Quantcast

http://picasion.com/

Παράταση του lockdown ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Ποια μέτρα αίρονται

Τι ισχύει για ΟΠΑΠ, ταξί, κυνήγι και ψάρεμα
Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποίησε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα καθώς και την παράταση τους για ακόμα μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την παράταση για μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα, όπως η υποχρεωτική αποστολή SMS ή η έντυπη βεβαίωση κυκλοφορίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, με τις ισχύουσες εξαιρέσεις.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και για το ψάρεμα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης και αυτό μόνο για κυνήγι αγριόχοιρου, με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Το κυνήγι θα επιτρέπεται μόνο εντός ΠΕ και έως 4 άτομα, 2 σε κάθε όχημα.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, στα ταξί θα επιτρέπονται πλέον 2 επιβαίνοντες πέραν του οδηγού.

Σχετικά με τους φοιτητές, δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Τέλος, στις 1 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όχι όμως τα καταστήματα OPAP play, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

5 σχόλια:

  1. Επιπλέον, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η απαγόρευση για το κυνήγι και για το ψάρεμα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης και αυτό μόνο για κυνήγι αγριόχοιρου, με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Το κυνήγι θα επιτρέπεται μόνο εντός ΠΕ και έως 4 άτομα, 2 σε κάθε όχημα.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 20 - 1 - 21 ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΠΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΩΝ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

      Διαγραφή
  3. Οι αρχιτέκτονες της φτώχειας του μεσου ελληνα σχεδιάζουν το μελλον μας συνεχιζοντας να λαμβανουν τους μισθους τους σα να μη τρεχει τιποτα. Εμεις και αυτοι δεν ειμαστε μαζι σε αυτη τη δυσκολη κατασταση. Ισως αν ειμασταν, να αυξανονταν οι ΜΕΘ αντι για τα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SYNFONO APOLITA ADERFE ,,KYNHGAH PROSTIMA KAI PROZLANBANH ,MAT KTL,ANTH NA PROSLABH PROSOPIKO SE NOSOKOMOHA,,,,H ASTINOMIA EXH GYNH ,EISPRAKTIKH ETERIA,300 TO KEFALH,,,KAI O AFORIZMENOS EITHELE 500,,,NA TRELATHOUME STO TELOS,,,

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ