Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Μέτρα στήριξης για τους αγρότες»

Μέτρα με αναμφισβήτητο θετικό πρόσημο για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής. Τα μέτρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν άμεση ισχύ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Βεσυρόπουλος:

-Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των δηλώσεων και τα ποσά που αφορούν στις αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις θα δηλώνονται πλέον κατά το έτος της είσπραξής τους.

-Οι αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις που εισπράττονται το 2021 αλλά αφορούν στο φορολογικό έτος 2020 απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης.

-Η διαδικασία μετάταξης των αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ λόγω είσπραξης κατά τα έτη 2018, 2019 και 2020 αγροτικών επιδοτήσεων που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ, ξεκινά να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου και η σχετική δήλωση μεταβολών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ θα μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 31η Μαρτίου.

Μάλιστα με επερχόμενη νομοτεχνική βελτίωση επί του νομοσχεδίου, ακυρώνονται τα πρόστιμα σε όσους είχαν επιβληθεί για εκπρόθεσμες δηλώσεις ενώ για τα πρόστιμα που είχαν καταβληθεί προβλέπεται η επιστροφή τους.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος τονίζει:

«Στόχος μας είναι να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και οι αγρότες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Θέλουμε να τους διευκολύνουμε με κάθε τρόπο, να μειώσουμε το οικονομικό και διοικητικό βάρος που σηκώνουν. Την επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, θέλουμε έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα».

3 σχόλια:

  1. SYGA MHN STAKSH H OURA TOU GAHDAROU,,,,,,,,,,,TO ALO ME TON TOTO TO KSERETAI ,,,TREKSE XALKISH ,GLYFTRONH OPOU FYSA O ANEMOS,,,MEXRH NA SEPAROUNE XAMPARH PIOS EISE NA FYGHS NA YSHXASOUME,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ΕΦΚΑ τον έχετε φτάσει στο Θεό, Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε ασφάλεια 1700+€ ❗❗❗ και από καλύψεις τίποτα!!έλεος! ΔΕΝ βγαίνουν τα ποσά αυτά που βάζετε στους αγρότες!! Κατεβάστε κλίμακες!! Κάθε χρόνο αυξάνετε! Ρωτήσατε έναν ελεύθερο Επαγγελματία - αγρότη πως τα βγάζει πέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μην πάθετε τίποτα. Στις επόμενες εκλογές ούτε μίσος αγρότης και κτηνοτροφος δεν σας ψηφίζει. Δώσατε επιστρεπτεα στους μεγάλους και το 90% πήραν τ'....... Οι αγρότες και Κτηνοτροφοι στο καναβατσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ