Quantcast

http://picasion.com/

Παραδόθηκε η χρήση του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

Παραδόθηκε σήμερα η χρήση του Αρχοντικού Σαράφογλου, από τον δήμο Βέροιας στο Λύκειο Ελληνίδων. Η παράδοση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Βέροιας, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής και την παράδοση των κλειδιών του Αρχοντικού Σαράφογλου από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη στην πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Έλλη Μάλαμα. Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Βέροιας (Λ.Ε.Β.) ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του Αρχοντικού Σαράφογλου με την υπ' αριθμό 303/2020 απόφασή του. Μετά από τον ατέρμονα αγώνα ετών των Δ.Σ. του Λ.Ε.Β, το πλούσιο λαογραφικό υλικό του συλλόγου βρίσκει επιτέλους στέγη, σε ένα ιστορικής σημασίας για τον τόπο μας κτίριο.


Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά και ουσιαστικά στις προσπάθειες του Λ.Ε.Β. για την υλοποίηση σκοπών αποκλειστικά πολιτιστικών που έχουν σχέση με την προστασία, τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και της λαογραφίας καθώς και την εκπλήρωση της πρόθεσης του για τη δημιουργία μιας διαρκούς έκθεσης του λαογραφικού υλικού και των κειμηλίων που έχουν συγκεντρωθεί με την αγάπη και την αδιάκοπη και πολυετή προσφορά των πολιτών του Δήμου μας.

Ευχόμαστε τέλος το νέο έτος να φέρει υγεία σε όλον τον κόσμο, να ανοίξει τις αγκαλιές των ανθρώπων και να είναι γεμάτο πολιτιστικά δρώμενα που μεταξύ άλλων στερηθήκαμε το 2020».

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στο Λύκειο των Ελληνίδων.
    Τους άξιζε.
    Σήμερα πάντως ο Καμπούρης δεν θα κοιμηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γραμματια πληρωθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή αρχή στο νέο σας ΄΄λιμάνι΄΄.
    Νίκος Τουμπουλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ