Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έφτασαν και στην Ημαθία κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα
Στα 764 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ στα 15 ανέρχονται αυτά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Τα δείγματα της βρετανικής μετάλλαξης προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας. Τα 15 θετικά για την παρουσία νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, δεν ήταν καθόλου καλή για την Ημαθία, καθώς εκτός από τον διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον νομό μας (13 κρούσματα), ανακοινώθηκαν και τα πρώτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την γονιδιωματική ανάλυση σε επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 07 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021, δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν στην Ημαθία, 2 στην Πέλλα, 5 στην Κοζάνη και 1 στην Πιερία. Τα υπόλοιπα έχουν εντοπιστεί:



5 σχόλια:

  1. Σε κατάσταση lockdown πως ήρθε στο νομό μας η μετάλλαξη; Από κάποιους ανεγκέφαλους που αλλάζουν νομό έτσι για βόλτα...Με ένα χαρτί γιατρού, τάχα για ιατρική επίσκεψη...Τα εμβόλια δεν επαρκούν.. Όλο ακούμε πως θα έρθουν κι άλλα και όλο δεν βλέπουμε...Ανοσία έτσι εύκολα δεν γίνεται...Αλλα αυτό είναι πρόβλημα των "μεγάλων ". Εμείς οι "μικροί" τι κάνουμε για να προστατευτουμε ; Κόβουμε βόλτες στην συμπρωτεύουσα....Αλλα δυστυχώς μόνο αν ζήσουμε τον κορωνοιο θα καταλάβουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Γελάνε ακόμη οι ανεγκεφαλοι

      Διαγραφή
    2. Δημοτικό βγάλατε και οι δυο σας οι καθυστερημένοι ;

      Διαγραφή
  2. Ρε μας δουλευετε; Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι μας δουλευουν; κ ουτε πανδημια ουτε τπτ; Εχουν απωτερους σκοπους! πολιτικο οικονομικα συμφεροντα.Ξυπνηστε επιτελους.Στο δουλεμα κανονικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oὐάου! Ἐντοπίστηκε στήν Ἠμαθία ἡ... βρεταννική μετάλλαξι! Σέ ποιό ἐργαστήριο; Ποιός σοῦπερ ντοῦπερ μικροβιολόγος τήν ἐντόπισε; Σίγουρα κἄποιος θιασώτης τῶν φιμώτρων, τῶν (χ)ές ἒμ ἔς, τῶν ἀπαγορεύσεων κυκλοφορίας μετά τίς 9 μ.μ. καί τοῦ lockdown μέχρι τό... 2121! Δέν πρέπει νά ξέρουμε τό ὄνομα τοῦ... σωτῆρα μας γιατροῦ γιά νά τόν συγχαροῦμε καί νά τόν εὐχαριστήσουμε;

    Υ/Γ: Μήπως εἶναι καί ἀριστερός ψάλτης σέ καμμιά ἐνορία, ὅπως ὁ Τσιόδρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ