Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψήνουμε μυρωδάτες γεμιστές πατάτες!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Οι γεμιστές πατάτες είναι το ιδανικό ορεκτικό σε ένα φιλικό τραπέζωμα, ειδικά το βραδάκι και ειδικά για όσους διαθέτουν παραδοσιακό τζάκι. Κανείς δεν αντιστάθηκε στο να ρίξει μια πατάτα σε αλουμινόχαρτο δίπλα στην καρβουνιά. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια εύκολη συνταγή για να ψήσουμε τις πιο νόστιμες γεμιστές πατάτες, αλλά και για όσους διαθέτουν μόνο φούρνο. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

6 μέτριες πατάτες
200ml τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
30-40ml κρέμα γάλακτος
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χονδρό αλάτι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και τυλίγουμε κάθε μια με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν).

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει καλά και το φυλάσσουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί (να στραγγίσει από το λάδι του).

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κόβουμε ή στην μέση, ή επάνω λίγο το καπάκι τους. Μοιράζουμε την κρέμα του τυριού, πασπαλίζουμε με το μπέικον και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ