Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στήριξη των πληγέντων δικηγόρων λόγω κορωνοϊού ζητάει ο Τσαβδαρίδης

«Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση και η φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση των πληγέντων από την πανδημία δικηγόρων της χώρας» 
Την ανάγκη να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής και φορολογικής στήριξης των πληγέντων από την πανδημία δικηγόρων, τονίζει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Με σχετική Ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης ο κ. Τσαβδαρίδης τονίζει ότι η δραματική μείωση του κύκλου εργασιών του δικηγορικού κόσμου λόγω της αναστολής ή της υπολειτουργίας της απασχόλησης του εξ αιτίας των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων, δεν συνοδεύεται από ανάλογη και επαρκή οικονομική ενίσχυσή τους κατά τα πρότυπα άλλων πληγέντων κλάδων.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Κυβέρνηση να μεριμνήσει τόσο για την καταβολή χορηγήματος 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους επιστήμονες (και άρα και τους δικηγόρους), με παράλληλη ή μη δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του αν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα ή ικανότητα, την ίδια ώρα που θα προχωρήσει σε αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει ότι χρειάζεται να επισπευστεί η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για τον Δεκέμβριο του 2020, σε αναλογικό ύψος με αυτό που έχουν λάβει άλλοι πληττόμενοι κλάδοι καθώς και να διευρυνθεί η οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω του 5ου και του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με βάση τη μείωση του εισοδήματος κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Τσαβδαρίδη είναι η εξής:

14-1-2021

Προς τους Υπουργούς

• Οικονομικών

• Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

• Δικαιοσύνης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Απολύτως αναγκαία η οικονομική και φορολογική στήριξη των πληγέντων από την πανδημία δικηγόρων της χώρας

Κύριοι Υπουργοί,

Εξαιρετικά αναγκαία θεωρείται πλέον από το σύνολο των δικηγορικών συλλόγων της χώρας η λήψη συγκεκριμένων και άμεσων οικονομικών και φορολογικών μέτρων για τη στήριξη των δικηγόρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η αναστολή της απασχόλησης ή η μερική απασχόληση των δικηγόρων τον τελευταίο χρόνο σε συνδυασμό με την αντίστοιχη αναστολή των δικαστικών και δημοσίων υπηρεσιών ή την υπολειτουργία των δραστηριοτήτων αυτών, εγείρει πλέον ζητήματα επαγγελματικής βιωσιμότητας για χιλιάδες δικηγόρους (ιδιαίτερα νέους).

Προβληματισμένος ο δικηγορικός κόσμος, όπως πολύ καλά γνωρίζω και εγώ ως μάχιμος δικηγόρος, βλέπει τη δραματική μείωση του κύκλου εργασιών του να μη συνοδεύεται από ανάλογη και επαρκή οικονομική ενίσχυσή τους κατά τα πρότυπα άλλων πληγέντων κλάδων καθώς η εν λόγω ενίσχυση έφτασε μόλις τα 600 ευρώ για ένα ολόκληρο τρίμηνο αποχής από την εργασία.

Επιπροσθέτως, οι ανακοινωθείσες επιστρεπτέες προκαταβολές δόθηκαν τελικώς σε μικρό αριθμό δικηγόρων καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών απασχολούνταν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου με αναβληθείσες δίκες από το πρώτο ακόμη lockdown. Ενώ την ίδια στιγμή, με κλειστά ή με υποτυπωδώς απασχολούμενα γραφεία, οι δικηγόροι καλούνται να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, πέρα από τα βασικά έξοδα επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους.

Κατόπιν τούτων ο δικηγορικός κόσμος της χώρας περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία

Την καταβολή χορηγήματος 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους επιστήμονες, με παράλληλη ή μη δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του αν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα ή ικανότητα

Την αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων

Την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για τον Δεκέμβριο του 2020, σε αναλογικό ύψος με αυτό που έχουν λάβει άλλοι πληττόμενοι κλάδοι

Την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω του 5ου και του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με βάση τη μείωση του εισοδήματος κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προτίθεστε να εφαρμόσετε για τη στήριξη και ενίσχυση του πληττόμενου κλάδου των δικηγόρων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης;

12 σχόλια:

  1. Και εμείς που παίζουμε κλαρίνο πρέπει να βάλουμε κανένα συνάδελφο στη βουλή, αλλιώς δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς που παίζουμε Τζιντιριντού, το Αυστραλέζικο δοκάρι, ξέρεις που τόχουμε χωμένο; Απο που φυσάμε; Τρεις είμαστε στην μπάντα. Εγω, ενας τζουράς και ενας μπαγλαμάς. Ενας με την Άρπα, κρατάει απλώς το ίσο.

      Διαγραφή
  2. ΛΑΖΑΡΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΗΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΑΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.ΛΑΖΑΡΕ ΑΡΓΟΣΒΗΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να πάθεις! Όταν τους ψήφιζες δεν τα ήξερες;Νόμιζες ότι η δεξιά είναι με τα συμφέροντα σου. Κακομοίρη!

      Διαγραφή
    2. ΕΙΔΑ Κ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ.ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Κ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε μου μη τους βαζεις στο ίδιο καζάνι γιατί έτσι σε συμφέρει.Φυσικα και ο Σύριζα κοίταξε περισσότερο τους αδύναμους παρόλα τα λάθη του. Αυτοι δεν έχουν σταματημό στην εξόντωση .Ο Σύριζα ουδέποτε θα έδινε 40 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια.Έχουν μεγάλες διαφορές τελικά και ο κόσμος άρχισε να το καταλαβαίνει.Με τη λάσπη τον έδιωξαν το Σύριζα.Με τις Πρέσπες που τώρα λεν στα Σκόπια να τηρησουν τη συμφωνία κατά γράμμα.Αφου φώναζαν ότι ήταν προδοτική γιατί τώρα τους λένε να την τηρήσουν ;;Σας κορόιδεψαν και πήραν την εξουσία με λάσπη και βρωμιά. Δεν μπορειτε τώρα να κάνετε του ανηξερους .Φέρατε και πάλι στην εξουσία τους ίδιους που σας χρέωσαν και σας χρεοκόπησαν .Ο Σύριζα αδερφέ ούτε σε χρέωσε ούτε σε χρεοκόπησε..Έκανε όλη τη βρωμικη δουλειά για να σε βγάλει απ' τα μνημονια που σ έχωσαν αυτοί και το ευχαριστώ ήταν να ξαναφέρεις στην εξουσία αυτούς που μας έχωσαν στα μνημονια. Καλα να πάθετε λοιπόν κι οτι σας κάνει τώρα η δεξιά το αξίζετε.Δεν σας λυπάμαι καθόλου . Κι ακόμη είμαστε στην αρχή. Όταν θα πηγαίνετε μπρος στους κάδους για να βρείτε φαι εκεί να σας δω να λέτε "Έλα μωρέ το ίδιο είναι όλοι"!Ενώ ξέρετε πολύ καλά ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

      Διαγραφή
    4. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΑΦΟΝ 60 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ.ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΜΕΝΟΙ.Η ΔΙΧΩΝΕΙΑ.ΑΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΑΙ Κ ΒΑΣΙΛΑΙΒΕ ΕΣΥ ΠΟΡΩΝΕΣΑΙ Κ ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΆ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΆΣΤΑΣΉ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΞΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ Κ ΧΩΡΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΞΥΠΝΑ

      Διαγραφή
  3. Ακομα 2 συνεντευξεις στον Χ"νικολαου ο Κουλης και θα λυθουν ολα. Κσι τα οικονομικα και τα υγειονομικσ και καλο υπνο θα εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν θα πω τίποτα άλλο παρά αυτό: Δεν μπορεί όλοι θα γνωρίζετε κάποιον δικηγόρο που λογικά θα τον εμπιστεύεστε κιόλας. Ρωτήστε τον λοιπόν από την αρχή της πανδημίας αν έχει στηριχθεί ο κλάδος των Δικηγόρων και πόσο. Επίσης έχετε κατά νου ότι τα Δικαστήρια είναι κλειστά και θα είναι κλειστά και μην ακούτε τις τρίχες αυτές για τα αδικήματα που παραγράφονται και για υποθέσεις χωρίς μάρτυρες. Αυτά είναι ελάχιστα. Ο κύριος όγκος των δικαστηρίων δεν γίνεται. Υπάρχει λοιπόν ένα ιδιαίτερο καθεστώς για τους Δικηγόρους σύμφωνα με το οποίο θεωρούμαστε ότι λειτουργούμε ενώ κατ' ουσίαν είμαστε κλειστοί. όσον αφορά τον Τσαβδαρίδη αλλά και τον Μπαρτζώκα που είναι και "συνάδελφοι" αλλά και τον Βεσυρόπουλο, θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Δυστυχώς οι εκπρόσωποί μας Πρόεδροι και Συμβούλια Δικηγορικών Συλλόγων, Ολομέλειας κλπ θα έπρεπε να τους έχουν στήσει στον τοίχο τους "συναδέλφους" Δικηγόρους Βουλευτές κυρίως και να μην τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί, δυστυχώς όμως πετάνε αετό. Θα έρθει η ώρα για όλους ο καθένας με την κάλπη του... Λάζαρε καλώς τον και ας άργησε αν και ξέρεις και εσύ αλλά και οι άλλοι Βουλευτές ότι με δημοσιεύσεις πυροτεχνήματα τους Δικηγόρους δεν τους κοροιδεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά θα ηθελα να κάνω μια ερώτηση εργασίας. Τι κίνητρο έχουν όσοι θέλουν να γίνουν Βουλευτές; Καλό θα ηταν να απαντήσουν και Βουλευτές και απλοί πολίτες. Να δούμε αν συμπίπτουν κατ ελάχιστον οι απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συντριπτική πλειοψηφία με πολύ λίγες εξαιρέσεις το μισθό, το αυτοκίνητο τις βόλτες για ντόλτσε βίτα στην Αθήνα και την πρώτη θέση σε παρελάσεις εκδηλώσεις κλπ. Κάποιοι λίγοι έχουν ηγετικές βλέψεις για Υπουργεία κλπ και κάποιοι ελάχιστοι είναι ιδεολόγοι και πιστεύουν ότι μπορούν κάτι να αλλάξουν. Οι τελευταίοι ως συνήθως κάνουν μόνο μία θητεία γιατί τους αποβάλλει το σύστημα καθόσον δεν είναι υπάκουοι. Υπάρχουν και κάποιοι που επειδή δεν είναι υπάκουοι και μιλάνε που αποβάλλονται από το σύστημα πριν καν προλάβουν να είναι υποψήφιοι. Αυτοί είναι οι απορριφθέντες στην πρώτη διαλογή. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως στη Δημοκρατία η ενασχόληση με την πολιτική είναι πρωτίστως υποχρέωση των πολιτών και όχι των πολιτικών.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ