Quantcast

http://picasion.com/

Θρίλερ με θάνατο ηλικιωμένου στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Ένα θρίλερ για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στην Πιερία, με επίκεντρο έναν άνδρα ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2021 λόγω Covid-19 και τους συγγενείς του, οι οποίοι ζήτησαν -και τελικά πήραν- έγκριση να προβούν σε εκταφή, καθώς πιστεύουν πως πίσω από τον θάνατο του άνδρα δεν κρύβεται ο κορωνοϊός αλλά ιατρικό λάθος! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όταν ο 79χρονος άνδρας, κάτοικος χωριού των Πιερίων, με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, νόσησε από Covid και χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο άνδρας έμεινε στο νοσοκομείο μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία στελέχη του ιδρύματος ενημέρωσαν τους συγγενείς του πως δυστυχώς ο άνθρωπος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή λόγω της καρδιάς του (αντιμετώπιζε σχετικό πρόβλημα) σε συνδυασμό με την επιβάρυνση από τον κορωνοϊό.

«Δεν πέθανε από την καρδιά του»

Τα παράξενα άρχισαν να συμβαίνουν δύο ημέρες μετά την ταφή του άνδρα, όταν ένα άτομο από το Νοσοκομείο Κατερίνης προσέγγισε την κόρη του θανόντα και της εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από την καρδιά του, όπως γράφτηκε στο πιστοποιητικό θανάτου, αλλά ότι ο χαμός του οφειλόταν σε ιατρικό λάθος!

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη μήνυση που κατέθεσε η κόρη του άνδρα, το άτομο από το νοσοκομείο τής είπε επί λέξει: «Τον τρύπησαν τον άνθρωπο στην τραχεία κατά τη διασωλήνωση».

Όπως είναι λογικό, ο παραπάνω ισχυρισμός ανέτρεψε την εικόνα που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι συγγενείς, οι οποίοι κίνησαν νομικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος φταίει τελικά για τον θάνατο του 79χρονου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση που κατέθεσε η κόρη του άνδρα: «Στην υπό στοιχεία 120/1/2021 ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται ως αιτία θανάτου "καρδιακή κατάρριψη, ανεπάρκεια πολλών οργάνων, σηπτική καταπληξία, λοίμωξη COVID, στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση".

»Μετά τον θάνατο του πατέρα μου πληροφορήθηκα ότι ο πατέρας μου δεν πέθανε εξαιτίας της καρδιάς του αλλά από λάθος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς την ημέρα της διασωλήνωσης του τρύπησαν την τραχεία.

»Άρα κρίνεται απαραίτητο να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή προς διερεύνηση της ακριβής αιτίας θανάτου του πατρός μου ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι σαν πρώτη αιτία θανάτου αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη η καρδιακή κατάρριψη και η σηπτική καταπληξία».

Το αίτημα της γυναίκας έγινε δεκτό, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης να δίνει εντολή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης να προβεί άμεσα στην εκταφή του άνδρα, η οποία και πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες, στις 2 Μαρτίου 2021.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από ιατρικό λάθος»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Νίκο Διαλυνά, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που δίνεται εντολή εκταφής και νεκροψίας-νεκροτομής ανθρώπου που πέθανε από Covid-19.

«Καταρχήν έγινε μία μήνυση με την οποία ζητήθηκε παράλληλα να γίνει και εκταφή. Για πρώτη φορά σε άνθρωπο που έχει πεθάνει λόγω Covid δίδεται παραγγελία να γίνει εκταφή και νεκροψία-νεκροτομή. Ο εισαγγελέας Κατερίνης ζήτησε να του παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος και την επόμενη δέχθηκε το αίτημά μας και έδωσε εντολή για εκταφή, η οποία έγινε προχθές. Αυτή τη στιγμή γίνεται νεκροψία-νεκροτομή. 

Ζητήσαμε τη νεκροψία-νεκροτομή διότι, ενώ ο άνθρωπος εμφανίζεται ότι πέθανε λόγω των επιπλοκών από Covid, εμείς είχαμε αντίθετες πληροφορίες, ότι ο θάνατος δεν προήλθε από Covid αλλά από ιατρικό λάθος και περιμένουμε τώρα να δούμε αν όντως είναι έτσι. Πάντως από τον ιατρικό φάκελο που πήρε ο τεχνικός μας σύμβουλος υπάρχουν ενδείξεις ότι θάνατός του προήλθε από εσφαλμένο ιατρικό χειρισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ