Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1.425 έλεγχοι covid την Παρασκευή στην Ημαθία - Πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην Ημαθία συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 1.425 έλεγχοι που αφορούσαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση για προβλεπόμενης απόστασης, μη δικαιολογημένη μετακίνηση, κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, ιδιωτικές συναθροίσεις κτλ. και βεβαιώθηκαν συνολικά 22 παραβάσεις που αφορούσαν:

• 5 παραβάσεις σε πεζούς για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300€

• 17 παραβάσεις για μη δικαιολογημένη μετακίνηση (χωρίς SMS/βεβαίωση ή με ψευδή δήλωση) και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300€

2 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή






  2. Συστατικά ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΙΣΤΑ
    -
    6 μερίδες
    +
    500

    γρ.
    Πατάτες
    0.5

    κ.γλ.
    Αλάτι
    0.35

    κ.γλ.
    Μαύρο πιπέρι
    6

    Ντομάτες
    6

    Πράσινες πιπεριές
    2

    Σκελίδες σκόρδο
    1

    Κολοκυθάκι
    1

    κ.σ.
    Ζάχαρη
    1

    κύβος
    MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
    1

    Ματσάκι
    Μαϊντανός, φρέσκο
    1

    Ματσάκι
    Δυόσμος, φρέσκο
    0.35

    φλιτζάνι
    Άνηθος
    6

    κ.σ.
    Ελαιόλαδο
    500

    γρ.
    Κιμάς μοσχαρίσιος
    300

    γρ.
    Ρύζι γλασέ
    500

    mL
    Νερό
    1

    κ.σ.
    Πελτές ντομάτας
    αντίγραφο
    .
    Εμφάνιση διατροφικών τιμών
    Εκτέλεση
    139 λεπτά
    Βήμα 1
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
    Βήμα 2
    Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
    Βήμα 3
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
    Βήμα 4
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
    Βήμα 5
    Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.
    Βήμα 6
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.
    Βήμα 7
    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
    Βήμα 8
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
    Βήμα 9
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
    Βήμα 10
    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.
    Βήμα 11
    Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
    Βήμα 12
    Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
    Βήμα 13
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
    Βήμα 14
    Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ