Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα - Πόσοι θα καθίσουν στο Πασχαλινό τραπέζι

Υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς - Self test για... ορεκτικό στο πασχαλινό τραπέζι
Τα μέτρα που θα ισχύουν κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία ενώ για τους πιστούς θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας. Επίσης αναφέρθηκε και στον αριθμό ατόμων για το πασχαλινό τραπέζι, για τα οποία συστήνεται και η διενέργεια self test πριν.

Πιο συγκεκριμένα

Όσον αφορά στη λειτουργία των εκκλησιών μας, για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι σήμερα η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν: Επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Τέλος, σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι πρώτον, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς που έχουμε ήδη αναφέρει.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το curfew, ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Πόσοι θα καθίσουν στο πασχαλινό τραπέζι;

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

6 σχόλια:

  1. Den Mas ipate ti prepi na fame k ti na piume. Alo ti Tha dume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασαν και μάσκα στον ποπό. Εφόσον υπάρχει ιϊκό φορτίο στα λύματα, αν ξεφύγει καμιά κλανιά τότε αλίμονο τη βάψανε οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να επιβληθεί με νόμο το βρακί και φέρει την ένδειξη «CE». Προς το παρόν φοριέται προαιρετικά και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

      Διαγραφή
  3. Η διπλή μάσκα μόνο στους ναούς,αλλού και με μία καλύπτεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΣΑ ΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ. ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ.
    ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
    ΚΑΙ ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ ΜΕ 24 ΜΕΛΗ ( ΤΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΥΛ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ) ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ curfew ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
    ΠΟΣΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ