Quantcast

http://picasion.com/

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Νάουσας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, της πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμος Νάουσας το 2019 για την κατασκευή σε σχολεία του Δήμου ραμπών και χώρων υγιεινής για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), συνολικού προϋπολογισμού 68.000 ευρώ. Το πρόγραμμα προβλέπει την κατασκευή ραμπών για Άτομα με Αναπηρία και χώρων υγιεινής AμεA σε σχολικές μονάδες στη Νάουσα και σε Τοπικές Κοινότητες, με σκοπό την ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτές των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα, η οποία θα εξασφαλιστεί με το σωστό σχεδιασμό, τη σωστή επιλογή υλικών και τον ορθό τρόπο κατασκευής, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Βασική προτεραιότητα του Δήμου Νάουσας είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα σκοπός των παρεμβάσεων αυτών είναι να διευκολυνθεί η άνετη και ασφαλής πρόσβαση και η μετακίνηση των ΑμΕΑ σε σχολικές μονάδες, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ