Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «σφυρί» ξενοδοχεία σε Πιερία και Χαλκιδική

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες. Συνολικά, μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν καταγραφεί 316 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στην Ελλάδα, όμως, όπως σημειώνεται, “ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην σχετική έρευνα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να πωλήσουν τα ξενοδοχεία τους χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία, πέραν του διαδικτύου, για την επίτευξη των στόχων τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο εμφανίστηκαν πωλήσεις ξενοδοχείων ακόμη και σε περιοχές της χώρας που σπάνια συναντώνται στη συγκεκριμένη έρευνα.”

Κύρια αιτία, βεβαίως, του μεγάλου αριθμού πωλήσεων είναι ότι οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν στον τουρισμό λόγω του κορονοϊού και μάλιστα αυτές “δεν αποκλείεται να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών στην αγορά. 

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.”

Μια εξαιρετική έρευνα πραγματοποίησε το Tornos News σχετικά με τα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα που βρίσκονται προς πώληση. Δείτε αναλυτικά
:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ

Αθήνα: Κέντρο Αθήνας 17 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το ένα νεόδμητο, περιοχές Ομόνοια, Εξάρχεια, Ζάππειο και Ιστορικό Κέντρο.

Νότια Προάστια: 8

Ανατολικά Προάστια: 4

Βόρεια Προάστια: 3

Δυτικά Προάστια: 1

Πειραιάς: 2

Θεσσαλονίκη: 2

Χαλκιδική: 46 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 25 στην Κασσάνδρα, τα 16 στην Παλλήνη, τα 2 στα Μουδανιά και από 1 σε Σιθωνία, Τριγλία, Ιερισσό.

Καβάλα: 16 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 15 στη Θάσο.

Νησιά Ιονίου: 43 ξενοδοχεία, ως εξής: Κέρκυρα 25, Κεφαλονιά 12, Ζάκυνθος 3 και Λευκάδα 3.

Δωδεκάνησα: 23 ξενοδοχεία, ως εξής: Ρόδος 14, Κως 3, Πάτμος 3, Κάλυμνος 2 και Αστυπάλαια 1.

Κρήτη: 36 ξενοδοχεία, ως εξής: Ηράκλειο 25, Λασίθι 5, Χανιά 4, Ρέθυμνο 2.

Κυκλάδες: 45 ξενοδοχεία, ως εξής: Πάρος 15, Μύκονος 13, εκ των οποίων τα 4 καινούργια, Σαντορίνη 10, Σίφνος 2, Μήλος 1, Νάξος 1, Σύρος 1, Άνδρος 1, Φολέγανδρος 1.

Εύβοια: 12, εκ των οποίων τα 6 στην Αιδηψό.

Πελοπόννησος 32: 8 στην Αχαΐα, 6 στη Λακωνία, 5 στην Αργολίδα, 4 στην Αρκαδία, 4 στη Μεσσηνία, 3 στην Κορινθία και 2 στην Ηλεία.

Σποράδες: 6, εκ των οποίων τα 3 στη Σκιάθο.

Νησιά Αργοσαρωνικού: 6, εκ των οποίων τα 3 στον Πόρο.

Μαγνησία: 4, εκ των οποίων τα 2 σε χωριά του Πηλίου.

Πιερία: 6

Λάρισα: 2

Φθιώτιδα: 1

Καρδίτσα: 1

4 σχόλια:

  1. Ὁ τουριστικός κλάδος δέν ἀντιμετωπίζει τό φάσμα τῆς καταστροφῆς ἐξ αἰτίας καμμιᾶς ἐξαπλώσεως κανενός κοροϊδοϊοῦ. Ἀπόδειξι πώς ὅποτε παραμερίστηκαν κἄπως οἱ ἀπαγορεύσεις τῶν Μέγγελε τῆς κοροϊδοϊοϋστερίας, τά ποσοστά πληρότητος ἦσαν ἐντυπωσιακά ὑψηλά, παρά τήν νυχθημερόν ἀσκουμένη προπαγάνδα περί κινδύνου τάχα στήν δημοσία ὑγεία._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που τα βγάλατε στο σφυρί και αφίσατε των κόσμο χωρίς δουλειά τι καταλάβατε αλλά σας βολεύει δεν είχατε που να βάλετε τους μετανάστες που φέρνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΡΜΑΤΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανάπτυξη του κουλη και του Αλέξη.
    Επιδόματα.
    Λαθροεισβολη
    Και λοιπά ωραία.
    Περνάμε ωραία στην ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ