Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

25η Μαρτίου αλλιώς με Μπακαλιάρο Στιφάδο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
25η Μαρτίου αύριο και η ελληνική παράδοση θέλει τα τραπέζια να γεμίζουν με τηγανιτό μπακαλιάρο συνοδευόμενο από παραδοσιακή σκορδαλιά. Αν είστε από αυτούς που ναι μεν θέλετε να τηρήσετε το έθιμο αλλά δεν είστε φαν του κλασσικού σετ μπακαλιάρος/σκορδαλιά, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς σας προτείνει μια εναλλακτική πρόταση για μπακαλιάρο και μάλιστα πεντανόστιμο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο
2 κιλά κρεμμύδια (για στιφάδο)
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκ. σκόρδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1-2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ .πελτές τομάτας
4-5  ντομάτες τριμμένες
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ποτήρι λευκό κρασί 

Εκτέλεση

Από βραδύς βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μια λεκάνη με κρύο νερό και αφήνουμε να ξαρμυρίσουν αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε την βρύση να τρέχει «κορδόνι» όλο το βράδυ μέσα στην λεκάνη με τον μπακαλιάρο.

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο σε κρύο νερό για μία τουλάχιστον ώρα (έτσι θα μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα).

Κατόπιν σε μια πλατιά κατσαρόλα, κόβουμε σε ροδέλες τα ξερά κρεμμύδια  και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με τα σκόρδα. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ  και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα και τα δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, βάζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5΄. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και  αφήνουμε να σιγοβράσει  το φαγητό μας για περίπου 25΄-30΄με κλειστό καπάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε και στον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ