Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυβερνητική αφωνία με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου επί του αγροκτήματος Ριζωμάτων

«
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι κάτοικοι ανησυχούν»
Ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θανάσης Δέλλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η κυβερνητική αφωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου επί του αγροκτήματος Ριζωμάτων Ημαθίας, που επέφεραν μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, μικροϊδιοκτήτες και μικροκαλλιεργητές της περιοχής, συνεχίζεται. 

Πέρασαν πάνω από έξι μήνες, από την στιγμή που ανέδειξα το πρόβλημα, τις παραμέτρους και τις οδυνηρές συνέπειες του για τους κατοίκους των Ριζωμάτων και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, συνεχίζοντας την πρακτική του προκατόχου του κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθίσταται «αφωνότερος ιχθύος» για το καυτό πρόβλημα που ανησυχεί βαθύτατα τους κατοίκους του κεφαλοχωρίου των ορεινών Πιερίων. 

Τι και αν έχουν κατατεθεί ήδη δύο ερωτήσεις στην Βουλή, η πρώτη από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνο Περιβάλλοντος του κόμματος κ. Γιώργο Αρβανιτίδη και η δεύτερη από τον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα, για το επίμαχο ζήτημα, τα υπουργικά αυτιά δεν ίδρωσαν.

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, καμία απάντηση, καμία πρόταση για την δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν εύλογα.

Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων, θα προτείνω στους συντοπίτες και συγχωριανούς μου τον δρόμο του αγώνα, αφού όπως φαίνεται τα κυβερνητικά ώτα, είναι ερμητικά κλειστά. Η καλή θέληση από πλευράς μας έχει εξαντληθεί. Προκρίνω και προτείνω άλλες μορφές ανάδειξης του προβλήματος. Τουτέστιν... κινητοποιήσεις όταν οι συνθήκες (κυρίως οι υγειονομικές, το επιτρέψουν).

Στην περιοχή των ορεινών Πιερίων γενικότερα, δύο χιλιάδες άνθρωποι περίπου προσπαθούν να ζήσουν από την προγονική γη τους, ενώ παράλληλα γύρω τους υπάρχουν μεγάλες ιδιοκτησίες και τσιφλίκια, όπως στη Σφηκιά, την Χαράδρα και την Ελαφίνα.

Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό μου αρχείο και χρονολογείται από το 1997, όταν οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού της Σφηκιάς, έδωσαν μία αξιοθαύμαστη μάχη για το καλούμενο και «τσιφλίκι Τζιτζικώστα». Μάχη με τα ΜΑΤ, την οποία απαθανάτισα με την φωτογραφική μου μηχανή, όντας συμμέτοχος και συμπαραστάτης στον αγώνα των γειτόνων.
Φαίνεται ότι πάμε για νέους αγώνες!


5 σχόλια:

  1. H ΑΦΩΝΙΑ ΣΑΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ.
    ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΑΜΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «...όταν οι συνθήκες (κυρίως οι υγειονομικές, το επιτρέψουν).». Καλά, ἂς περιμένουν μέχρι τό... 2121 οἱ ἀγαπητοί Ῥιζωματῖτες καί βλέπομε. Μέχρι τότε μπορεῖ τό ἀλλοτριωθέν ἑλληνικό κράτος νά δημεύσῃ τήν γῆ τους καί νά τήν δώσῃ στούς νέους συμπολῖτες μας, τούς ἰσλαμιστές λαθροεποίκους, συμφώνως τῷ σχεδίῳ Coudenhove-Kalergi, ὁπότε θά ἐκλείψουν οἱ λόγοι πρός κινητοποιήσεις. Νά μή ἤμεθα καί... ρατσισταί, ἔ, κε Δέλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΛΉΘΑΡΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ευχάριστο το ότι υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί που διασφαλίζουν την περιουσία του δημοσίου με την καταγραφή της στο κτηματολόγιο. Όπως και στον Δήμο Βεροιας που έστω αργά αλλα και κάλιο και παρά ποτέ διασφαλίζουν τα δικαιωματά της περιουσίας του Δήμου στο αγρόκτημα Βεργίνας πχ και αλλού, με αγωγες στα δικαστήρια και δηλωσή της στο κτηματολόγιο. Πείτε μας κύριε δημοτικέ σύμβουλε....κακώς το τμήμα περιουσίας του Δήμου Βέροιας δηλώνει και διασφαλίζει την περιουσία του ή μήπως θα έπρεπε να την χαρίσει; Ποιά είναι η αποψή σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ