Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυριαρχία της Νάουσας στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας - «Φτωχοί συγγενείς» Βέροια και Αλεξάνδρεια

Ανέκαθεν η πόλη της Νάουσας φημιζόταν για τις αριστερές καταβολές της. Ακόμα και στις μεγάλες δόξες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στον δήμο της Ηρωικής Πόλης τα ποσοστά του Συνασπισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει κοντά στο 28% του εκλογικού σώματος. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η κυριαρχία της πόλης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. 

Στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου φιγουράρουν η Φρόσω Καρασαρλίδου (νυν Βουλευτής) και Άγγελος Τόλκας (εκδικάζεται η προσφυγή του σε λίγες ημέρες). Και οι δύο απέσπασαν κάτι παραπάνω από το 50% των ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 21.742 ψήφων, και οι δύο μαζί, έλαβαν κάτι παραπάνω από 13.000 σταυρούς προτίμησης. Σε αντίθεση με τους Βεροιώτες συνυποψηφίους τους (Ουρσουζίδης με 3.313 και Καλπάκης 3.117) που κατέλαβαν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η επιλογή του επίσης Ναουσαίου Κώστα Καλδάρα στο νευραλγικό πόστο του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πήρε την θέση του Τάσου Κωστόπουλου και είναι εκείνος που θα τρέξει την αντιπολιτευτική τακτική. 

Και εύλογα γεννάται η απορία, γιατί η Βέροια και η Αλεξάνδρεια αποτελούν τον «φτωχό συγγενή» στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας; Γιατί πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, είτε στις εκλογικές διαδικασίες, είτε στο εσωτερικό του κόμματος; Είναι θέμα συγκυριών ή δυναμικής;

19 σχόλια:

  1. Για αυτό η Νάουσα πάει άπατη. Μαστίζει η ανεργία. Μαγαζιά κλειστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η Βέροια αλλα και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πάει πατητή πλέον ...Ήθελα να ήξερα εκτός από σανό τι άλλο σας ταιζουν;

      Διαγραφή
  2. Αυτή η Νάουσα τελικά είναι άξια της Μοίρας της.
    Και παλιά, και τώρα, η αριστερά κατέστρεψε την πόλη πολλές φορές, και όμως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Τολκα αριστερε....!!! (Γελαει ο κοσμος) ειμαι απο Ναουσα, και εδω γνωριζομαστε μεταξυ μας Ο Λ Ο Ι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο: ΄΄Το κατηγορώ των Νεκρών της Ναούσσης'' . Ψάξτε το στο διαδίκτυο για κατέβασμα. Εξηγεί πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 17 Μαρτίου 2021 - 6:17 μ.μ. Απο περιέργεια μπήκα να το δω. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    2. Καταπληκτικό βιβλίο πράγματι, που παρουσιάζει τους ρουφιάνους και τους δοσίλουγους συνεργάτες της ΠΑΟ σαν αγωνιστές...

      Διαγραφή
  5. Oλοταχώς για το 3%.Κρίμα που πιστέψαμε πως κάτι θα άλλαζε.Μας γλεντάνε οι δεξιοί μετά μουσικής...Καλδάρα. Κρίμα.Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμετικά απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ ,πρωταγωνιστες,εμφανιστήκαν σαν αρουραίοι το 2014 μόλις μυρίστηκαν μάσα -απορώ πως τους δεχτήκαν οι «ΠΑΛΙΟΙ «που τρέχανε με το συνασπισμό τόσα χρόνια ,τι περιμένουν να τους πετάξουν κ αυτούς έξω ένα ωραίο πρωινό ..το μόνο σίγουρο !!!μονο ΕΜΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε συγκυριών ούτε δυναμικής είναι θέμα απελπισμένων ανθρώπων,που δεν βλέπουν φως από πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΡΙΖΑ... ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΑΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τις δικές σας ζωές, αποφασίστε οτι θέλετε, όποτε θέλετε. Σήμερα, αύριο, του χρόνου. Φάτε χαρούπια, οργανώστε παγκόσμια γιορτή τουλουμοτυριού, κοσκινίστε πινέζες. Απο τις δικές μας ζωές μακρυά. Για τις δικές μας, θα αποφασίσουμε εμείς. Οταν θέλουμε και οτι θέλουμε. Και τινάξτε λίγο τους γιακάδες σας. Να φύγει λίγο η ντροπή και κάτι ψείρες, που χόρτασαν και βγήκαν στον γιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ενας διάλογος Ss1960, μιας τσίχλας που ακούει τον κράχτη του κυνηγού. (Δεν τον ακουσα. Υπουέτω)
    - Καλε σεις! Δεν ακούει κανένας;
    - Ελα ακούω εγω (Ο Μήτσος ήτανε).
    - Καλε είμαστε εδω πέντε θηλυκές τσίχλες. Βρήκαμε μια μουσμουλιά τίγκα στα μούσμουλα. Τρωμε εδω και μια βδομάδα χωρις παρέα.
    - Αμαν! (Ταράχτηκε ο Μήτσος. Πέντε γκομενάκια μόνα;)
    -Στάκαμαν. Ερχομέστε.
    - Ρε λαλάκες (λεει στους κολλητούς του). Ειναι πέντε και μόνες σε μια μουσμουλιά. Απο πότε εχουμε να το κάνουμε μουσμουλιάτο μετα το φαγητό; ( Σφαίρα για τις θηλυκές οι μάγκες).
    Μόλις πλησίασαν, μπάμ και κάτω. Τον εναν τον βρήκε στο φτερό.
    -Ρε Μήτσο! Που ειναι τα μούσμουλα; Τα γκομενάκια; Ρε Μήτσο! (πάει ο Μήτσος).
    -Ρε Μήτσο! Τι μας ελεγες;
    - Ηταν προεκλογική περίοδος τότε. Τωρα εγιναν οι εκλογές (Ακούγεται με τον κράχτη ο κυνηγός). Ετσι ειναι τα πράματα. Οτι πει η παρέα. Εντολές εκτελούμε. Για τη σούπα της ημέρας. Αν δεν ειστε εσεις, τι θα φαμε εμείς;
    Ενας απο τους κολλητούς, την γλύτωσε. Γυρνάει στο δάσος και φωνάζει στα καθαρά τσιχλίστικα, οποιος ακούει για μούσμουλα και γκομενάκια, μακρυά. Μούφα ειναι όλα. Σούπα θα τις κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό αξίζει στο χωριό της Νάουσας κ των υπέρ τοπικιστων κατοίκων της. Η φτώχεια ο κομμουνισμός κ η μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ