Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λατρεύετε τα κανελόνια; Δοκιμάστε τα γεμιστά με κοτόπουλο και μπεσαμέλ!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Κανελόνια. Λατρεμένο ζυμαρικό, που σερβίρεται γεμιστό στον φούρνο, καλυμμένο από σαλτσούλα... Η πιο δημοφιλής γέμιση στην ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι με κιμά αλλά σήμερα ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή που θα σας ξετρελάνει. Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο και από πάνω ξεροψημένη μπεσαμέλ... Σλουρπ. Θέλετε και εσείς να τα δοκιμάσετε; Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

500 γρ. κανελόνια
400 γρ. κοτόπουλο στήθος, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. τριμμένη ντομάτα (κον κασέ)
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
2 κρόκοι αυγού
1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ¾ της τομάτας και μαγειρεύουμε για λίγο. Φυλάσσουμε στην άκρη και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε και την κρέμα τυριού. Ανακατεύουμε απαλά.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα( να γίνουν ομοιογενές μίγμα). Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους αυγού (δυνατά για να μην ψηθούν) και μετά λίγο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα (αραιωμένη με λίγο νερό) τη βάση ενός αντικολλητικού ταψιού. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε με τη σειρά στο σκεύος. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ,πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 30΄ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ