Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καβάλα - Βέροια 0-0: Με το +1 στην φαρέτρα τους!

Match Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Η ομάδα της πόλης μας αν και ήταν ελαφρώς καλύτερη επιθετικά απο την Καβάλα, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε καλά στην επίθεση, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις νίκης. Περίμενα, ένα ματς που να δημιουργηθούν αρκετές φάσεις εκατέρωθεν, αλλά απο την μία τα αρκετά καλά αμυντικά block όπως και από την άλλη οι κινήσεις των 2 προπονητών, δεν μας επέτρεψαν να δούμε συναρπαστικό ποδόσφαιρο. Ας δούμε λοιπόν πώς επήλθε αυτή η λευκή ισοπαλία...



Α' Ημίχρονο

Ξεκίνησε με καλύτερη κίνηση και δυναμισμό η Βέροια στα πρώτα 10 λεπτά αναγνώρισης, όπως το συνηθίζει.

* Έτσι στο 12', βρέθηκε οι Οικονόμου 35 m μακριά από την εστία του Κυρίτση, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός δοκαριών για λίγο. Η Βέροια αρχίζει να γίνεται "βραχνάς" σιγά σιγά και σταδιακά για την άμυνα των Καβαλιωτών.

* Στο 14' όμως κι έπειτα από counter attack ισαριθμίας 4 vs 4 , ο Ορφανίδης κάνει καλή σέντρα, κάνει καλή κεφαλιά ο Κολλάς, αλλά ο Βελλίδης έχοντας καλή τοποθέτηση, μπλοκάρει πάνω στην γραμμή! Αυτή ήταν η μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

* Στο 28' εγινε η άλλη μεγάλη φάση, αυτήν την φορά για την Βέροια. Έφυγε ο Πόζογλου από τον άξονα, έδωσε την ασίστ μέσα στην περιοχή για τον Πασά, αλλά ο τελευταίος έκανε ένα κακό τελείωμα κι έτσι ο Κυρίτσης μπλόκαρε στην έξοδό του, προστατεύοντας την εστία του.

* Αν και ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού, για πολλή ώρα δεν συνέβη κάποια φάση. Στο 41', ήρθε ο τραυματισμός του stopper της Βέροιας Στάμου, ο οποίος έπειτα από εναέρια διεκδίκηση με επιτόπιο άλμα, προσγειώθηκε άσχημα, γυρνώντας προς τα έξω τους αστραγάλους του. Συνέχισε για λίγο ( πραγματικά μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός οτι δεν αντικαταστάθηκε επί τόπου ρισκάροντας έτσι την περαιτέρω καταπόνηση), αλλά τελικά αντικαταστάθηκε με την έναρξη του β' ημιχρόνου.



Β ' Ημίχρονο

* Στο 53' , δυνατό σουτ του Ορφανίδη για την Καβάλα εκτός περιοχής, αλλά πέρασε για λίγο εκτός εστίας του Βελλίδη.

* Στο 57' , έπειτα από κλέψιμο της μπάλας σε μεσαίο ύψος, οδήγησε από αριστερά ο Παπαχρήστος, πέρασε την μπάλα στον Λουκίνα, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Κυρίτση ο οποίος βγήκε να καλύψει χώρο με χερια και πόδια μέσα στην περιοχή του, έκανε κακό τελείωμα κι έτσι απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Καβάλας.

* Εκεί στο 75',κάπου μεταξύ ύπνου και λαθών όπως και απανωτών αμυντικών παγίδων και από τους 2, μπήκε ο Πασάς στην περιοχή του αντίπαλου, κέρδισε την κόντρα και ήρθε ο Πόζογλου ως trailer να σουτάρει 15 m πάνω από τα δοκάρια του Κυρίτση. Μια φάση που αν υπήρχε συγκέντρωση και ψυχραιμία, θα είχε οδηγήσει το ματς σε μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά.

Έτσι, τελείωσε και το ματς, χωρίς τιποτα το ιδιαίτερο στο τελευταίο τέταρτο, καθιστώντας τις 2 ομάδες κατώτερες των προσδοκιών, με την Βέροια να κυνήγησε λίγο παραπάμω την νίκη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.



*Παίκτες Καβάλας με αξιόλογη παρουσία:

1) Ο τερματοφύλακας Κυρίτσης, ο οποίος εσωσε την εστία του σε 2-3 σημαντικές φάσεις της Βέροιας και μάλθστα κυρίως στα 1 vs 1 ήταν εξαιρετικός. Εχει τρομερή έξοδο. Βαθμός: 7

2) Ο δεξιός πλάγιος μπακ Καζαντζίδης ήταν σε γενικές γραμμές λίγο άνω του μετρίου, καλύπτωντας αρκετά καλά το άκρο της πτέρυγάς του αν και η Βέροια απείλησε κυρίως από κει. Δεν είχε όμως βοήθεια στο ντουμπλάρισμα απο τον Στίκα κι έτσι φοβήθηκε να ανέβει ψηλότερα. Βαθμός: 5,5

3) Γαβριηλίδης. O μέσος της Καβάλας έδειξε δύναμη στις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, προώθησε και ωραία την ομάδα του... Είχε τρεξίματα, συνδυασμούς και στο αμυντικό pressing όπως και στο αμυντικό transition ήταν πολύ καλός. Βαθμός: 7,0

4) Ορφανίδης. Ο έταιρος παίκτης που αποτέλεσε μια σημαντική μονάδα στον άξονα. Είχε ηρεμία, συγκέντρωση, έλεγξε πολύ καλά την μπάλα και κέρδισε πολλά φάουλ. Κινήθηκε έξυπνα, με ωριμότητα. Από κει και πέρα έκανε ότι μπορούσε.Βαθμός: 6,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ