Quantcast

http://picasion.com/

De minimis 120€ συμπύρινα, 110€ επιτραπέζια και 100€ νεκταρίνια αλλά με... κόφτες

Η καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις περσινές ζημιές, θα αφορά σε 80 χιλιάδες στρέμματα που καλλιεργούνται με ροδάκινα και νεκταρίνια, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 9,2 εκατομμύρια ευρώ. Η προτεινόμενη ενίσχυση ανέρχεται σε 120 ευρώ το στρέμμα για τα συμπύρινα ροδάκινα, σε 110 ευρώ το στρέμμα για τα επιτραπέζια και σε 100 ευρώ το στρέμμα για τα νεκταρίνια.

Πάντως όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, «επειδή δεν μπορεί να δίδεται διπλή βοήθεια, όσοι εκ των δικαιούχων de minimis έλαβαν και επιστρεπτέα προκαταβολή, αυτή θα αφαιρεθεί από το ποσό της ήσσονος ενίσχυσης που θα τους αναλογεί».

Θα υπάρχει όμως και άλλος «κόφτης» της ενίσχυσης. Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, «οι ποικιλίες επιτραπέζιων ροδάκινων αλλά και νεκταρινιών που δεν είναι καταγεγραμμένες στο ΟΣΔΕ θα ομαδοποιηθούν σε κατηγορίες πρώιμες μεσοπρώιμες και όψιμες. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει κάποιους παραγωγούς να μείνουν εκτός πληρωμής de minimis.

Καταγγέλλουμε την ανικανότητα κάποιων που δεν μπορούν μέχρι σήμερα να κάνουν μια σωστή καταγραφή των ποικιλιών στο ΟΣΔΕ, κάτι που δημιουργεί τέτοια προβλήματα.

Ακόμη θα ήθελα να τονίσω ότι θεωρώ άδικη την προτεινόμενη ενίσχυση 120 ευρώ το στρέμμα στα συμπύρινα ροδάκινα, 110 ευρώ στα επιτραπέζια και 100 ευρώ στα νεκταρίνια. Αυτές οι τιμές δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές τιμές πώλησης του προϊόντος».

6 σχόλια:

  1. Σε λίγο θα μας ζητήσουν και να πληρώσουμε. Συνέλθετε επιτέλους. Αποζημίωση για ζημιές είναι. Κ όχι βοήθημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σχέση έχει ρε σκυλακάκη η αποζημίωση από φυσικό φαινόμενο με την αποζημίωση από αδυναμία εμπορίας ποιοτικών φρούτων, εξαιτίας των λοκνταουν; σιχαμένε κρατικοδίαιτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας εδώ και τοσα χρόνια με τις Ακαιρες Βροχωπτωσεις με Αυτά τα ψίχουλα που μας δινουν!!Τα χρήματα αυτά δεν είναι ενίσχυση γιατι αλλο ενίσχυση και αλλο αποζημιωση.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ειναι οταν αυτα τα χρηματα δινονται για το Π.χ.Ρωσικο Εμπαργκο η λογω Covid 19.Επρεπε τα τελευταία χρόνια λόγω κλιματικής αλλαγής να συμπεριληφθεί και η βροχόπτωση στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και εφόσον πληρώνουμε τον ΕΛΓΑ να μας αποζημιώνει αναλόγως την παραγωγή που έχουμε ζημιωθεί διότι Αυτά τα ποσα που ακούγονται τώρα στην ουσία περνούμε το 1/7 1/8 της χαμένης μας σοδειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανησυχείτε.Θα πιέσει ο Αυτιας μετά την επέμβαση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΥΜΠΗΡΙΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΥΜΠΗΡΙΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ