Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μοχάμεντ Μπεν: Η διαδρομή ενός πραγματικού Ποδοσφαιρικού Διαμαντιού

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Ο Κομωριανός διεθνής επιθετικός, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Γαλλία στις ομάδες Νέων των Τμημάτων Υποδομής της Σαιντ Πιερουάζ και λίγο αργότερα της Χάβρης, της Ομάδας που θεωρείται ως ο 1ος ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας. Εκεί διδάχθηκε τα μυστικά της μπάλας και μέσα σε λίγους μήνες, κίνησε το ενδιαφέρον της Βαν, Ομάδας της γ' κατηγοριας του γαλλικού ποδοσφαίρου, όπου και ξεχώρισε. Εκεί έπαιξε από το 2008 ως το 2013, όπου σε 120 συμμετοχές πέτυχε 55 γκολ και μοίρασε 20 ασίστ! Το να ασχοληθούν μαζί του αρκετές ομάδες της Ligue 2 μετά από αυτήν την πορεία, ήταν λογικό και κατανοητό από όλους! Μάλιστα, σε μέσα της χώρας, ανέφεραν πως είχε δοκιμαστεί σε trial session 2 εβδομάδων στην Montpellier, έπεισε το τεχνικό team για την αξία του, αλλά εκεί βρέθηκε ομάδα της ελληνικής Α' Κατηγορίας , της Superleague όπου για τον ίδιο αποτέλεσε την βάση και την Αρχή της αναγνώρισής του. Αυτή η ομάδα ήταν η ομάδα της πόλης μας, η Βέροια!

Έμεινε 2 χρόνια, όπου είχε 61 συμμετοχές με 25 γκολ και 11 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα στην παραμονή της Ομάδας στην Α'Κατηγορία. Ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει, αλλά και ταυτόχρονα να τον απαξιώσει , δίνοντάς τον δανεικό σε Λειβαδιά και Πανιώνιο, όπου τα πήγε και κει καλά. Ιδιαίτερα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, όπου είχε 28 συμμετοχές με 9 γκολ και 8 ασίστ.

Η δικαίωσή του όμως δεν άργησε... Επιβεβαιώνει την ίσως παράξενη επιλογή να έρθει τότε στην Ελλάδα και να μην παίξει σε μια ομάδα της Β' Γαλλίας ή σε κάποια νεόκοπη της Ligue1, με σκοπό φυσικά να ξεχωρίσει πιο εύκολα.

Αυτήν την στιγμή, ο 31χρονος επιθετικός αγωνίζεται στην παραδοσιακά μεγάλη δύναμη του σερβικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, στον Ερυθρό Αστέρα. Αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Φέτος, έχει 20 συμμετοχές, με 9 γκολ και 12 ασίστ.... Είπατε τίποτα;

Η εμπορική του αξία αυτήν την στιγμή, κυμαίνεται μεταξύ €2,5 - €3,000,000 !!! και παρ' όλο τον σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν λίγα χρόνια ( αν θυμάμαι καλά ολική ρίξη χιαστών), ο Μπεν συνέχισε ακάθεκτος και προσφέρει.

Παίζει λόγω της μεγάλης προσαρμοστικότητάς του σε πολλές θέσεις: πλάγιος εσωτερικός επιθετικός δεξιά με το αριστερό φυσικά πόδι συγκλίνοντας στον άξονα ( όπως χρησιμοποιείται από τον Στάνκοβιτς), αριστερό εξτρέμ και περιφερειακός κυνηγός. Ακόμα και σέντερ φορ με ρόλο finisher ή deep lying που απαιτείται να βγει αρκετά μέτρα εκτός περιοχής striking και να βοηθήσει στο build up ή στην δημιουργία.



Έχει έκρηξη και ταχύτητα, ντρίμπλα, δημιουργικότητα, καλά τελειώματα και είναι πάρα πολύ ομαδικός. Επίσης, έχει μνημειώδη κίνηση απελευθέρωσης με την μπάλα στα πόδια, κάνοντας το απρόβλεπτο....

Ο Μοχάμεντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που «χρωστάει» στην ομάδα της πόλης μας την εξέλιξή του, αλλά και η ομάδα ωφελήθηκε στο μέγιστο από έναν πραγματικά καλό παίκτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ