Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: Bίωμα και γνώση»

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», διοργανώνει το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», από την Παρασκευή 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, μέσω του Zoom meetings (με προεγγραφή: https://bit.ly/register_elpn) και του Facebook live (μέσω της σελίδας: www.facebook.com/elpnaousas). Σκοποί του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, η παραγωγή συμπερασμάτων και η έκφραση απόψεων στα θέματα που αφορούν διαχρονικά τον Ποντιακό Ελληνισμό, μέσω της ευρείας θεματολογίας που το χαρακτηρίζει. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημοσίας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021) αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Οικουμενικό Ελληνισμό να αναστοχαστεί την ιστορία του, το παρελθόν του και το μέλλον του. Η συγκυρία της διοργάνωσης του μεγάλου αυτού διαδικτυακού συνεδρίου στο οποίο τίθενται σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν την ταυτότητα της ράτσας μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για τη συνέχιση της ιστορικής μας διαδρομής συνδυάζοντας το βίωμα του παρελθόντος με τη γνώση για την πορεία προς το μέλλον. Τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση και τα εκατό το επόμενο έτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή οφείλουν να λειτουργήσουν αφυπνιστικά και αναστοχαστικά. Το παρόν συνέδριο επιχειρεί αυτό ακριβώς.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος συνολικά 17 πρόεδροι και 71 εισηγητές από 10 χώρες. Οι θεματικές ενότητες από τις οποίες απαρτίζεται είναι: Ιστορία, Θρησκεία, Γενοκτονία, Διάλεκτος, Λαογραφία, Θέατρο και ποίηση, Μουσικά όργανα, Μουσική και τραγούδι, Χορός, Λογοτεχνία, Ενδυμασία, Ελληνισμός της διασποράς, Πολιτική και ακτιβισμός, Εκδόσεις - ποντιακός τύπος και Νεολαία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στο σύνδεσμο: https://bit.ly/programma_elpn. Οι εγγραφές για την παρακολούθηση μέσω του Zoom meetings πραγματοποιούνται μέσω του εξής συνδέσμου: https://bit.ly/register_elpn. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.elpn.gr και στο www.facebook.com/elpnaousas.

*Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες παρακολούθησαν τουλάχιστον τα 2/3 του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ