Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλείνουν για 2 εβδομάδες όλα τα σχολεία

Πάλι γλίτωσε το «βαθύ κόκκινο» η Ημαθία
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12/3 η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε μια σειρά νέων μέτρων, όπως το οριζόντιο lockdown σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν το απόγευμα μέσω συνέντευξης τύπου η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο «βαθύ κόκκινο - πολύ αυξημένου κινδύνου» μπαίνουν έως και τις 22 Μαρτίου οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Λέσβου και Χαλκιδικής, καθώς και οι δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Από την Τρίτη 15 Μαρτίου και για 2 εβδομάδες, έως και τις 29 Μαρτίου, αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλη την επικράτεια, με την διδασκαλία να συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση. Από το μέτρο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία τα οποία θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Σχετικά με την Καθαρά Δευτέρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα ισχύει ότι ισχύει μέχρι και σήμερα και δεν θα υπάρξει καμιά επιπλέον ρύθμιση. Ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, η μετακίνηση «2» για super market και «3» για τράπεζα επιτρέπεται εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση μέχρι 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας, ενώ η μετακίνηση «6» για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο επιτρέπεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο, ενώ για την μετακίνηση «4» παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί μπορούν να ζητούν επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνονται οι λόγοι της μετακίνησης.

Σχετικά με το έθιμο του χαρταετού, ο υφυπουργός ανέφερε πως αυτό μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπάιθριους χώρους.

27 σχόλια:

  1. ΗΛΙΘΙΟΙ. ΑΛΗΤΕΣ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τους βρίζεις; ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης, όπως εγώ και εσύ και ο καθένας μας,ο καθένας μας φυσικά με διαφορετικό φόρτο ευθύνης. Αλλάξαμε σε κάτι ως άνθρωποι προς το καλύτερο αυτό το διάστημα; όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει και εθελοτυφλουμε

      Διαγραφή
  2. Αετό πετάμε εδώ και ένα χρόνο τώρα,όλη η χώρα και με sms.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στουσ κωδικουσ 2 , 3 , 6 Κ.Λ.Π. υπάρχει για την ΗΜΑΘΙΑ χρονικο οριο;;;
    ξερει καποιος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χρονικό όριο θα μπει στα μηνύματα που θα στέλνονται στο 13032 τα οποία θα αφορούν το λιανεμπόριο. Ένα μήνυμα την ημέρα για τρεις ώρες αν δεν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
  4. Kala na pathume. 2023 Tha imaste xoris maska Ala oli me xapia k xreoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O XRISOXOHDHS EIPE TO PASXA OLOI MAZOI ,,,O MIXALAKHS O KSEFTILAS,,,POULAH TA PANTA GIA THN KAREKLA,,,,,EIXE DYMOTIKOTHTA 53 STOUS YPOURGOUS TOU, AFORIZMENOU TORA EMHNE ME TO 3 ,,,,THA PSAXNOUNE TON PSIFO TOUS ,,,,,TELOS,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ποιο το νόημα να κλείσουν τα σχολεία και να είναι όλα τα παιδιά μαζεμένα το ένα πάνω στο άλλο σε πλατείες και πάρκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς θα είναι στις πλατείες και στα πάρκα εάν είναι. Το ότι θα "γλιτώσουν" ενδεχομένως όσοι είναι σε άμεση σχέση & επαφή με το σχολείο από τα παιδιά δεν είναι κάτι;;

      Διαγραφή
  7. Κλείνει... κάτι που είναι ανοικτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα τι έχουν να πουν οι (ειδικοί γιατροί, πολιτικοί, πτοϊστάμενοι);
    Μας έλεγαν ένα χρόνο ότι τα παιδιά δεν κολλάνε....
    Οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς που κόλλησαν τώρα να σας πάνε στα δικαστήρια, για να καταλάβετε τι κάνατε.
    Μ@λ@κες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί κόλλησαν; Τί κόλλησαν; Οἱ καραντινάκηδες θά πᾶνε στά δικαστήρια τούς καραντινάκηδες, ρέ βοῦρλο;

      Διαγραφή
  9. Κυκλοφορεί άσκοπα κόσμος και κλείνουν σχολεία που είναι χρήσιμα για τα παιδιά κ μαγαζιά που είναι απαραίτητα για την οικονομία. Και συνεχίζουν οι βλάκες την άσκοπη μετακίνηση και την πληρώνουν οι υπόλοιποι. Τα σχολεία απεδείχθησαν όμως ότι μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄσκοπα κυκλοφορεῖς ἐσύ μᾶλλον, γιατί καί πού κυκλοφορεῖς δέν καταλαβαίνεις τί σοῦ γίνεται. Καί τί εἶπες πώς ἀπεδείχθη; Σέ καλό σου! Μ' ἔκανε καί γέλασα μέ τήν βλακεία σου._

      Διαγραφή
    2. Ποιος μετακινειτε άσκοπα βρε ββββλακα;;;

      Διαγραφή
  10. Βέβαια, αὐτός ἦταν ὁ καϋμός τους. Μή τυχόν καί λειτουργοῦν ἐκκλησίες καί σχολεῖα τήν 25η Μαρτίου!

    Οἱ παρανοϊκοί σατανιστές τῆς Νέας Διαβολολατρίας (ΝΔ) συνεχίζουν τόν χριστιανοφοβικό, μισελληνικό κατήφορό τους, χωρίς ἴχνος λογικῆς ἢ ἐπιστημονικῆς τεκμηριώσεως. Μπορεῖ οἱ μεγγελόφατσες νά μᾶς ἐπέβαλαν τά ἄθλια φίμωτρα - μάσκες, ὅμως οἱ μάσκες τῆς ψευτοκαραντίνας ἔπεσαν. Ὅσοι ἐξακολουθοῦν νά τούς πιστεύουν καί νά τούς ὐποστηρίζουν νομίζουν πώς ὁ διάβολος πού λατρεύουν θά τούς ἀφήσῃ νά χαροῦν τά ὑλικά -ἔστω- ἀγαθά. Ἀμ δέ! Ἐγκλεισμό, δουλεία, πενία καί ἀσθένεια (πραγματική, ὄχι κοροϊδοϊό) μόνον θά τούς προσφέρῃ. Ὁ Κούλης βέβαια θά τ' ἀποκαλῇ ὅλ' αὐτά ἀνάπτυξι, ἀλλ' ἡ ἀλήθεια δέν ἀλλάζει._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ( ΞΟΥ ΞΟΥ ΞΟΥ ) ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.
      ΤΟΝ ΒΑΛΑΝ ΛΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΑΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.
      ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ .
      5 ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ( ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ κ.λ>Π> ) ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ SPUTNIK ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ !!!!!!!!!!!!

      ΟΡΕ ΜΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ , ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕ..
      ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ...........
      ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. Αγόρι μου,
      Καλά τα λες αλλά πότε πότε κάνε και λίγο sex δεν βλέπεις ότι η αποχή σε πειράζει; η εκκλησία το επιτρέπει για τέκνοποίηση και για ιατρικός λόγους.
      Μας έχεις πρίξει στις μαλ...ες.

      Διαγραφή
  11. Πέστα ρε D.H. ήρωα και απελευθερωτή του Ελληνικού λαού!!Αυτή η σατανοκίνητη νέα χουντοκρατεία του αφορισμένου επιβάλλουν φίμωτρα για τον κοροϊδοιό και απαγορεύουν την μετακίνηση των ελεύθερων πολιτών!Οι αμετανόητοι προδότες απαγορεύουν την χρήση ναρκωτικών σε όποιον γουστάρει και έχουν το θράσος να μιλάνε για δημοκρατία, οι αγύρτες!!!Αλήτες φασίστες ο Ελληνικός λαός απαιτεί να αποποινικοποιήσετε την χρήση ναρκωτικών για τους ελεύθερους φορολογούμενους πολίτες!!D.H. μαζί σου για ένα καλύτερο αύριο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι επιδημιολογοι της ΔΑΠ μετά από πολύωρες συνεδριασεις απεφάνθησαν ότι στα σχολεία δε μεταδίδεται ιός.
    Τώρα ότι μεταδίδεται και τα κλείνουν.

    Μήπως είναι για τα πανηγύρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ :
    ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΙΑ;
    ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ 1987 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

    Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΦ; ΜΑΝΕΚΕΝ; ΥΠΟΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ;

    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ..

    Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η σατανοκίνητη κυβέρνηση της Νέας Διαβολολατρείας, επιβάλλει με άκρως φασιστικό τρόπο την απαγόρευση κυκλοφορίας και χρήσης ναρκωτικών!Σε μία δημοκρατική χώρα ο κάθε φορολογούμενος πολίτης θα έκανε ότι ήθελε χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις!Να πέσει η αυτή η χούντα για να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να μπορούμε να παίρνουμε τα ναρκωτικά της αρεσκείας μας!Ελευθερία στον Ελληνικό λαό και μακριά από τα ελοχίμ και τα νεφελίμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πες επίσης ότι έχει σύστημα στη λειτουργια των σχολείων. Κλειστά 2μηνες, ανοίγουν δύο εβδομάδες και κλείνουν έναν μήνα.
      Σκεφτομαι το βλέμμα του πρωθυπιυργου, όταν του οι ειδικοί λοιμοξιολογοι του αναφέρανε το σχέδιο.

      Έλαμψε.

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΑ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΝΑ ΡΕ ΜΑΝΤΖΟΡΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΜΣ ΝΑ ΤΟΑΘΕΙ Ο ΧΡΔΑΛΙΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗΣ !!!!!!!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ