Quantcast

http://picasion.com/

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Βέροιας

Ανοίγουν την Δευτέρα τα καταστήματα ΟΠΑΠ - Επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη - Παραμένει σε αναστολή στην Κοζάνη
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά, ο δήμος Βέροιας παραμένει για ακόμα μια εβδομάδα στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου - βαθύ κόκκινο».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, την Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, εκτός από τα καταστήματα ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Επιπλέον, επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη (μόνο με click away) και σε Αχαΐα (με click away και click inside), ενώ παραμένει σε αναστολή το λιανεμπόριο στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα ιδιαίτερα αυξημένο.

Τέλος, σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων στο κατάστημα και πλέον η αναλογία θα είναι ως εξής: Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου - βαθύ κόκκινο», μεταξύ αυτών και η Ημαθία, επιγραμματικά ισχύουν τα εξής μέτρα:

• Χρήση μάσκας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

• Περιορισμός κυκλοφορίας: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί (πλην των γνωστών εξαιρέσεων). Απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων (πλην των γνωστών εξαιρέσεων).

• Λιανεμπόριο: Λειτουργία με τη διαδικασία click away και click inside, με την αποστολή SMS στο 13032 διάρκειας 3 ωρών και μόνο για 1 φορά την ημέρα.

• Μετακινήσεις: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 μόνο για τα Σαββατοκύριακα, για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποφυγή μαζικού συγχρωτισμού.

• Κομμωτήρια/κουρεία/κέντρα περιποίησης άκρων: Συνεχίζουν την λειτουργία τους με μέτρα, όπως απαραίτητο ραντεβού, τήρηση αποστάσεων και μέγιστου αριθμού ατόμων, διατήρηση ονομαστικού καταλόγου ραντεβού, διαχωριστικό πέτασμα plexiglass στις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.

• Συναθροίσεις: Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων

• Σχολεία: Επαναλειτουργούν, με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, από τις 12 Απριλίου όλες οι τάξεις των Λυκείων. Αναστολή δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όλων των υπόλοιπων βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια), με διενέργεια σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων στις οποίες επιτρέπεται η δια ζώσης λειτουργία.

• Εκκλησίες: Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό. 
Δυνατότητα τέλεσης α) κηδειών και των σχετικών θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων, β) τέλεσης γάμων υπό ειδικότερες προβλέψεις.

• Αρχαιολογικοί χώροι: Λειτουργία μόνο ανοιχτών (υπαίθριων) χώρων με τα ισχύοντα μέτρα

• Ταξί, ΙΧ: Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού, με εξαίρεση τα ανήλικα τέκνα

• Λαϊκές αγορές: Επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα, δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων. 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

5 σχόλια:

  1. σε βαθια πνευματική καταστολή είναι ο νομός και όλη η χώρα βασικά nevermind το βαθυ κοκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τόσο μῖσος τῶν ψεκασμένων καραντινάκηδων γιά τήν Βέῤῥοια;

    Μᾶς ἔβαλαν στό μάτι καί οἱ 2 ἀφωρισμένοι.Δίς μᾶς ἐπεσκέφθησαν, ἅπαξ ὁ Κούλης καί ἅπαξ ἡ (ἀγροῦ τοῦ) Κεραμέως. Ἡ τελευταία θαμών τῆς Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ἐνέσκηψε καί... ψηφιακῶς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΕΔΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΒΡΑ... ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΤΡΕΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον αμα πάμε ακλαυτοι μας επιτρέπουν να μας διαβάσει ο παπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ