Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βιοκλιματικό-πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών θα δημιουργηθεί στη Βέροια

Βιοκλιματικό – πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών θα δημιουργηθεί στην παλιά πόλη της Βέροιας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και των μνημείων της. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης υποβαθμισμένων αστικών περιοχών συνολικής έκτασης 9.800 τ.μ. και παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενιαίας διαδρομής από το Βυζαντινό Μουσείο επί της οδού Θωμαΐδου, στα νοτιοανατολικά τείχη της πόλης της Βέροιας, έως την παραποτάμια οδό Ολγάνου, στη δυτική όχθη του Τριποτάμου απέναντι από τη συνοικία της Μπαρμπούτας.

Το δίκτυο διαδρομών θα έχει μήκος 1.430 μέτρων ενώ θα συνδέει αντιληπτικά, αισθητικά και λειτουργικά τις ιστορικές συνοικίες της Κυριώτισσας, της Παναγίας Δεξιάς και της Μπαρμπούτας. Κομβικοί σταθμοί -εμβληματικά μνημεία για την πόλη- και τοπόσημα αυτής της διαδρομής είναι οι Δίδυμοι Λουτρώνες και η Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας, που πλαισιώνονται από το Βυζαντινό Μουσείο (Μύλος Μάρκου) και τον Τριπόταμο.

H παρέμβαση θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ενώ θα αναδειχθούν σημαντικά μνημεία, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και η τοπική οικονομία, συνδέοντας ιστορικούς τόπους και εμβληματικά μνημεία και δημιουργώντας ένα δίκτυο διαδρομών, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να περπατήσει στην Ιστορία της Βέροιας. Το ύψος των έργων φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

8 σχόλια:

  1. Μήπως να λέγατε και το πότε θα γίνουν όλα αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ. Η ΒΕΡΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΤΩΧΟ ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Τ.Α ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.
    ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μονο θεμα π απασχολει τους Βεροιωτες ειναι η τιμη του ροδακινου..μηδεν επενδυσεις,ουτε στα χωραφια τους τα ιδια δεν επιστρεφουν τα λεφτα..αλλα ξεχασαμε μια 30ετια π πηγαιναν ολες οι επιδοτησεις..

      Διαγραφή
  3. ME ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ ΚΟΥΣΙΟΥ ΚΑΝΑΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΣΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θαυμάσια ιδέα, μακάρι να υλοποιηθεί συντομα. Και με λίγα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους να αναδειχτεί ένας απο τους πολλούς χώρους πρασσίνου της πόλης. Βέροια δεν είναι μόνο η ,,τεμπελχαναγορά,, με τους αργόσχολους θαμώνες της. Πρέπει να ανοίξουν κι άλλες προοπτικές. Δυστυχως αυτο ομως δε βολευει τους επιχειρηματιες του κεντρου, θιγει τα συμφεροντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως θα κανανε τους δρομους επι της θερμοπυλων και ακομα γινονται..η εκει π τελειωνει η γεφυρα η καινουργια ευθυς αμμεσως ξεκιναει κατσικοδρομος..αφησανε μια δεκαετια μα σαπιζει η κυριωτισσα και η μπαρμπουτα και επειδη θα βαλουν 2 παγκακια και 3 φωτα θα λενε οτι κατι κανανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως πρέπει να βρεθούν κάποια εκατομμύρια για να μπορέσουν οι υπεύθυνοι αυτής της πόλης να κάνουν κάποια πράγματα, τα οποία δεν στοιχίζουν και πολλά...
    σίγουρα θα έχουν περάσει από το μονοπάτι του Βυζαντινού Μουσείου που οδηγεί στην Κυριώττισα, το οποίο βρωμοκοπάει και στο πέρας του πέφτεις πάνω στους κάδους απορριμμάτων. Και για διαβείς την διάβαση στην αρχή του δρόμου πρέπει να το πέξεις κορώνα γράμμα για μην σε περαμαζέψει κανένα αυτοκίνητο. Αυτοί είστε ΚΥΡΙΟΙ και ντροπή σας γιατί αυτό ζουν καθημερινα οι ντόποι πολίτες και κάποιοι ελάχιστοι τουρίστες. θέλετε οι πόλη μας να έχει τουρισμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ