Έτοιμος ο ΕΛΓΑ να εκτιμήσει και να αποζημιώσει τυχόν ζημίες στις καλλιέργειες από τη «Μήδεια»

Την πλήρη ετοιμότητα του ΕΛΓΑ να αποτυπώσει και να εκτιμήσει τυχόν ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες της χώρας, ανάμεσά τους και στον Νομό Ημαθίας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» επανεπιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σε σχετική τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα 23 Φεβρουαρίου με Βουλευτές και θεσμικούς παράγοντες της Ημαθίας και της Πέλλας. Όπως δεν σημείωσε, ο λεπτομερής σχετικός έλεγχος στις καλλιέργειες θα ξεδιπλωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τους αρμόδιους εκτιμητές και στην περίπτωση που υπάρχουν ζημίες η αποζημίωση των οποίων προβλέπεται ήδη από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, θα κινηθεί ταχύτατα η σχετική διαδικασία.

Στις περιπτώσεις δε που οι όποιες ζημίες εντοπιστούν δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του Οργανισμού, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν είτε μέσω de minimis είτε μέσω άλλων κρατικών οικονομικών ενισχύσεων είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως συνέβη στην περίπτωση της θεομηνίας Ιανός, επ΄ωφελεία πάντα των πληγέντων αγροτών, ειδικά εν καιρώ πανδημίας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα ταχύτατα αντανακλαστικά του Οργανισμού και για τη βούλησή του να σταθεί για ακόμη μία φορά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, κάτι, που όπως υπογράμμισε, είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει εκ νέου και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ...ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ