Quantcast

http://picasion.com/

Σταθερά ανοδική η πορεία των κρουσμάτων στην Ημαθία - Πού εντοπίζεται το πρόβλημα;

300% αύξηση σε 10 μέρες οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο - Τα σχολεία «στο στόχαστρο» του κορωνοϊού
Ανησυχητική χαρακτηρίζεται η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Ημαθία. Έπειτα από μια περίοδο «ηρεμίας» με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν, να ξεπερνούν καθημερινά τα 10, τα 15, ακόμα και τα 20, με αποκορύφωμα τα 27άρια που «χτυπήσαμε» στις 2 και στις 4 Μαρτίου.


Η αλλαγή αυτή στην επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μας δεν πέρασε μάλιστα... απαρατήρητη από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η Ημαθία ήταν ένας από τους νομούς στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέροντας πως -ιδιαίτερα στον δήμο Αλεξάνδρειας- παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες και πως πλησιάζει το σημείο συναγερμού. Χτύπησε στην ουσία «καμπανάκι» στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων πριν εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα, δηλαδή πριν χρωματιστεί και η Ημαθία με «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.


Το αυξημένο ιικό φορτίο φορτίο στον δήμο Αλεξάνδρειας φαίνεται τις τελευταίες ημέρες και από την λίστα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία συνεχώς προστίθενται νέα σχολεία του δήμου τα οποία αναστέλλουν την λειτουργία τους πλήρως ή μερικώς, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο veriotis.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ημαθίας, ώστε να μας δώσει μια πιο σαφή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στον νομό μας. Σημειώνεται πως η Διεύθυνση Υγείας είναι αυτή που γνωμοδοτεί κάθε φορά στην απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολείων, ή κλεισίματος τμημάτων ή και ολόκληρων δημόσιων υπηρεσιών. 


Πού εντοπίζει όμως το πρόβλημα ο κ. Παπαδόπουλος; Τι είναι αυτό που αύξησε τα κρούσματα στον νομό μας; Ποια θα είναι η λύση για την αναχαίτιση της διάδοσης του ιού στην Ημαθία; Η απάντησή του ήταν σαφής και βασίζεται όπως μας ανέφερε, στους ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά από κλιμάκια της Δ/νσης Υγείας.

«Εκεί που αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με την μέχρι τώρα κατάσταση και με τους μέχρι τώρα ελέγχους, είναι στα σχολεία, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ενδοσχολική διάδοση του κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή εκεί που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σχολεία είναι στην περιοχή της Μελίκης, της Αλεξάνδρειας και περιχώρων.

Πολύ σωστά αποφασίστηκε το κλείσιμο των Λυκείων και πιστεύω πως από την επόμενη εβδομάδα πρέπει να κλείσουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, από την στιγμή που υπάρχει και η εναλλακτική της τηλεκπαίδευσης.

Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί αυτή τη σταθερά ανοδική πορεία των κρουσμάτων και αν θέλουμε να απεμπλακούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πρέπει να κλείσουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να ανακόψουν την διάδοση. Να κλείσουν τα σχολεία μέχρι το Πάσχα, όπου θα ακολουθήσει και η διακοπή των μαθημάτων για 2 εβδομάδες, να μειωθούν τα κρούσματα, να σταματήσει η ενδοσχολική διάδοση και μετά το Πάσχα να επιστρέψουμε με ένα καινούριο ξεκίνημα, έστω και με μια παράταση του σχολικού έτους. Τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και λόγω φυσικής ανοσίας, τεχνητής ανοσίας μέσω εμβολιασμών και ανόδου θερμοκρασίας».




Βελτίωση στον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες της Ημαθίας

Ενθαρρυντική είναι η εικόνα που μας μετέφερε από τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες της Ημαθίας ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας πως στην αγορά και στις επιχειρήσεις υπάρχει μια σημαντική βελτίωση. 

«Στο χονδρεμπόριο, το λιανεμπόριο και στις επιχειρήσεις της Ημαθίας, βλέπουμε μια μεγάλη βελτίωση στην τήρηση των μέτρων. Στην πλειοψηφία τους οι Ημαθιώτες, αν και έχουν κουραστεί, είναι συνειδητοποιημένοι και τηρούν τα μέτρα, τόσο οι επιχειρηματίες της αγοράς όσο και οι πελάτες, γιαυτό και υπάρχει σημαντική βελτίωση, η οποία φαίνεται μέσα από τους ελέγχους που πραγματοποιεί καθημερινά η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας.

Αυτό τους τιμάει και τους ευχαριστούμε και τους ζητάμε λίγο ακόμα υπομονή, καθώς εκτιμώ πως σε έναν μήνα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.


Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Δ/νσης Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν στόχο τα σχολεία όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Καθημερινά, διπλά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους σε όλη την Ημαθία, σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες κτλ, σε πόλεις και χωριά, αλλά αυτό το διάστημα οι έλεγχοι κυρίως εστιάζονται στα σχολεία. Γίνεται έλεγχος αν τηρούνται τα μέτρα, αρχικά από τους εκπαιδευτικούς που αποτελούν και το παράδειγμα για τους μαθητές τους, ενημερώνουμε διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να ανακόψουμε την ενδοσχολική διάδοση.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική αλλά περσινές καταστάσεις δεν θα ζήσουμε, αν παρθούν τα μέτρα και ενσκήψει η πολιτεία στις σχολικές μονάδες. Ένα μεγάλο μέρος της διασποράς θα ανακοπεί αν κλείσουν τα σχολεία», τόνισε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο να κλείσουν τα σχολεία. Το θέμα είναι οι επαφές μεταξύ των μαθητών να μην μεταφέρονται από τις σχολικές μονάδες, στα πάρκα και τις πλατείες και μάλιστα εκεί χωρίς καμία τήρηση των μέτρων. Τα παιδιά μπορεί να νοσούν αλλά τις περισσότερες φορές είτε ελαφριά είτε χωρίς συμπτώματα, μεταφέρουν όμως τον ιό στο σπίτι, ξεκινώντας μια ενδοοικογενειακή διασπορά σε γονείς, παππούδες και λοιπούς συγγενείς και φίλους, οι οποίοι δυστυχώς σε κάποιο ποσοστό καταλήγουν στο Νοσοκομείο.




300% αύξηση στις εισαγωγές μέσα σε 10 ημέρες

Ανησυχητική είναι και η εικόνα που έρχεται από το Νοσοκομείο Βέροιας, με τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι το νούμερο που έδωσε στο veriotis.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας, πως μέσα σε 10 ημέρες είχαμε αύξηση στις εισαγωγές κατά 300%! Όπως μας ενημέρωσε, η κλινική Covid του Νοσοκομείου νοσηλεύει αυτή τη στιγμή μόνο Ημαθιώτες ασθενείς και αν και οι εισαγωγές είναι ιδιαίτερα αυξημένες, δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% της πληρότητάς της, η οποία έχει δυναμική έως 120 άτομα.




Νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εμβολιασμοί στην Ημαθία, οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τους 12.000, με περίπου 8.000 να έχουν λάβει την πρώτη δόση και περίπου 4.000 να έχουν λάβει και την δεύτερη δόση. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Πλιόγκας στο veriotis.gr, ανοίγει και το νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο της Βέροιας, εντός της νέας πτέρυγας των ΤΕΠ.

19 σχόλια:

  1. kleiste ton gida.... ton synoikismo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μυαλό των αφελών καραντινακηδων ψεσκαμενων αμόρφωτων και των πληρωμένων τρολς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέταξε αμέσως τους καθρέφτες από το σπίτι σου, γιατί σε ανύποπτο χρόνο θα κοιτάξεις σε εναν σ'αυτών και θα διαπιστώσεις ποιός πραγματικά είναι αμόρφωτος,αφελής και ψεκασμένος μαϊμουδοπίθηκος!!Για το καλό σου το λέω γλυκέ μου αρλεκίνε!!!!!

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι απ' όλα αυτά είσαι; Γιατί από αυτά που γράφεις σε κόβω για αφελή, ψεκασμένο και αμόρφωτο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι σχέση μπορεί να έχει κάποιος που τηρεί την καραντίνα με τους ψεκασμένους. Αυτοί που έβλεπαν "τα αεροπλάνα να πετούν και να μας ψεκάζουν" είναι οι ίδιοι που τώρα λένε ότι κορονοϊός δεν υπάρχει και όλα είναι συνομωσίες. Οι ίδιοι αμόρφωτοι, αφελείς και άσχετοι κάθε φορά, βλέπουν φαντάσματα στη ζωή τους και λειτουργούν σε βάρος όλων.

      Διαγραφή
    3. Μιλάς σαν μη αφελής, μορφωμένος,αψεκαστος,που δεν του αρέσει η καραντίνα ενώ οι άλλοι λατρεύουν τη καραντίνα και πληρώνονται για να φοβίζουν το κόσμο. Πανέξυπνε που το κατάλαβες.

      Διαγραφή
    4. Σας έχω τσέκαρει εδω μέσα.
      Είστε συγκεκριμένα δυο με τρια άτομα που άπλα γράφετε χωρις να λέτε τίποτα και κάνετε επιθέσεις στον κόσμο που λενε την αντίθετη γνώμη.
      Σας πειράζει η αλλη άποψη ;
      Αν φοβάστε τον υποτιθέμενο ιο κύριοι που δεν είστε βασικά αλλά τέλος παντων..καθίστε σπιτι σας με την μάσκα.
      Οι λοιποί μπορούμε να συνεχίσουμε τις ζωες μσς χωρίς τα φίμωτρα εξω απο την κρατική κοροϊδία ;Εσείς μείνετε μέσα φορέστε μάσκα να πλένετε σχολαστικα τα χεράκια σας καντε και το εμβόλιο αμφιβόλου προελεύσεως και αμφιβόλου ποιότητας καθ μην κάνετε εδω την άθλια δουλικη προπαγάνδα σας.
      Ο φιληκοος των ξενων ειναι προδότης ειπε ο μεφσς Καποδίστριας.
      Και εσείς ουσιαστικα μαζι με κυβέρνηση αυτο κάνετε ,αυτο προάγετε.
      Λοιπόν ,αφου θέλετε να λέτε δημόσια τις ανυπόστατες φαμφάρες σας κανένα πρόβλημα. Διασκεδάζουμε με αυτές.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 9.28 π.μ.
      Έχεις πρόβλημα. Απορώ πώς κυκλοφορείς ελεύθερος. Γρήγορα στον ψυχίατρο, γιατί εμφανίζεις υπαρξιακά προβλήματα. Δυστυχώς για σένα, φαντάσματα υπάρχουν μόνο στο κεφάλι σου. Όσο για το τι θα γράφουμε είναι δικό μας θέμα. Δεν περιμένουμε από κάτι σούργελα σαν κι εσένα να μας υποδείξεις τι θα λέμε και τι θα κάνουμε.

      Διαγραφή
  3. Όλα τα υποτιθέμενα κρούσματα είναι στο Γιδα, στο μαχαλά και στους εισβολής ίδιας τοποθεσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες βρε ηλιθιο ανδρείκελο της κυβέρνησης; Να κλείσει ο εγκέφαλος σου αχρηστε. Ίσα που γέλασε το χείλος των παιδιών μας. Είστε όλοι άρρωστοι. ΈΛΕΟΣ ακούστε και καμιά άλλη γνώμη. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταματήστε την πρόσβαση από την Αλεξάνδρεια στην Βέροια τελείως κ εκεί έχουν καταστήματα να σταματήσουν να έρχονται έχουν γεννήσει την λαϊκή της Βέροιας χωρίς μάσκες κ επίσης οι μετανάστες από τις βάρβαρες κ από άλλες δομές κ στα δημοτικά έχει Ρομά που δεν φορούν μάσκες κ οι δάσκαλοι φοβούνται να τους το λένε συνέχεια το είπαν στην αρχή αντιδρασανε κ από τότε σταμάτησαν κ δεν το λένε κ δεν γνωρίζουν αν έχουν τον ιό κ είναι ασυμπτωματικοί ας πάρει ο δήμος κάποιες καταστάσεις στα χέρια του για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οἰ χριστιανοφοβικοί κλεινωεκκλησιάκηδες τά ὄργια πού ἔκαναν τό περυσινό Πάσχα νά τά ξεχάσουν._Τά σχολεῖα καί τά πάντα πρέπει νά εἶναι ἀνοικτά, χωρίς φίμωτρα, χωρίς ἀπαγορεύσεις κυκλοφορίας, χωρίς σημειώματα καί (χ)ές εμ ἔς.

    Ὅσο γιά τόν ἀφωρισμένο Χαρδαλιᾶ, ἀπολαύστε τον, καραντινάκηδες, σᾶς ἀξίζει: https://www.youtube.com/watch?v=dMpn8DrLTow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λε ρε ψηλέ;Τόλμησε να κουνήσει το αριστερό χέρι, αριστερόστροφα κιόλας και πάνω από το κεφάλι του;!!Ο αντίχριστος!!Ο βελζεβούλης!!Αυτό σημαίνει, για όσους γνωρίζουν (π.χ. H.D.)ότι είναι φανατίλα σε μυστικιστική οργάνωση ανθρωπόμορφων κατσαρίδων από κάποιο παράλληλο σύμπαν. Φυλαχτείτε συνάνθρωποι!!!Έρχεται το τέλος!

      Διαγραφή
  7. 120 άτομα δυναμικη έχει η κλινική covid στην Βέροια;;;Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν φανταζομαι...εκτός αν δύο ολόκληροι όροφοι νοσηλευουν covid..οπότε όποιος τολμήσει να αρρωστήσει από κάτι άλλο μπορεί να πεθάνει στο σπίτι του ήσυχα ήσυχα..Τίποτε από αυτά όμως δεν συμβαίνει ..γιατί η δυναμική της κλινικής covid δεν αποτελεί ούτε κάν το 1/4 από την αναφορά του άρθρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κλινική covid του ΓΝΝΒ έχει δύναμη 20 ασθενών.Οι υπόλοιπες 100 κλίνες είναι της Παθολογικής, Χειρουργικής και Ορθοπεδικής κλινικής, που λειτούργησαν σαν covid όλον τον καιρό της έξαρσης στον τόπο μας, και σαφώς και πάλι αν χρειαστεί - πράγμα που όλοι απευχομεθα - χωρίς όμως την απολαβή για το προσωπικό της ειδικής άδειας -αυτη την δικαιούται μόνο το επίσημο τμήμα covid των 20 κλινών, κυριε Πλιογκα !! ...ο νοων νοειτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ! ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΡΩΤΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πρόεδρος του νοσοκομείου λέει πως έχει δυνατότητα 120 κλινών covid ε ναι και μετα βαζουν τους ασθενεις να σηκωνουν τους πιο βαριά ασθενεις απο κατω η να φωναζουν οτι ο διπλανος τους πεθανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά κ εγώ Βέροια μένω αλλά γιατί δεν κλείνετε τα σχολεία. Έχουμε αρκετά κρούσματα και θα έπρεπε να ενταχθούμε στις βαθύ κόκκινες περιοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι μου όλα τα μέτρα είναι σωστά και γίνονται όπως έχουν προγραμματιστεί από κάποιους οι οποίοι μας κατάφεραν να ασχολούμαστε με αυτά που δεν πρέπει και να μαλώνουμε μεταξύ μας και να ζούμε νε τον τρόμο της ανεργίας της έξωσης της οικονομικής κατάρρευσης και τέλος στην ζητιανιά γιατί όλα αυτά επειδή είμαστε ακόμα δυνατοί και άξιοι να είμαστε στην χώρα μας; ζητάμε δουλειά όχι επιδόματα θέλουμε να είμαστε ενεργοί και όχι παθητικοί στην ανάπτυξη του κράτους όχι όμως με κουβέντες που μας ντροπιαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπομονή όλα θα φτιάξουν μην μαλωνετε αδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ