Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε λευκή αποχή οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας - «Φοβόμαστε να μπούμε στις τάξεις»

Ζητούν να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση - Κατάληψη αν δεν εισακουστούν
Σε λευκή αποχή προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων, οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων με δια ζώσης εκπαίδευση και ζητώντας να συνεχίσουν την διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό για την επαναλειτουργία των σχολείων είναι ελλιπή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των μαθητών. 

Στα Εσπερινά ΕΠΑΛ φοιτούν κατά πλειοψηφία ενήλικοι μαθητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες με κάποιους από αυτούς να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας συγκεκριμένα, φοιτούν περίπου 250 μαθητές, με το 96% να είναι ενήλικες, με μέσο όρο ηλικίας άνω των 30 και ηλικίες μαθητών ακόμα και 60 ετών. 


Σε επικοινωνία του
veriotis.gr με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ, Δημήτρη Σιαφαρίκα, μας ενημέρωσε για την λευκή αποχή στην οποία προχώρησαν οι μαθητές σήμερα από την έναρξη του ωραρίου, λέγοντας πως αυτό που ζητούν είναι να σταματήσει η δια ζώσης εκπαίδευση και να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση, διακινδυνεύουν διασπορά του ιού στην κοινότητα.

«Είμαστε όλοι οι παρόντες μαθητές στο προαύλιο του σχολείου, ανά τμήμα και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, έχουν παρθεί παρουσίες αλλά απέχουμε από τα μαθήματα. Δεν μπαίνουμε μέσα στις τάξεις γιατί φοβόμαστε. Προχωρήσαμε σε λευκή αποχή προκειμένου να εισακουστούμε και να σταματήσει άμεσα η δια ζώσης εκπαίδευση, καθώς θεωρούμε ότι το μέτρο με τα self test δεν είναι έγκυρο».


Σχετικά με το νέο «όπλο» για την επαναλειτουργία των Λυκείων, αυτό των self test, ανέφερε πως δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών, καθώς πέρα από την εγκυρότητα του αποτελέσματος, υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις μαθητών που δεν θα δείξουν ατομική ευθύνη, θα αποκρύψουν το θετικό αποτέλεσμα και θα δηλώσουν αρνητικοί -
κάτι που δεν μπορεί να ελεχθεί- προκειμένου να αποφύγουν την 15νθήμερη καραντίνα.  

«Να κλείσει άμεσα το σχολείο - Διακινδυνεύουμε την υγεία μας»

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ ζητούν την άμεση αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης και την διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Σιαφαρίκας το άνοιγμα των σχολείων θα συμβάλλει στην διασπορά του ιού. «Δεν θέλουμε να μην κάνουμε μαθήματα. Είμαστε όλοι ενήλικες και είναι επιλογή μας να φοιτούμε, δεν μας ανάγκασε κανείς να πάμε σχολείο στα 40 και στα 50. Εγώ για παράδειγμα είχα το μαγαζί μου κλειστό 4 μήνες λόγω της πανδημίας και θα έρθω στο σχολείο να διακινδυνεύσω; Έπρεπε να συνεχίσουμε με τηλεκπαίδευση μέχρι το Πάσχα και να επανεξεταστεί το άνοιγμα μετά. Τώρα η πανδημία είναι στο "πικ" και το άνοιγμα των σχολείων θα συμβάλλει στην διασπορά του ιού. Τόσους μήνες ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας. Τι άλλαξε τώρα;», αναφέρει ο πρόεδρος του 15μελούς.




«Δύο μέτρα και δύο σταθμά για το άνοιγμα των σχολείων»

«Από την στιγμή που τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα ΙΕΚ και τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά, επειδή απευθύνονται σε ενήλικες, το ίδιο έπρεπε να ισχύει και με τα Εσπερινά Σχολεία, καθώς κατά 96% απευθύνονται επίσης σε ενήλικες. Δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», σημειώνει ο κ. Σιαφαρίκας, κάτι που αναφέρεται και στο έγγραφο που εστάλη από το ΕΠΑΛ στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

«Κατάληψη αν δεν εισακουστεί το αίτημά μας»

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ προχώρησαν σήμερα σε λευκή αποχή και από αύριο, με την έγγραφη συναίνεση όλων των παρόντων μαθητών, θα ξεκινήσουν κατάληψη αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους, συνεχίζοντας τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, καθώς με την έναρξη της κατάληψης ενεργοποιείται το webex.




Το μεσημέρι της Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα για τα self test των ενηλίκων μαθητών

Σχετικά με τα self test, η πλατφόρμα για την παραλαβή τους από τους ενήλικες μαθητές στα φαρμακεία άνοιξε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο ΕΠΑΛ Βέροιας, οι μαθητές είχαν και την επιλογή να παραλάβουν ένα από το σχολείο, από αυτά που παραδόθηκαν το πρωί στην Διεύθυνση, το οποίο έπρεπε να πραγματοποιήσουν στο σπίτι και να επιστρέψουν την ώρα έναρξης του μαθήματος.





3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ.
    Η ΟΛΗ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΗΘΕΙΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΚΝΕ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΜΩΣΤΟΙ ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άλλοι μαθητές που πλακωνοντε στα φροντιστήρια για να δώσουν πανελλαδικές ρισκάρουν τη ζωή τους, των επαλ όμως τα τσακάλια, θέλουν από το σπίτι μαθήματα είναι μπροστά τα παιδιά.
    Αν είναι δυνατόν και το απολυτήριο με courier μην πάνε σχολείο για να παραλάβουν και το απολυτήριο.
    Έστω μυε email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την τριτη λυκειου ειναι πολυ αργα να σκεφτονται το ανοιγμα του σχολειου. λυσεις για αυτη την ταξη επρεπε να σκεφτουν εδω και μηνες, απο την περυσινη χρονια. τωρα δε χρειαζεται να ανοιξει και αν ανοιξει δε θα πανε οι μαθητες και καλα θα κανουν. ας δουνε τι θα γινει με τις υπολοιπες ταξεις και σχολεια γιατι με αυτα τα "χαζοτεστ" δεν αντιμετωπιζεται το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ