευασίες με 25 κιτ, τα οποία ξεχώρισαν οι φαρμακοποιοί και τοποθέτησαν σε ατομικά σακουλάκια, προκειμένου να τα παραδίδουν άμεσα στον κάθε δικαιούχο. Το κιτ περιλαμβάνει 5 τεμάχια, εκ των οποίων τα 4 για την διενέργεια του τεστ και 1 φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες. Σημειώνεται πως το τεστ δεν επιτρέπεται να διενεργείται στον χώρο του φαρμακείου.


Ήδη από το πρωί πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι γονείς των μαθητών που έσπευσαν στα φαρμακεία της Βέροιας για να προμηθευτούν το πρώτο self test, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Όπως ανέφερε στο veriotis.gr ο Φαρμακοποιός Αλέξης Παναγάκης, η προσέλευση των δικαιούχων στο κατάστημά του ξεκίνησε από σήμερα το πρωί, που άνοιξε και το σύστημα για την καταχώρηση των ΑΜΚΑ ανά self test.


Η διαδικασία παραλαβής των self tests από τα φαρμακεία διαρκεί ελάχιστα, ο δικαιούχος προσέρχεται στο φαρμακείο αναφέροντας τον ΑΜΚΑ του ή τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου και καταχωρώντας τον αριθμό ο φαρμακοποιός στο σύστημα, βλέπει αν ο πολίτης δικαιούται self test και το παραλαμβάνει άμεσα και δωρεάν.

Δεν έλειψαν και περιπτώσεις πολιτών που θεώρησαν πως τα self test είναι από σήμερα διαθέσιμα σε όλον τον πληθυσμό και έσπευσαν στα φαρμακεία για να τα προμηθευτούν. «Τους εξηγήσαμε πως αυτό δεν είναι ακόμα δυνατόν και πως στην πρώτη φάση η διάθεσή τους αφορά μόνο σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς και πως σύντομα θα ακολουθήσει και η σειρά πολιτών άνω των 18 ετών», εξηγεί στο veriotis.gr ο κ. Παναγάκης.

Πρεμιέρα με προβλήματα για τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ

Κατά την πρώτη μέρα παραλαβής των self tests, το μόνο πρόβλημα που παρατηρήθηκε ήταν με τους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, που όπως ανέφερε ο κ. Παναγάκης, είναι άνω των 18 ετών και δεν τους αναγνωρίζει ως δικαιούχους το σύστημα, ωστόσο είναι μαθητές και καλούνται να επιστρέψουν την Δευτέρα και αυτοί στα θρανία. Επιπλέον, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε πως μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δικαιούνται 2 self tests την εβδομάδα, δεν είναι δυνατόν -προς το παρόν- η παραλαβή και των 2 test ταυτόχρονα, αλλά ο δικαιούχος θα πρέπει να προσέρχεται στο φαρμακείο 2 φορές την εβδομάδα, κάτι που ελπίζει ο κ. Παναγάκης να λυθεί σύντομα και να μειωθούν οι επιπλέον επισκέψεις των δικαιούχων της πρώτης φάσης στα φαρμακεία.

Δείτε το βίντεο:

12 σχόλια:

  1. Η συνέχεια της αυτογενοκτονίας του έλληνα.
    το έκανε αυτό ψηφίζοντας τους γενοκτόνους του , τώρα θα το κάνει και με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο.
    Αυτό που συμβαίνει σε Ελλάδα και Κύπρο ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Δηλαδη να είσαι καλα στην υγεία σου και να επιμένει αυτη η νυφιτσα ο τσιορδας ο κομπογιαννιτης να κανεις τεστ και το εμβόλίο για το καλό σου φυσικά.
    πάντα το ελληνικό κράτος άλλωστε για το καλό του έλληνα δουλευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείξε μας λίγο τα πτυχία σου, μαγκάκι της ανωνυμίας και του πληκτρολογίου και μετά κρίνε επιστήμονες. Τι θέλεις εσύ δηλαδή να γινει; για πες μας και εμάς, να το πούμε και στους ιθύνοντες. Φωστήρα! Αντε κάνε παρέα με τον ψεκασμενο παράφρονα χρυσαυγίτη Ντεμέτριο που λέει τα ίδια αλλά στο δρόμο, κοτούλα, με τη μασκουλα του. Αντε με τον κάθε τρωγλοδυτη εδω μεσα.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ;

      Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ.

      ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ;
      ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΙ;;

      Διαγραφή
  2. Αυτα δεν ειναι σελφ τεστ! Ειναι ραπιντ τεστ! Το γραφουν και πανω! Αυτα μεχρι τωρα μας ελεγαν οτι πρεπει να γινονται απο γιατρους και νοσηλευτες. Τωρα τα παιδια θα τα κανουν μονα τους; Σιγα μην τα κανει κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζεις αγγλικά για το τι σημαίνει self και rapid;

      Διαγραφή
    2. Και αγγλικα γνωριζω και οτι τα σελφ τεστς δεν εχουν δυο μετρα στυλεο(μπατονετα). Μαλλον την εβαλαν για βοδια σαν κι εσενα να κανουν το τεστ στα 4.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 10 Απριλίου 2021 - 8:19 π.μ.

      Γεια σου ρε ελληνίδα μάνα με το επίπεδο σου. Αν είσαι όντως η "Μητέρα" από πιο πάνω, λυπάμαι πραγματικά τα παιδιά σου.

      Υ.Γ. επειδή έχει μέσα 2μ μπατονέτα, δε σημαίνει ότι πρέπει να το βάλεις όλο στη μύτη.

      Διαγραφή
  3. Ρε τι σαινια είστε εσεις, αλήθεια διαβάσατε το άρθρο? Αυτό είναι το πρόβλημα ο κομπογιαννίτης ο Τσοδρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, δεν μας είχατε πει οτι η εκπομπή σας περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα φαρμακεία είχαν και έδωσαν μόνο για την Δευτέρα. Για την Πέμπτη, από βδομάδα ξανά στα φαρμακεία. Η προμήθεια μήπως θα έπρεπε να γίνεται από τα σχολεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.-
    ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ , Η ΓΙΑΓΙΑ.....
    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;;;
    ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΕΥΜΑ ΗΛΙΘΙΩΝ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκαναν τους διευθυντές των σχολείων dealers.
    Η ντροπή σε αυτή την χώρα από πολλούς έχει μεταναστεύσει εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ