Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μάχη των Πάγκων: Έτσι κέρδισε τον Ρότσα ο Δερμιτζάκης

Στους 15 βαθμούς βρίσκεται η Βέροια μετά και τη νίκη της επί του Θεσπρωτού με 3-1. Η «Βασίλισσα» μετράει ήδη 4 νίκες και 1 ήττα εκτός έδρας από τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Πόζογλου, ο οποίος πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ. Ο ποδοσφαιρικός αναλυτής του veriotis.gr Βασίλης Αλαμπορινός αναλύει τις κινήσεις των δύο τεχνικών και περιγράφει την τακτική προσέγγισή τους. Αναλυτικά:

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Το σύστημα οργάνωσης θέσεων που επέλεξε για άλλη μια φορά ο προπονητής της Βέροιας ήταν το 4-2-3-1 . Κατά την μετάβαση στην επίθεση έμεινε το 4-2-3-1, αλλά και κατά μικρά διαστήματα οργανωνένης πίεσης μπροστά, ο σχηματισμός έγινε 2-4-3-1 με τα πλάγια μπακ Μπουκουβάλα και Παπαχρήστο να έρχονται σε συνδυασμούς πλαγίων move over ψηλά.

Αυτήν την φορά από την δεξιά πλευρά όμως ζητούσε από τον Μούργο να συγκλίνει προς τον άξονα, ενώ από τον Πόζογλου να δίνει πλάτος. Επιτυχημένη και λογική συνταγή.

Στην οργανωμένη άμυνα το block βρισκόταν αρκετά ψηλά, σε σχηματισμό γραμμών και συσχετισμών 4-4-2 κλασσικά, με μείωση πλάτους περίπου 10-15 μέτρα και βάθους περί τα 10 μέτρα.

Άλλαξε πλευρές στις πτέρυγες σε αρκετά σημεία τους Μούργο και Πόζογλου, αλλάζοντας και την νοοτροπία μεθόδου επίθεσης από fast attacking που ήταν μέχρι το 2-0 σε positional attacking. Το υπομονετικό passing game και οι μεταβιβάσεις με ασφάλεια στην άμυνα (βάζοντας και τον Βελλίδη ως δικλείδα ασφαλείας), έδωσαν τη θέση τους σε ένα μικρό δωράκι κατοχής στους Θεσπρωτούς, δίνοντάς τους χώρο, αλλά πιέζοντάς τους δυνατά στον χώρο του κέντρου και χτυπώντας τους με αντεπιθέσεις.

Επίσης, για λίγα λεπτά προκειμένου να δώσει ανάσες στον Πασά, έβαλε τον Μούργο στην 1η γραμμή pressing με τον Λουκίνα και ήταν επιτυχημένη και αυτή η κίνηση.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ματς όπου μπορούσε να δείξει μερικά πράγματα διαχείρισης χώρου και χρόνου διαφορετικά ο Καβαλιώτης τεχνικός και το έκανε πράξη.

★Χουάν Ραμόν Ρότσα

Το μόνο που έκανε ήταν να διαμαρτύρεται στον διαιτητή επίμονα επί ένα τέταρτο για ένα λανθασμένο πλεονέκτημα που άφησε υπέρ των Θεσπρωτών, διότι ο Αργεντίνος τεχνικός γνώριζε πως μόνο από επιθετικό στημένο θα μπορούσε να απειλήσει, όπως κι έγινε.

Επίσης, αφού είδε πως στα πρώτα λεπτά ο Rodrigo ως φορ δεν μπορούσε να ακουμπήσει μπάλα, πέρασε φορ τον υψηλόσωμο Πέντσα ο οποίος ζήτημα να συμμετείχε σε 2 καρέ ομαδικής προσπάθειας.

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να κλέψει έναν βαθμό, αλλά αυτό το ρομαντικό και "άτακτο" σε στιγμές ποδόσφαιρο του Αργεντίνου, κρίνεται όπως πάντα εν μέρει αφελές.

Δεν προβλημάτισε με καμία του κίνηση και σε καμία στιγμή τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος εύκολα νίκησε στην σκακιέρα την μάχη, ως άλλος Κασπάρωφ.

Το σύστημα θέσεων που επέλεξε ο Ρότσα ηταν το 4-2-3-1 που έμενε ετσι και στην επίθεση χωρίς ιδιαίτερο πλάτος και στην άμυνα ξεκίνησε με 4-2-3-1, αλλά μετά από αρκετή ωρα κατάλαβε πως χωρίς συμπυγμένο κέντρο και 2 παίκτες μπροστά στο pressing θα φάει 5 γκολ και το άλλαξε σε 4-4-2 narrow. Κάπου προς το τέλος δοκίμασε να παίξει επίθεση με τα δύο W, σχηματισμό που δουλεύει ο Γκουαρντιόλα.. Αλλά φυσικά δεν οδήγησε αυτό κάπου, καθώς ήταν πιο προβλέψιμος και από την πρόβλεψη καιρού από τον Αρναούτογλου.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ