Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Χαμός στους φούρνους της Βέροιας

Στην ουρά για την Λαγάνα

Σε ρυθμούς Καθαράς Δευτέρας κινείται η πόλη της Βέροιας. Από νωρίς το πρωί. χιλιάδες συμπολίτες μας σπεύδουν στα αρτοποιεία των περιοχών τους, προκειμένου να προμηθευτούν την παραδοσιακή λαγάνα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, υπάρχουν και ουρές πάνω από δέκα άτομα. Η τιμή της λαγάνας κυμαίνεται από 1,5 έως 2 ευρώ, ενώ ο κόσμος αγοράζει και μεγάλες ποσότητες χαλβά. Η προσέλευση στους φούρνους ξεκίνησε από τα χαράματα και αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι. Μ
πορεί η φετινή συγκυρία να αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τους δεκάδες αρτοποιούς της πόλης μας, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης της covid-19, ωστόσο και φέτος ζυμώθηκαν και ψήθηκαν  χιλιάδες λαγάνες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του veriotis.gr, η αναμονή για την αγορά μιας λαγάνας μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 15 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας και τηρούνται με ευλάβεια οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πολιτών. Αρκετοί φούρνοι και άλλα καταστήματα, όπως για παράδειγμα mini-makret, χρησιμοποιούν «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ' οίκον.


10 σχόλια:

  1. Μικροαστικές συνήθειες. Αποπροσανατολισμός των λαϊκών μαζών. Φαντάζομαι οτι και την τσικνοπέμπτη, ψήσατε, ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Θα ντυθείτε και καρναβάλια ε; Αντι να πάτε σε κάποια λαϊκιά , μαζικιά διαδήλωση κατα της εργοδοσίας της περιοχής σας, θα χασκογελάτε για να δώσετε και παράδειγμα στα παιδιά σας. Μη πω οτι περιμένετε και το πάσχα για να βάψετε κόκκινα αυγά και να σουβλίσετε κατσίκι (όσοι εχετε λεφτά), και να ξαναπίνετε με άλλους παρέα και η αγωνιστικιά επαναστατικιά προοπτική σας περιμένει. Και τωρα που δεν εχουν σχολεία τα παιδιά σας, μήπως τα εμβαθύνατε για τα βαθιά νοήματα της αταξικής κοινωνίας; Τα ειπατε τιποτες για την διαλεχτική του σοσιαλισμού; Οχι; Α να μου χαθείτε μπουρζουάδες. Απορω πως θα θεμελιώσουμε την διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη; Ωρα ειναι να μου πειτε οτι θέλατε και εορτασμό της 25ης Μάρτη και με παρελάσεις, μισαλλόδοξοι σκοταδιστές. Αν καίγεστε πολύ, να πάτε στην παρέλαση της νίκης στις 17 Οχτώβρη. Κάτι 28η Οχτωβρίου, κάτι 25η Μαρτίου, αλλοιώνουν την παγκόσμια αξία του επαναστατικού. οχτώβρη βρε. Αν διαφωνε΄τε, ειστε εχθρός του λαού και ξένος πράκτορας.
    Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρε φίλε δώσε το τηλ σου να σε βρούμε είδος υπό εξαφάνιση...

      Διαγραφή
    2. Ιλιαννα (που μπορει να εισαι και Μπάμπης), γενικά ενοχλείσαι απο την πλάκα ή τα "σοβαρά"; Απολαμβάνεις το αυτοκίνητο στην εθνική στο ισάδι ή βόλτα σε επαρχιακό, ορεινό δρόμο; Σε "γεμίζουν οι τεράστιες πινακίδες καθε τόσο πανω απο την Εθνική ή το βουνό, το ποτάμι, η θάλασσα γύρω σου καθως οδηγείς; Αυτο ειναι ολο να ξέρεις. Μας μάντρωσαν σε κλειστους αυτοκινητόδρομους (τι ωραια ε;) και σου λένε τρέχα να φτάσεις γρήγορα. Και θα σου τα παίρνουν. Και θα κοιτας μόνο μπροστά. Μην αφαιρείσαι. Ασε. Θα πάω απο τον άλλον. Για πολλούς λόγους.

      Διαγραφή
    3. Εγώ σύντροφε πρώτα θέλω το αντικαπιταλιστικό ρόλεξ του Κουτσούμπα και το προλεταριακό διώροφο της Κανέλη στην Εκάλη. Μετά συμφωνούμε σε όλα.

      Διαγραφή
  2. Ἀφ' οὗ δέν βγῆκε κανείς βλάξ «εἰδικός» ν' ἀπαγορεύσῃ τίς... λαγάνες γιά νά μή διασπαρῇ ὁ κοροϊδοϊός, πάλι καλά νά λέμε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι. υθόρμητα να ξεχυθεί ο λαός στους δρόμους και πλατείες , την μοναδική και ενδοξη 27 Οχτώβρη. Όπως παλιά σε Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και αλλου. Τελείως αυθόρμητα. Και οποιος δεν βγεί αυθόρμητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσ τελικα πινεις και δεν μας δινεις!@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TON ΚΙΜ ΓΙΟΥΓΚ ΣΤΗΝ ΒΚΟΡΕΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ;;
    ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η Α@@ΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ