Quantcast

http://picasion.com/

Χείμαρρος ο Ατματσίδης: «Έπαιξα μπουνιές με Μητρόπουλο-Καψή, καρκίνο έλεγαν το Ντέμη»

Ο θρύλος Ηλίας Ατματσίδης έδωσε μεγάλη συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα. Ξεκίνησε από τους Πόντιους Βέροιας και έφτασε στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο παλαίμαχος κίπερ αναφέρθηκε για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντέμη Νικολαΐδη, την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», για την παράγκα, τον Ολυμπιακό και πολλά σκηνικά από την περίοδο που ήταν ποδοσφαιριστής. Επίσης, σχολίασε πολλά και για την τωρινή ΑΕΚ, τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Πέτρο Μάνταλο, για τους Λιβάγια-Ολιβέιρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Όλοι πρέπει να είμαστε αληθινοί μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε και να πάμε μπροστά στον χώρο μας ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι. Αυτό πρέπει να κάνουμε να βγούμε να πούμε την άποψή μας, χωρίς φόβο και με στοιχεία, αυτό το έκανα σαν ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Θέλω να είμαι καλά με τον εαυτό μου και να είμαι χαρούμενος εγώ με αυτά που είμαι και να με κρίνουν γιατί όλοι κρινόμαστε για τα λεγόμενά μας και τις πράξεις μας».

Την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή στην καριέρα του:

«Η καλύτερη ήταν όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα το 94′ που έπαιξα βασικός και χαίρομαι. Η συμμετοχή στο παγκόσμιο Κύπελλο είναι σημαντική όμως δεν συνδιάστηκε από καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι που μας έχει στεναχωρήσει. Σίγουρα ήταν κάτι ξεχωριστό, δεν ήταν τραυματική εμπειρία.

Η μεγάλη μου στεναχώρια ήταν σε ένα παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια που κάποιος έδωσε την εντολή να πέσουν κάτω κάποια παιδιά και ήταν κάτι που με στεναχώρησε, καθώς δεν είναι στο DNA μου αλλά ούτε και σε αυτό της ομάδας».

Για την καλύτερη ομάδα που έχει παίξει:

«Το 94′ μπήκαν οι βάσεις αλλά και μετά τη φυγή του Ντούσαν η ομάδα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χάρηκε ο κόσμος. Για δύο χρόνια μετά τον Ντούσαν η ΑΕΚ έπαιζε πολύ όμορφο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Όταν έφυγα από την ΑΕΚ δεν είχε σχέση ο Σάντος. Εγώ έφυγα όταν ήρθε ο Μπάγιεβιτς. Εγώ δεν είχα μάθει να βγάζω θέματα έξω και προβλήματα έξω, το πρόβλημα ήταν ο Μάκης ο Ψωμιάδης που δεν με ήθελε στην ομάδα. Θεωρούσα και θεωρώ την ΑΕΚ οικογένειά μου.

Ακόμα και ένα πρωϊνό στους Θρακομακεδόνες (σ.σ παλιό προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ) που με περίμεναν κανάλια απέξω δηλώσεις και ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή και μπορούσα να μιλήσω δεν μίλησα ούτε για τον Ψωμιάδη, ούτε για τον Ντούσαν γιατί θα έδινα πάτημα σε άλλους για την αγαπημένη μου ομάδα.

Από το καλοκαίρι ο Ψωμιάδης δεν με ήθελε στην ομάδα. Όταν γύρισε ο Μπάγιεβιτς προσπάθησε να με κρατήσει και ήθελε να μείνω αλλά ο Μάκης συνέχισε να μη με θέλει. Η απόφαση ήταν του Μάκη. Εγώ είχα κατηγορηθεί πως ήθελα να γυρίσει ο Ντούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να πω πως ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος του παρασκηνίου της ΑΕΚ.

Εγώ ότι είχα να πω το έλεγα στο γήπεδο, δεν με ένοιαζε ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν ή αν θα γυρίσει ο Ντούσαν ή όχι».

Για το ότι δεν επέστρεψε να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ: «Στον ΠΑΟΚ υπήρχε κάποιος που μόνο παράγοντας δεν ήταν και αποφάσισαν να φύγουν τέσσερα με πέντε παιδιά. Όταν σε μια ομάδα δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, αλλά ρυθμιστές φύγαμε κάποια παιδιά.

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ήθελα να γυρίσω πίσω αλλά με τον Ντέμη δεν μιλούσαμε. Πήρα τηλέφωνο τον Ντέμη και του είπα πως θέλω να γυρίσω στην ΑΕΚ να κλείσω την καριέρα μου και πως δεν θέλω λεφτά, ούτε να έρθω να παίξω και να δημιουργήσω πρόβλημα μόνο αν με χρειαστεί η ομάδα θα βοηθήσω για έξι μήνες.

Μου είπε “Μου αρέσει αυτό που λες αλλά πρέπει να ρωτήσω τον Σάντος, μιλήσανε και μου είπε πως δεν ήθελε ο Σάντος, για να μην αγχωθούν οι άλλοι δύο τερματοφύλακες. Έτσι δεν επέστρεψα για να κλείσω την καριέρα μου όπως θα ήθελα».

Για την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που δεν θα τις ελέγξεις. Πήγα στην συν Τύπου και είπα ως ένδειξη διαμαρτυρία σταματάω από την εθνική μπας και κάποιος βρεθεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Αλλά θα σου πω πως έφτασα σε αυτό το σημείο.

Όταν τελείωσε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εγώ προσπαθούσα να ηρεμήσω τους συμπαίκτες μου. Αφού τελείωσε το παιχνίδι και πήγαμε στα αποδυτήρια στον παλιό ναό, την φιλαδέλφεια, λίγο πιο δίπλα ήταν τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων.

Όπως έμπαιναν στα αποδυτήρια είδα έναν παλιό μου συμπαίκτη να κάνει μια άσεμνη χειρονομία και γυρνάω πως σε κάποιο άλλον το κάνει όχι σε μένα, ο Τάσος Μητρόπουλος ήταν, και του λέω σε μένα το έκανες και μπήκα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και έγινε το έλα να δεις.

Παίξαμε ξύλο και για να τον αφήσω ένας νεαρός τερματοφύλακας ο Γιάννου με τράβηξε και με όλη την πίεση που είχα και πάντα στα άσχημα έβγαινα εγώ να μιλήσω, πήγα στην συν Τύπου και εκεί που κάθομαι και τους ακούω μου ήρθε αυτή η φλασία και είπα πως σαν ένδειξη διαμαρτυρία αποχωρώ.

Θέλω να πω πως όλα ήταν πάνω στην πίεση δεν είχα σχεδιάσει κάτι μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Δεν μετάνιωσα ποτέ. Βασικά στο μόνο που έκανα κακό ήταν στην καριέρα μου. Το να φοράς το σήμα της εθνικής είναι κάτι τιμητικό, εγώ δεν έφυγα γιατί δεν αγαπούσα την εθνική, έφυγα μπας και κάποιος ευαισθητοποιηθεί.

Είδα πως έκανα κακό στην καριέρα μου, είδα να γίνεται πόλεμος από πολλούς παράγοντες και στο τέλος μου είπαν γιατί έφυγες κιόλας. Βέβαια δεν μετάνιωσα απλά έκανα κακό στον εαυτό μου, στην καριέρα μου και στα οικονομικά μου γιατί όταν παίζεις στην εθνική όλες οι πόρτες είναι ανοικτές.

Είχα προτάσεις και από το εξωτερικό αλλά η αγάπη μου, που δεν έχω μετανιώσει δεν μου επέτρεψε να φύγω και να πάω σε κάποιες ομάδες».

Για τον Ντέμη Νικολαΐδη ως πρόεδρο:

«Εγώ έχω ζήσει τον Ντέμη και θα σου πω κάτι επειδή όσο ήμασταν συμπαίκτες τον έλεγαν καρκίνο γιατί ο Ντέμης ήταν ίνδαλμα για τον κόσμο και μακάρι να έχουμε τέτοιους παίκτες στην ΑΕΚ γιατί ήταν ένας μεγάλος σκόρερ. Υπήρχαν αυτές οι εσωτερικές κόντρα και συμπαίκτες μας και έλεγαν “γιατί στηρίζεις αυτό τον καρκίνο” εγώ στηρίζω την ΑΕΚ.

Ο Ντέμης είναι ένας ποδοσφαιριστής που στα δύσκολα μας βγάζει ασπροπρόσωπους και ένας σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας. Θεωρώ πως ο Ντέμης ήταν ένας άνθρωπος λογικός, παντελονάτος δεν ξέρω όμως σαν παράγοντας, είχε συσπηρώσει τον κόσμο αλλά είναι μεγάλο καράβι η ΑΕΚ. Πιστεύω έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν έχω άποψη καθώς δεν τα ζούσα από κοντά. Πιστεύω δεν είχε κακή πρόθεση έγιναν κάποια πράγματα με την Ορίτζιναλ και όταν δεν είναι καλό το κλίμα δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Τώρα αν έφταιγε ο Ντέμης λίγο και λίγο η Ορίτζιναλ δεν ξέρω. Εγώ έχω μάθει να βλέπω την οικογένεια της ΑΕΚ να είναι αγαπημένη, όταν κάτι δεν είναι καλό δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα και θα το πληρώσεις και αυτό έγινε».

Για τον Ζαγοράκη στην ΕΠΟ: «Θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν σημαίνει πως επειδή παίξαμε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο όλοι μας. Να γίνουμε καλοί προπονητές, παράγοντες οι πρόεδροι. Μπορεί να πετύχουν και μακάρι να γίνει, γενικά στην ομοσπονδία χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν, όχι μόνο να κοιτάνε τα οικονομικά, χρειάζονται και γνώσεις ποδοσφαιρικές.

Μπορεί όμως να μην μπορούν στην ομοσπονδία να βοηθήσουν να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αυτά τα χρόνια πχ εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι πρόεδρος την ΕΠΟ. Το πολύ – πολύ θα καθόμουν μία εβδομάδα παραπάνω δεν θα άντεχα».

Για τον τι είπε με τον Ντέμη: «Με τον Ντέμη έχουμε περάσει πολλά στάδια, δεν είχαμε κάποιες κόντρες αλλά είχαμε τις κόντρες και στην εθνική ομάδα. Εμείς στην εθνική ήμασταν με το δίκαιο και να είναι οι ποδοσφαιριστές -της ομάδας μας- καλά. Γίνανε διάφορα πράγματα και ήρθε ο Κοπιτσής και μου είπε κάποια πράγματα και ενοχλήθηκα από μια κίνηση του Ντέμη και για αυτό είχαμε να μιλήσουμε καιρό, ουσιαστικά χωρίς λόγο.

Αυτοί που έλεγαν τον Ντέμη καρκίνο όταν εγώ έκανα λίγο πίσω όλοι αυτοί ήταν δίπλα στον Ντέμη και μετά από χρόνια τώρα του το είπα. Μου είπε “για αυτό είσαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν είπα κακή κουβέντα και υπάρχει αυτός ο σεβασμός”. Δεν γίνεται να μην κάνεις λάθη ο Ντέμης στην ΑΕΚ έκανε ανθρώπινα λάθη που δεν γινόταν να διορθώσει, εγώ έβγαλα το συμπέρασμα πως ο Ντέμης είναι παντελονάτος και οι άλλοι που τον κατηγορούσαν πολύ λίγοι ως άνθρωποι».

Για το αν ήταν στο πλευρό του Μπάγεβιτς όσο ήταν ποδοσφαιριστής: «Ο Μπάγεβιτς τότε ήταν κράχτης για κάθε πιτσιρίκο. Ήταν ο άνθρωπος που πέρα από το ότι ήμουν οπαδός ήταν ένα κίνητρο να έρθω στην ΑΕΚ, δεν τον γνώριζα αλλά έβλεπα πως φαιρόταν στους παίκτες και η ΑΕΚ έβγαζε μία υγεία τότε και όταν ήρθα το κατάλαβα. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ΑΕΚ».

Για την φυγή του Ντούσαν στον Ολυμπιακό: «Εγώ ήμουν ψύχραιμος. Πάντα πίστευα στην ομάδα μου, δεν βλέπω το δέντρο, βλέπω το δάσος. Φυσικά γνώριζα τη θα συμβεί αλλά δεν υπήρχε κατήφια. Ο Ντούσκο δεν ήταν ένας απλός προπονητής, περπατούσε στον δρόμο και γινόταν πανικός. Κέρδιζε η ομάδα φωνάζαν Ντούσαν, έχανε η ομάδα έφταιγαν οι παίκτες. Αυτό δικαίως είχε δημιουργηθεί καθώς τα καλύτερα χρόνια της ΑΕΚ, έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο εκείνο το διάστημα.

Εμένα είναι δύσκολο να το πω αλλά και εχθροί και φίλοι για το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Εγώ τον κατάλαβα, σίγουρα στεναχωρήθηκα γιατί αν δεν έφευγε θα είχαμε περισσότερους τίτλους. Ο Μπάγεβιτς νοικοκύρεψε τον Ολυμπιακό πάρα πολύ τότε και έγινε όλα αυτό που έγινε.

Δεν τον ρώτησα ποτέ γιατί έφυγε. Αν ήξερα γιατί έφυγε θα τον ρώταγα αλλά δεν γνωρίζω τον λόγο που έφυγε και δεν έκανα ικεσίες και δεν θα έμπαινα στον πηρασμό να τον ρωτήσω.

Πιστεύω πως και ο ίδιος να μετάνιωσε γιατί αν δεν έφευγε μπορεί τώρα η μισή Φιλαδέλφεια να ήταν δική του. Αυτό που έγινε με τον Μπάγεβιτς δεν θα ξαναγίνει ποτέ για προπονητή και για άνθρωπο. Όταν είσαι προπονητής και έχανε η ομάδα δεν έλεγε κανείς κουβέντα. Απλά εκεί υπήρχε η αγάπη προς τον κόσμο και έκανε την δουλειά του πιο ήρεμα».

Για τον κορυφαίο συμπαίκτη στην καριέρα του: «Ο Μανωλάς. Δεν ήταν παίκτης ήταν βιολή. Ο Μανωλάς μαζί με τον Σαβέφσκι ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Ερχόντουσαν πρώτοι και έφευγαν τελευταίοι από την προπόνηση. Είναι η αλήθεια αυτή και πολύ σκληρά και έδιναν σε εμάς την σωστή κατεύθυνση. Αν έβλεπα πως ο Μανωλάς δεν έκανε σωστή δουλειά τι παράδειγμα θα είχα».

Για το αν ποτέ είχε παίξει ξύλο με συμπαίκτη: «Ναι είχε γίνει ένα περιστατικό με τον Μιχάλη Καψή. Ένα καταπληκτικό παιδί ο Μιχάλης, με τον Σάντος έγινε το περιστατικό.

Παίζαμε με τον ΟΦΗ. Και κάναμε προπόνηση στη Φιλαδέλφεια και χάσαμε από τον βοηθό του Σάντος και μου λέει τα τρως όρθιος. Εγώ απάντησα και δεν μπορούσα να τον ηρεμήσω. Εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω στην προπόνηση γιατί δεν ήθελα να τσακωθώ λόγω της κόντρας με τον Ψωμιάδη. Όπως πηγαίνω τελευταίος γυρνάει ο Μιχάλης και μου λέει κοίτατε τι κότα είναι. Τον βάρεσα έπεσε κάτω και μας βγαλαν μείναμε εκτός αποστολής. Φάγαμε πρόστιμο και ο Ψωμιάδης γέλαγε».

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό με 6-1 το 2001: «Δεν το θεωρώ άσχημο περιστατικό. Πριν από αυτό το ματς ήταν το παιχνίδι με τον Ποντίκι που μας είχε δώσει πολλές κόκκινες. Εγώ προστατεύω την ΑΕΚ και θα πάω να παίξω. Δεν μπορούσα αν σκεφτόμουν πονηρά μετά το 3-1 δεν θα έβγαινα στο ημίχρονο;

Αν δεν έπαιζα θα μπορούσαμε να είχαμε φάει δέκα γιατί ήμουν από τους καλύτερους στο παιχνίδι, η ΑΕΚ δέχθηκε έξι όχι ο Ατματσίδης. Αυτό το παιδί που ήταν να παίξει, ο Χιώτης, αν ήταν στο 6-1 δεν θα ξαναείχε παίξει μπάλα. Παίξαμε με μισή ομάδα, φανταστείτε να μην έπαιζα και γω.

Όταν τελείωσε το ματς είπα στον Παθιακάκη να παραιτηθεί και να μην πάει στην Φιλαδέλφεια. Θέλω να πω στους Ολυμπιακούς πως επειδή από τον Ατματσιδή έχουν δεχθεί πολλές κηδίες με παράγκες, βίλες και με εγκληματικές οργανώσεις για αυτό προσπαθούν να με πικάρουν, το δέχομαι αλλά και αυτοί να δέχονται πως του έκλεισα πολλές φορές το σπίτι αλλά το έκανε η ΑΕΚ όχι μόνο εγώ».

Για την σπουδαία ατάκα του για τους ήρωες: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για να βγάζεις λεφτά είναι και για να περνάς ωραία μηνύματα στα νέα παιδιά και ήρωες είναι αυτοί που μας έβγαλαν από 400 χρόνια σκλαβιάς και όχι εμείς που παίζουμε ποδόσφαιρο. Αυτό ήθελα να πω σε όλους».

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Ήμουν στο γήπεδο. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή, δεν είναι κακό να πέσεις το θέμα είναι να σηκωθείς γρήγορα και η ΑΕΚ σηκώθηκε πολύ γρήγορα. Πέρασε από αυτά τα στάδια και αλλάζει επίπεδο».

Για τον Μελισσανίδη: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μελισσανίδη τώρα αφού είναι και στην ΑΕΚ τώρα για να μην παραρμηνευτεί πως λέω καλά λόγια επειδή απλά είναι στην ΑΕΚ. Ο κύριος Μελισσανίδης δεν έχει λόγο να τον υπερασπιστεί κάποιος, μιλάνε τα έργα και οι πράξεις του και θα κριθεί όταν πρέπει.

Ήταν αυτός που με κράτησε στην ΑΕΚ όταν ο ΠΑΟΚ μου έδωσε πέντε εκατομμύρια για πέντε χρόνια και μου έσκισε το συμβόλαιο και είπε “για εσένα και μερικούς άλλους δεν θα καταστρέψω την ΑΕΚ”.

Όταν έχεις δική σου στέγη η ιστορία της ΑΕΚ θα ήταν καλύτερη. Είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεσαι στο γήπεδό σου παρά σε αυτό το αχανές ΟΑΚΑ. Όλοι θέλουμε το καλό της ΑΕΚ και έτσι βλέπω την ΑΕΚ σαν οικογένεια, στην Αγιά Σοφιά θα μπαίνουν και θα κάνουν διάλογο και να φάνε μόνο τρία θα είναι ένα κόσμημα.

Σίγουρα θα ανεβάσει πολύ το επίπεδο. Αυτό που θα αφήσει ο Μελισσανίδης θα είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσει για την ΑΕΚ θα είναι το πιο σημαντικό και η ΑΕΚ δεν θα έχει ανάγκη κάποιον παράγοντα».

Για το πανό της Ορίτζιναλ στην Αγιά Σοφιά: «Αυτά είναι ενδοοικογενειακά. Όπως αισθάνεται η Ορίτζιναλ αισθάνεται και ο Μελισσανίδης, δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι να μην ξεφεύγουμε και η κριτική να είναι καλοπροαίρετη. Όλοι θέλουμε την ΑΕΚ δυνατή και πρώτη. Δεν βλέπω να υπάρχει μια ρήξη. Προχωράμε αγαπημένοι προς τον στόχο μας.

Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα φύγει. Δεν είναι κάποιος που τα παρατάει τόσο εύκολα. Επειδή ξέρουν ποιος είναι ο Μελισσανίδης απαιτούν παραπάνω. Αυτό θέλαν να δείξουν τα παιδιά».

Για τις μεταγραφές: «Όλοι κάνουμε λάθη. Σίγουρα γίναν λάθη. Είχα πει στην αρχή της φετινής σεζόν πως θα είμαστε διεκδικητές. Δεν θα πω ποτέ πως η ΑΕΚ μειονεκτεί πουθενά. Πάντα πιστεύω στην ομάδα. Το σημαντικό είναι να έχεις διάρκεια και ομάδα.

Φέτος μετά τη Ζόρια πέσαμε αρκετά. Αν εκεί πέρναμε κάποια αποτελέσματα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Βόλο θα ήμασταν κοντά στο πρωτάθλημα. Μετά την Ζόρια είχαμε 20 ποδοσφαιριστές εκτός. Ο προπονητής σχεδιάζει πως θα παίξει αλλά και να βλέπεις και τον αντίπαλο. Έχει μερίδιο ευθύνης αλλά ήταν κακή συγκιρία και μεγάλωσε όλο αυτό, η ομάδα δεν βλεπόταν αλλά στους τελευταίους τέσσερις αγώνες παίζουμε καλά».

Για τον Καρντόσο: «Υπήρχε πολύ στατικό παιχνίδι, τα παιδιά δεν είχαν ψυχολογία και απ' ότι μας είπαν δεν έκαναν προπόνηση. Ήταν ψυχολογικά κουρασμένοι λες και δούλευαν στα κάτεργα. Όταν ανέλαβε ο Κωστένογλου είδα τα παιδιά έβγαζαν σπίθες πριν το παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ και δεν θα ξαναπατήσω στην Τουρκία με αυτά που κάνει ο Ερντογάν, όποιος αφήνει λεφτά σε αυτούς κάνει λάθος αυτοί δεν βάζουν μυαλό.

Εμείς που είμαστε γύρω γύρω πρέπει να βοηθάμε τα παιδιά και να είμαστε χαρούμενοι και όλοι πρέπει να είμαστε μία γροθιά. Εγώ είμαι στρατιώτης για την ΑΕΚ βοήθησα όταν μου το ζήτησαν αλλά δεν ήμουν βοηθός προπονητή».

Για τον Χιμένεθ: «Δεν καταλαβαίνω αυτά που λένε, αφού βοηθάει ας έρθει 14 φορές. Εγώ ξέρω πως το 18′ ήθελε να φύγει, έφυγε μετά επειδή δεν είχε αποτελέσματα γίνεται με όλους τώρα που γύρισε η ομάδα έχει αλλάξει δραστικά, τώρα βλέπεις την ΑΕΚ και λες θα βάλει γκολ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε 5 μήνες, εγώ είμαι μαζί του.

Εννοείται τον πιστεύω. Έχω μια άλλη φιλοσοφία όποιος φοράει το σήμα της ΑΕΚ είναι ο καλύτερος δεν θα βγω να κάνω κριτική. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Το ποδόσφαιρο όμως είναι αποτελέσματα, η ΑΕΚ έχει αλλάξει. Βέβαια πάντα χρειάζεται βελτίωση. Ο Κονέ θέλει χρόνο μη βιαζόμαστε να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα για ανθρώπους».

Για το αν η ΑΕΚ χρειάζεται τερματοφύλακα: «Πολύ κουβέντα έχει γίνει. Είμαι ξεκάθαρος. Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι ο τερματοφύλακας. Πιστεύω και στους δύο, να θυμήσω πως με τον Τσιντώτα πήραμε το πρωτάθλημα, ίσως και ο Παναγιώτης πληρώνει την αστάθεια της ΑΕΚ. Δεν γίνεται να φταίνε για όλα τα γκολ.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Πήγα κατά ανάγκη και βοήθησα στην προπόνηση. Τον Βασίλη δεν τον έπαιρνε από κάτω, αλλά αυτό δεν μπορώ να δω πως θα αντιδράσει ο καθένας.

Καταρχάς δεν υπάρχει θέμα. Με τον Ολυμπιακό πχ δεν ήταν καλός όντως. Στα επόμενα ματς που τον χρεώνουμε κάνουμε λάθος. Πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία, δεν υπάρχει κανένα θέμα γενικά».

Για τον Βράνιες: «Ο Βράνιες είναι καλό παιδί και ποδοσφαιριστής, αλλά έχει κάποια δικά του θέματα. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν, όλους μπορεί να τους αντικαταστήσει. Το μόνο που έχει ανάγκη η ΑΕΚ είναι ο λαός της αλλά χωρίς γκρίνια».

Για το κράξιμο στον Μάνταλο: «Ο κόσμος πάντα τα βάζει με τους δυνατούς. Άρα από τον Μάνταλο έχει απαιτήσεις ο κόσμος. Δεν χρειάζεται όμως υπερβολή. Δεν είπε ποτέ πως είναι ο Τσάρτας, αλλά είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής και εγώ τον έχω στην καρδιά μου από τότε που ήρθε στην Β’ εθνική. Κριτική κάνουμε σε αυτούς που πιστεύουμε πως μπορούν να παίξουν καλύτερα.

Βέβαια εμείς ξεχνάμε πως ο Πέτρος έχει περάσει χιαστούς και επειδή είναι αρχηγός ρίχνουμε τα πάντα πάνω του. Δεν φταίει αυτός όλοι φταίνε. Είναι τρέλα αυτό».

Για τον κορωνοϊό: «Έχουν τρελαθεί όλοι με τον κορωνοϊό, γίνονται πλέον υπερβολές σου λένε γιατί έκανες το ένα και το άλλο. ‘Εχει ξεφύγει ο κόσμος. Καταλαβαίνω πως περνάει ο κόσμος και είναι μια τρέλα αυτά που ζούμε και έχουν βαρύνει ολους και προσοχή γενικά σε όλους».

Για τον Γκαρσία: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια αν και δεν το βλέπω είναι λογικό να θέλει να φύγει, αλλά όλοι θα θέλουν να παίξουν στο νέο γήπεδο. Έτσι θα γίνει σε λίγα χρόνια, θα παρακαλάνε να παίζουν όλοι».

Για τους Λιβάγια – Ολιβέιρα: «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, θέλω να μείνουν προσφέρουν στην ομάδα αλλά όλους μπορείς να τους αντικαταστήσεις. Είναι δύο πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές βαρόμετρα. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, θα ήθελα να μείνουν».

Για την διαφορά από τον Ολυμπιακό: «Εννέα βαθμοί είναι δύσκολο. Αυτό που πληρώνουμε τους τρεις βαθμούς με τον Παναθηναϊκό και τους δύο με τον Βόλο. Αν είχαμε τους πέντε βαθμούς θα ήταν καλύτερα. Κέρδισε ο Ολυμπιακός με εμάς χωρίς να είναι καλός. Έκανε δύο ευκαιρίες γκολ εμείς όχι, πιστεύω πως η ΑΕΚ αν δεν έχει τραυματισμούς και λόγω κόβιντ όπως ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα θα το παίρναμε, με αυτά τα νέα παιδιά έχουμε βρει καλό ρυθμό».

Για την διαιτησία: «Τα λάθη πλέον φαίνονται άρα δεν υπάρχει δόλος και κακές διαιτησίες. Δεν υπάρχει λόγος να φαίρνουμε ξένους. Τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τότε ήταν οι παράγοντες δεν έφταιγαν οι διαιτητές. Δεν μου αρέσει το VAR γιατί σταματάει το παιχνίδι, αλλά είναι καλό για τις σωστές αποφάσεις. Και οι ξένοι κάνουν λάθη αλλά δεν κοστίζει λόγο VAR».

«Την πρώτη φορά που πήγα στην προπόνηση έπαθα σοκ γιατί ήταν πολύ ζόρικη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Δύσκολα όλα ζούσαν με δανεικά στην κυριολεξία. Αυτός ο…βοσκός που έλεγαν όλοι, ο Αθανασιάδης, κράτησε όρθια την ομάδα και πήρε κύπελλο.

Ο τότε ΠΑΟΚ με αυτόν τώρα δεν έχει καμία σχέση αλλά ήταν πολύ δύσκολες οι καταστάσεις.

Αντιπαλότητα δεν υπάρχει μεταξύ των δύο δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει δεν είναι του 2019. Δεν εμπναίει σιγουριά και εμπιστοσύνη και με τον Γκαρσία δεν άλλαξε κάτι και δεν υπάρχει πάθος. Αυτό που μου αρέσει είναι πως προωθεί ταλέντα και δικά του παιδιά και σε βάθος χρόνου θα είναι πολύ καλό.

Ο Τζόλης μου έκανε εντύπωση πως ισοφάρισε και μάζεψε την μπάλα και έτρεξε στο κέντρο. Εύχομαι να είναι καλά. Ο ΠΑΟΚ θέλει χρόνο. Πάντα τα παιχνίδια είναι σημαντικά με τον ΠΑΟΚ, αν παίζαμε πριν ένα μήνα θα έλεγα πως ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι. Τώρα νομίζω πως η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση και έστω και δύσκολα θα πάρει το ματς».

Δείτε το video:

3 σχόλια:

  1. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για να βγάζεις λεφτά είναι και για να περνάς ωραία μηνύματα στα νέα παιδιά και ήρωες είναι αυτοί που μας έβγαλαν από 400 χρόνια σκλαβιάς και όχι εμείς που παίζουμε ποδόσφαιρο. Αυτό ήθελα να πω σε όλους».

    Μᾶς συγκινοῦν τέτοιες δηλώσεις ὅσους ἀγαπᾶμε ΑΕΚάρα καί Ἠλία Ἀτματσίδη._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΜΑ ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΕΚΑΡΑ..ΘΥΡΑ 21 ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ