Quantcast

http://picasion.com/

Σημαντικό βήμα για την «Παναγία των Ποντίων» στον Κοπανό

Μπορεί η πανδημία να έχει κλείσει όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σωματεία, και να έχει «παγώσει» πολλές δραστηριότητες, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δεν αφήνουν το χρόνο να περνά… ανεκμετάλλευτος, θέτοντας τις βάσεις. Ένας από αυτούς η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, που φιλοδοξεί να φτιάξει στο χωριό της Ημαθίας την «εκκλησία των Ποντίων». Αφορμή στάθηκε η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Λάλογλης για μία ακόμα φορά από το Μεσονήσι Φλώρινας για λίγες ημέρες στον Κοπανό Ημαθίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τότε ωρίμασε η ιδέα να χτιστεί στο χωριό μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία της Λάλογλης, που θα γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, όπως συνέβαινε στο Καρς. «Όπως όλα τα πράγματα που κάνουμε, έχει υπάρξει συνεννόηση με άλλα σωματεία», είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού Βένος Κωστελίδης.

Την περασμένη Κυριακή, όπως εξήγησε, έγινε το πιο σημαντικό βήμα, καθώς εξασφαλίστηκε η συναίνεση των ιδιοκτητών για το οικόπεδο όπου θα αναγερθεί ο ναός, λίγο έξω από τον Κοπανό. Ταυτόχρονα, παραμένει η «ανοιχτή γραμμή» με σωματεία και με τη Μητρόπολη Βέροιας, με στόχο –αν δεν υπάρξουν ανατροπές λόγω της πανδημίας– ο θεμέλιος λίθος να μπει μέσα το Μάιο του 2021.

Το έργο, σύμφωνα με τον Βένο Κωστελίδη, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τους Πόντιους, και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δωρητές εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ