Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η κρίση του κορωνοϊού χτύπησε τους καλλιτέχνες της Βέροιας - Τι λένε Ρέππας, Ζέγου και Μαυρόπουλος

Στον... αέρα είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι της Ημαθίας στον χώρο του πολιτισμού και του ζωντανού θεάματος εν μέσω πανδημίας. Αγωνιούν για την επιβίωσή τους καλλιτέχνες, παραγωγοί, τεχνικοί και πολλές ακόμη συναφείς ειδικότητες. Μετρούν ήδη έναν ολόκληρο χρόνο σε παύση εργασίας, ενώ δεν διαφαίνεται ότι θα καταφέρουν να εργαστούν μέχρι το καλοκαίρι, εφόσον κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέχρι τότε οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, πανηγύρια, γάμοι, βαφτίσια και συναυλίες με θεατές.

Ανθρωπιστική κρίση που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει...

Είναι αλήθεια πως έναν ολόκληρο χρόνο ο κλάδος μετράει σημαντικές απώλειες. Όλες οι συναυλίες, τα live, οι γάμοι, τα πανηγύρια και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού. Αυτή την εποχή, με την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, ένας μουσικός θα ξαναπάρει μεροκάματο μετά από αρκετούς μήνες. Μιλάμε πλέον για μια ανθρωπιστική κρίση που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. 

Ζητούν στήριξη από την Πολιτεία

Συνολικά, κάτω από το 50% του συνόλου των εργαζομένων στον χώρο του θεάματος, έλαβαν το έκτακτο επίδομα με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν. Οι καλλιτέχνες ζητούν από την κυβέρνηση, να καλυφθεί το σύνολο των εργαζομένων, ενώ είναι αναγκαία η διεύρυνση του επιδόματος, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν από τους πρώτους που έπληξε κι εξακολουθεί να πλήττει η πανδημία. Οι εργαζόμενοι που παράγουν καλλιτεχνικό προϊόν θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα του κυβερνητικού σχεδιασμού για όλη την επόμενη περίοδο.

Κραυγή αγωνίας από τραγουδιστές και μουσικούς

Την αδυναμία πρόσβασης σε εργασία, η οποία οδηγεί δεκάδες τραγουδιστές και μουσικούς της Βέροιας σε οικονομική ασφυξία, περιγράφουν στο veriotis.gr τρεις καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία στον χώρο του θεάματος. Ο Στέργιος Ρέππας, η Φωτεινή Ζέγου και ο Ανδρέας Μαυρόπουλος αναφέρουν τις δυσκολίες και ζητούν να ανοίξουν οι χώροι του θεάματος, τηρώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά μέτρα και κρατώντας τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας. 

Ρέππας: «Ο κλάδος μας έχει πληγεί περισσότερα απ' όλα τα επαγγέλματα»

Για την κρίση του κορωνοϊού στον χώρο του θεάματος μίλησε στο veriotis.gr ο Στέργιος Ρέππας. Ο καταξιωμένος τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός ανέφερε πως η πανδημία έχει αλλάξει άρδην την ζωή των καλλιτεχνών και πως ο κλάδος έχει πληγεί περισσότερο από όλα τα άλλα επαγγέλματα. Όπως τονίζει δεν έχει πάρει κανένα απολύτως επίδομα από την κυβέρνηση.

Σε ερώτησή μας για το άνοιγμα των εκδηλώσεων, ο ίδιος αφού πρώτα υπογραμμίζει πως προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, εκφράζει την άποψη, πως μπορεί να γίνει ένα σταδιακό ξεκίνημα, διότι οι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σε οριακό σημείο και χρειάζονται το μεροκάματο.

Παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και ευελπιστεί γρήγορα να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν την υγεία τους να μην χάνουν το χαμόγελο τους. Ας ελπίσουμε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης και να επανέλθει η κανονικότητα» είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Φωτεινή Ζέγου: «Χρειαζόμαστε την στήριξη του κράτους»

Η τραγουδίστρια της Βέροιας Φωτεινή Ζέγου σε δηλώσεις της στο veriotis.gr τονίζει πως ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους καλλιτέχνες της Βέροιας, αλλά και όλης της χώρας, εδώ και ένα χρόνο περίπου που αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση. Αν και η ίδια έχει λάβει κάποιο επίδομα στήριξης, αναφέρει πως ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των εκδηλώσεων, η λαϊκή ερμηνεύτρια υπογραμμίζει πως 
μπορούν να ξεκινήσουν με περιορισμένο αριθμό καθισμάτων και φυσικά με τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα, τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Όπως λέει η ίδια: «Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους τους καλλιτέχνες και δυστυχώς είμαστε από τους πρώτους κλάδους που επλήγησαν, χρειαζόμαστε την στήριξη του κράτους μέχρι να επανέλθουμε. Με προτεραιότητα πάντα την υγεία και την ασφάλεια όλων, ελπίζουμε να γυρίσουμε σύντομα στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς».

Ανδρέας Μαυρόπουλος: «Θα είναι δύσκολο το άνοιγμα, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεδώσει»

Στην ίδια γραμμή και ο Ανδρέας Μαυρόπουλος. Ο γνωστός λυράρης είπε πως η κρίση έχει επηρεάσει 100% την βιωσιμότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με την μουσική, όχι μόνο στη Βέροια, αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Όσον αφορά την επανέναρξη των εκδηλώσεων, ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος, ωστόσο εκφράζει τις ανησυχίες του, γιατί ο κόσμος είναι αρκετά πιεσμένος και ενδεχομένως να μην μπορέσει να τηρήσει με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα. 

«Οι εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Αλλά για τις αποστάσεις αυτό είναι κάτι που ίσως θα είναι δύσκολο στο 100%, διότι ο κόσμος είναι τόσο καταπιεσμένος ψυχολογικά, που θα θέλει να χορέψει και να ξεδώσει» δήλωσε στο veriotis.gr ο πόντιος τραγουδιστής.

1 σχόλιο:

  1. Ἡ εὐλάβεια ἁρμόζει μόνον στήν ἐκκλησία.

    Τά μέτρα τῶν ἐμμονικῶν παρανοϊκῶν καραντινάκηδων τηροῦνται μόνον διά τόν φόβον τῶν ἰουδαίων - διάβαζε προστίμων._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ