Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκλεισε οριστικά η Δομή στα Γρεβενά - Αποχώρησαν οι πρόσφυγες

Έχουν προμηθευτεί αεροπορικά εισιτήρια για διάφορες περιοχές της Ευρώπης
Εξακόσιοι πενήντα πρόσφυγες και μετανάστες αποχώρησαν από τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής της Δομής Απόστολος Τσένης «έκλεισε οριστικά στις 20 Φεβρουαρίου». Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι 350 εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των αιτούντων ασύλου και θα μεταφερθούν σε δομές στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι 300 που ανήκουν στην κατηγορία των αναγνωρισμένων προσφύγων, έχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγραφα και μπορούν να ταξιδέψουν σε όποιο μέρος της Ευρώπης επιθυμούν.

Στο ερώτημα εάν κάποιοι εξ αυτών επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της δομής εξήγησε ότι «όλοι έχουν ήδη προμηθευτεί αεροπορικά εισιτήρια για διάφορες περιοχές της Ευρώπης όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άλλοι συγγενείς τους».

Ο κ Τσένης ανέφερε ότι θα μείνει πίσω και για λίγες μόνο ημέρες, ένας πολύ μικρός αριθμός προσφύγων στους οποίους εκκρεμούν ορισμένες γραφειοκρατικές διατυπώσεις με τα χαρτιά τους. Η μετακίνηση των προσφύγων ολοκληρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στα ορεινά Γρεβενά ξεκίνησε το 2016 μ’ ένα μικρό αριθμό προσφύγων και στην κορύφωσή του φιλοξένησε έως 1500, καταλαμβάνοντας όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών.

11 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια οι ξενοδόχοι έχασαν το μοναδικό τους εισόδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Οι 350 μάλλον έρχονται βαρβαρες βεροια και Αλεξανδρεια,στον πιο στοργικό νομο...
      Θα τους φιλοξενήσουμε και αυτούς...

      Διαγραφή
    2. Δεν παίρνανε και εσένα μαζί ,Χ" τέτοιες! Είσαι γεμάτος μίσος ,όχι μόνο για τους ξένους ,αλλά για όλους τους ανθρώπους...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 21 Φεβρουαρίου 2021 - 6:33 μ.μ., ἐσένα νά πάρουνε μαζί τους, πού σοῦ στέρησαν τούς ἐπιβήτορες καί σκούζεις, γιουσουφάκι!

      Διαγραφή
    4. Ε οχι και μισος ο μπατριωτης χριστιανος. Αυτος τους αγαπαει ολους!

      Διαγραφή
    5. Χ"τέτοιε,πολύ το αναφέρεις σε διάφορες αναρτήσεις.Γιουσουφακια,επιβήτορες κλπ. Ειδικός δεν είμαι,αλλά ψαξτο λίγο! Όλη η στάση σου τελικά,μπορεί να πηγάζει από αλλού...

      Διαγραφή
  3. Η πλάκα θα ναι να μας τους στην Βεροια μια και οι δικοι μας τοπικοί άρχοντες κοιμούνται ύπνον βαθύ.Βεροιωτες να είστε σε επαγρύπνηση.Ιδικα αν ανεβάσουν τα κρουσματα στην Ημαθία και μας κλείσουν μέσα στα σπίτια για να μην πάρουμε χαμπάρι ποτε θα μας τους φέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ... ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ