Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Bέροια: Το λιοντάρι της φετινής Football League

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Τέτοιες εικόνες πρέπει να ξαναζήσουμε για την αγαπημένη ομάδα της πόλης μας. Εικόνες με κόσμο, πάθος, παλμό και ποδοσφαιρική αύρα. Θεωρώ πως η δική μας «Βασίλισσα», έχει πλέον τις υποδομές και τα εφόδια, ώστε να οδηγηθεί και πάλι στην αγωνιστική ευημερία και την καθιέρωση, όπως της αρμόζει. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από το ρόστερ της Βεροιάρας που έχει στην διάθεσή του ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και το επιτελείο του. Ο καιρός έναρξης της πολυσυζητημένης, αλλά και ταυτόχρονα πολύπαθης Football League έφτασε!

Παρακάτω, παραθέτουμε ένα δείγμα του ποδοσφαιρικού υλικού της Ομάδας. Ενός υλικού, που στο σύνολό του ως εμπορική αξία φτάνει το δυσθεώρητο ποσό των €3,880,000! Ένα ποσό, που δεν αγγίζει καμία άλλη ομάδα της κατηγορίας. Εμείς όμως δεν θα μείνουμε μόνο σ'αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που όντως κάνουν θεωρητικά την διαφορά. Με εμπειρία και παραστάσεις σε μεγάλες και μεσαίες ομάδες κυρίως της Superleague. Και φυσικά νέοι, που με πολλή δουλειά θα βοηθήσουν την ομάδα.

Οι ιθύνοντες και το τεχνικό επιτελείο του σωματείου, γνωρίζουν πως τα αποτελέσματα έρχονται όταν έχεις και ικανό τερματοφύλακα. Ο Μάρκος Βελλίδης με παρουσία στους: Παναθηναϊκό, Άρη, Γιάννενα, ΠΑΟΚ και Εθνική Ελλάδος είναι ένας τέτοιος goalkeeper.

Στην θέση του κεντρικού αμυντικού με ρόλο stopper, συναντάμε τον δικό μας πολύπειρο Στέλιο Μαραγκό και τον Απόστολο Σκόδρα, έναν καλό ποδοσφαιριστή με θητεία σε Ατρόμητο, Λάρισα και Γιάννενα. Ειδικά στον Άγιαξ της Ηπείρου, είχε πολύχρονη και σημαντικότατη συμμετοχή.

Στο δεξί άκρο της άμυνας και σε ρόλο wingback, υπάρχει ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, με παρουσία σε Παναιτωλικό, Λάρισα, Κέρκυρα, Ηρακλή και Γιάννενα.

Στον χώρο του κέντρου, ο Αλέξανδρος Βεργώνης δεν χρειάζεται συστάσεις. Θεωρώ πως ακόμα για μια χρονιά θα βοηθήσει ακόμα και με το αίμα του την ομάδα. Πέρυσι που τον είδα σε 3-4 παιχνίδια, είχε μεγάλη διαφορά η δική του ποιότητα και κλάση με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας...

Στις θέσεις των εξτρέμ και πλάγιων εσωτερικών επιθετικών, η Βέροια διαθέτει δυο παίκτες κλειδιά. Τον Γιάννη Πασά που και την περασμένη χρονιά είχε πολύ καλή παρουσία και τον Στέλιο Πόζογλου που μπορεί να μην κατάφερε να παίξει με αξιώσεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά τον βοήθησε η παρουσία του σε Ολυμπιακό Βόλου και Πανσερραϊκό. Ο γρήγορος πλάγιος, έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για την κατηγορία, για να αποτελέσει ένα από τα ισχυρά όπλα του Παύλου Δερμιτζάκη.

Στους κεντρικούς επιθετικούς, βρίσκουμε τον Γιάννη Λουκίνα, έναν κλασσικό bomber πλέον της Β' και Γ' κατηγορίας, που έχει φορτώσει με πολλά γκολ τα αντίπαλα δίκτυα. Ελπίζουμε να το κάνει και για τη Βέροια.

Επίσης, ο Μακεδόνας τεχνικός, έχει λοιπές βασικές αλλά και εναλλακτικές μονάδες με βάθος ποιότητας στην διάθεσή του: Βοσνιάδη, Τσιμόπουλο, Βάντση (τερματοφύλακες) /Στάμου, Πεταβράκη, Παπαχρήστο, Μούχαλη που ξεχώρισε πέρυσι (αμυντικοί) /Nouma Oum, Περτσιούνη, Μπλέτσα, Μούργο, Οικονόμου, Καραγιάννη (μέσοι) και Ιωάννου, Κ. Τρούπκο, Αποστολόπουλο, Simoni και Βασίλτση (επιθετικοί).

Καλή επιτυχία στην ομάδα της πόλης μας κι ας ευχηθούμε να επανέλθει η δημόσια υγεία σε φυσιολογικά επίπεδα για να απολαύσουμε την «Βασίλισσα του Βορρά» από τις κερκίδες.

4 σχόλια:

  1. δυστυχως οπως παει το πραμα το καλοκαιρι θα κανουν ντεμουτο μακαρι να ανεβει η βεροιαρα κατηγορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O GORILAS O SYNXOREMENOS,,,,MESA STHN KABALA TO 1983 META TO 1-1 FAGAME KSHLO KAI KYNHGYTO,,, ARE BEROIARA ,,KAI TORA PROTATHLHMA TON SEPTEMBRIO,,,KSANA ,,,XORHS AUTHN THN AFORIZMENH KYBERNHSH,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πια βεροια μωρε,πια βεργινα,κ μουχαμπεμπελιλι ,πλακα μας κανετε.αιντε χαιντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MEXRH TON MAH LOK WAUN ,,KAI BLEPOUME ,,OI MEGALES OMADES DEN EXOUNE PROBLIMA ,PEZOUNE,,,,DEN NTREPOMTE LIGO , PSIFISTE NEA DYMOKRATIA,,,KAI ORISTE ,DIAKRISH STO FOUL,,,,ALIOS O MARINAKHS THA TON APOKLIROSH TON AFORIZMENO,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ