Quantcast

http://picasion.com/

Το τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης οι Βεροιώτες - Καλή μέρα για τα κρεοπωλεία

Οικογενειακό τσίκνισμα σε μπαλκόνια και αυλές - Τι δήλωσε στο veriotis.gr o Πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας Νίκος Κακαφίκας
Τσικνοπέμπτη σήμερα και παραδοσιακά στη Βέροια οι περισσότεροι επιχειρηματίες, είτε ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, είτε ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανεμπορίου, ακόμα και κομμωτήρια, γραφεία, super market κτλ. έχουν κάνει τα κουμάντα τους και έχουν βγάλει από νωρίς μια ψησταριά για να κεράσουν ένα σουβλάκι, μια πανσέτα, ένα λουκάνικο τους φίλους και πελάτες τους. Κάποιοι πιο μερακλήδες έχουν και ζωντανή μουσική, με αποτέλεσμα να στήνονται μικρά αυτοσχέδια γλέντια σε όλη την πόλη και με τον κόσμο να χορεύει ακόμα και στα πεζοδρόμια. Και ο διαγωνισμός τσίκνας και ψηλότερου ντουμανιού καλά κρατεί μέχρι το μεσημέρι, όπου τη σκυτάλη παίρνουν οι ταβέρνες και οι ψησταριές που κάθε χρόνο επικρατεί το αδιαχώρητο και το τσίκνισμα χωρίς κράτηση είναι σχεδόν ακατόρθωτο. 


Φυσικά όλα αυτά αποτελούν περιγραφή παρελθόντων ετών, καθώς φέτος, κληθήκαμε να ζήσουμε μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη, με lockdown, καφέ μπαρ, ταβέρνες και ψησταριές κλειστά και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης... σε αναμμένα κάρβουνα!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονταν σήμερα και οι μερακλήδες που όλα τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζαν να περνούν την Τσικνοπέμπτη με μεγάλη παρέα, άφθονα ψητά, κρασιά και τσίπουρα, είτε στην αυλή του σπιτιού τους είτε στην επιχείρησή τους, καθώς πολλοί είναι οι επιχειρηματίες της Βέροιας που κάθε χρόνο τέτοια μέρα ανάβουν τη φουφού με ανοιχτή πρόσκληση!

Μιας και η σημερινή ημέρα είναι παραδοσιακά η γιορτή των κρεοπωλείων, λίγο πριν σβήσει και η τελευταία καρβουνιά από τα μαγκάλια, ο veriotis.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Νίκο Κακαφίκα, για να μας δώσει μια εικόνα από την κίνηση της ημέρας στα κρεοπωλεία. 


Μια καλή -
δεδομένων των συνθηκών- ημέρα για τα κρεοπωλεία όλης της Βέροιας την χαρακτήρισε ο κ. Κακαφίκας, καθώς αν και εν μέσω αυστηρού lockdown οι Βεροιώτες το τίμησαν το έθιμο και όλα τα κρεοπωλεία της Βέροιας είχαν δουλειά. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, οι παραγγελίες μπορεί να μην ήταν μεγάλες όπως άλλες χρονιές, ήταν όμως αρκετές, αφού έψησε ο καθένας ξεχωριστά στο σπίτι του, οικογενειακά. «Οι Βεροιώτες τίμησαν το έθιμο και γιόρτασαν ψήνοντας σε σπίτια, μπαλκόνια και αυλές, οι περισσότεροι μάλιστα παραδοσιακά, με μαγκάλια και κάρβουνα. Οι "πρωταγωνιστές" της ημέρας; Παϊδάκια αρνίσια, πανσέτες, λουκάνικα, σουβλάκια... ό,τι μπαίνει στη φουφού!», σημείωσε ο κ. Κακαφίκας.


Αρκετός ήταν ο κόσμος που φρόντισε να κάνει τις παραγγελίες του από τις προηγούμενες ημέρες, έτσι ώστε, είτε να ξεκινήσει την προετοιμασία τους από την προηγούμενη, είτε για να γλιτώσει την αυξημένη κίνηση της Τσικνοπέμτης, είτε για να τα παραλάβει σήμερα χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός στα κρεοπωλεία. 

«Και εμείς οι κρεοπώλες από την πλευρά μας προσπαθούμε να περνάμε το μήνυμα στους πελάτες μας, προκειμένου να μην μένει κόσμος στα καταστήματα, να παραγγέλνουν ώστε να τα παραλαμβάνουν άμεσα και να φεύγουν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας.

Ας ελπίσουμε η Τσικνοπέμπτη του 2022 να είναι όπως παλιά, με καλό καιρό, ψησίματα και μεγάλες παρέες και φυσικά να έχουμε την υγειά μας και με όλους τους δικούς μας ανθρώπους κοντά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ