Quantcast

http://picasion.com/

2 νέα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης στην Ημαθία

226 είναι τα νέα κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκαν στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Όπως απεικονίζεται στον σχετικό πίνακα, στην Ημαθία εντοπίστηκαν 2 νέα θετικά με την βρετανική μετάλλαξη δείγματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 4. Στην Κοζάνη τα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης ανέρχονται στα 21, στην Πέλλα στα 4, στην Πιερία στα 5. 


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την γονιδιωματική ανάλυση σε 487 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 05 Ιανουαρίου 2021 έως και 18 
Φεβρουαρίου 2021, αναδείχθηκαν συνολικά 242 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη, 12 στελέχη βρέθηκαν με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με τη μετάλλαξη της Ουγκάντα.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 990 θετικά για
την παρουσία βρετανικής μετάλλαξης (Β.1.1.7/UKlineage) και 27 θετικά για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης (B.1.351/South Africa), από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα. Τα
12 θετικά για την παρουσία νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια και όλα προέρχονται από την Περιφερειακή
Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το ένα θετικό με την παρουσία μετάλλαξης Ουγκάντα είναι εγχώριο και προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

4 σχόλια:

  1. Είναι απολύτως βέβαιο οτι πρόκειται για τον "αόρατο εχθρό" και για τη βρετανική μετάλλαξη η πρόκειται για τη νοτιοαφρικανικη η νοτιοαμερικανικη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΟΑΛΒΑΙΚΗ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oh my god
    this is outrageous
    stupid morons who believe to fake viruses and impostor doctors and politicians

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά θα έχουμε την νοτιοαμερικάνικη από το αμαζόνιο , μετά την νοτιο αφρικανικη , έπειτα θα ακολουθήσει ξανα κάτι απο την ασία κλπ κλπ κλπ κλπ
    το παραμύθι έχει πολλούς δράκους , χαζους μπολικους εχει που πιστευουν αυτές τις φαιδρότητες , τα μμε ειναι ταϊσμένα , οι γιατροι επίσης...ολα καλα πανε.
    Η ανθρωπότητα βαδίζει σε όλεθρο αλλα οι αγράμματοι δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ